Tiedätkö, mitä levität kasvoillesi oikeasti? Näitä outoja aineita käytetään kosmetiikassa

Oletko koskaan selvittänyt mistä lempivoiteesi on tehty? Good housekeeping -sivusto tarkasteli kauneudenhoitotuotteiden valmistusaineita ja löysi niistä yllätyksiä.

4.9.2013 17:16

1. Urea on orgaaninen yhdiste, jota on luonnostaan virtsassa. Ureaa on usein myös kosteusvoiteissa, koska se vetää puoleensa ja säilyttää tehokkaasti vettä, joka kosteuttaa ihoa. Käyttäjän onneksi urea on voiteissa yleensä synteettistä.

2. Probiootit eli hyvää tekevät bakteerit ovat jo tuttuja elintarvikkeista. Nykyään niitä käytetään myös ihonhoitotuotteissa. Probiootit nopeuttavat solujen vaihtuvuutta ja auttavat pieniä ihovaurioita korjaantumaan nopeammin.

3. Kaviaari tunnetaan ylellisenä välipalana, mutta se voi tehdä itsetunnon lisäksi hyvää myös kauneudelle. Kaviaari on täynnä vitamiineja, jotka stimuloivat solutoimintoja. Siinä on myös runsaasti Omega-3 -rasvahappoja ja aminohappoja, jotka ovat tärkeitä anti aging -aineita.

4. Levän ulkonäkö ei sinällään houkuta, mutta monia sen muotoja käytetään kauneudenhoitotuotteissa. Levä voi monen muun hyvän ominaisuutensa lisäksi  kiihdyttää solujen uudistumista.

5. Kofeiini kutistaa verisuonia ja voi siten vähentää punakkuutta. Se auttaa myös vähentämään nesteen kertymistä, joten kofeiinia löytyy usein turvotusta vähentävistä silmänympärysvoiteista ja selluliittivoiteista.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?