Kosmetologi-maskeeraaja listaa: Nämä ovat pahimmat kosmetiikan kemikaalit - Tyyli - Ilta-Sanomat

Kosmetologi-maskeeraaja listaa: Nämä ovat pahimmat kosmetiikan kemikaalit

Kannattaisiko kokeilla luonnonkosmetiikkaa? Kosmetologi-maskeeraaja Katja Kokko listaa tavallisen kosmetiikan kamalimmat kemikaalit.

Kuvituskuva ei liity artikkeliin.

8.4.2013 11:55

Suurin osa luonnonkosmetiikasta kiinnostuneista on kosmetiikan sekakäyttäjiä, jotka eivät ole valmiita luopumaan vuosia palvelleista peruskosmetiikan luottotuotteistaan tai haluavat testailla suosikkimerkkiensä uutuuksia. Pikemminkin luonnonkosmetiikkaa halutaan vähitellen kokeilla muiden tuotteiden rinnalla.

Meikkaaja-maskeeraaja Katja Kokko aloittaisi luonnonkosmetiikkaan siirtymisen ensimmäiseksi laajoilla alueilla käytettävistä tuotteista, kuten vartalo- ja kasvovoiteista.

- Luonnonkosmetiikassa voidepohjat tehdään aina joko kylmäpuristettuihin öljyihin tai kasvirasvoihin. Voidepohjan osuus voiteesta on yleensä 80%, joten ero synteettisesti tuotettuun pohjaan on merkittävä.

Seuraavaksi Kokko pistäisi vaihtoon huulipunat ja –rasvat, koska ne kulkeutuvat elimistöön suoraan suun kautta.

- Sitten omalla listallani olisivat deodorantti, aurinkovoiteet ja parfyymit, koska ne sisältävät niin paljon kemikaaleja. Kaikkein pienimpänä pahana pitäisin ripsiväriä ja kulmakynää, Kokko listaa.

Katja Kokon mielestä kaikkein pahimmat kosmetiikkakemikaalit ovat hajusteet, formaldehydia vapauttavat aineet sekä tensidit, jotka aikaansaavat vaahtoamisen sekä kemialliset UV-filtterit, joita on aurinkosuojissa ja kemialliset väriaineet, kuten hiusvärit.

- Mitä hiusväreihin tulee, niin mitä tummempi väri sitä enemmän kemikaaleja. Blondaaminen on kemikaalinäkökulmasta ehdottomasti parempi vaihtoehto. On hyvä pitää kuitenkin mielessä, että vaikka luonnonkosmetiikka ei juuri sisällä kemikaaleja, se voi silti allergisoida, huomauttaa Kokko. Haluatko kokeilla luonnonmukaisempaa kosmetiikkakuormaa, mutta et halua ostaa uusia tuotteita? Kokeile keittiön antimia. Esimerkiksi erilaisia öljyjä, kuten pellavaöljyä, oliiviöljyä, rypsiöljyä, seesamiöljyä ja kookosöljyä voi käyttää muun muassa meikinpoistoon sekä hoitamaan vartaloa, kasvoja ja hiuksia. Kiinnostuitko? Katso maanantain Ilta-Sanomista lisätietoa ja luonnonkosmetiikan meikkitesti! Katja Santala

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?