Merimiesmuoti teki paluun - Tyyli - Ilta-Sanomat

Hiio-hoi, merimiesmuoti on taas täällä!

Merimiesmuoti on klassikko, joka tekee paluun lähes joka kesä. Raikas ja reipas raitakuosi on hyvinkin tervetullut mustanpuhuvan talvimuodin jälkeen.

31.5.2012 16:04

Trikoinen raitapaita oli alun perin ranskalaisten merimiesten käyttämä työpaita. Raidallinen paita oli näet helppo erottaa, jos mies oli tippunut yli laidan.

Ja kerää se raitapaita edelleen katseita. Kuuluisuuksista muun muassa Coco Chanel, Pablo Picasso, Bridget Bardot ja muodin kauhukakarana tunnettu Jean Paul Gaultier ovat tehneet raitapaitaa maailmalle tunnetuksi. Gaultier on tänä vuonna päässyt raidoittamaan jopa Coca Cola light -pullon.

Perinteisessä merimiespaidassa on venepääntie. Nykyisin värivaihtoehtoja on kymmeniä, ja tänä kesänä kaikki neonväriset raidoitukset ovat huippumuodikkaita.

Farkut sinisinä tai valkoisina sopivat aina merimiespaidan kanssa. Tiukat, puuvillaiset caprit tai lyhyet sortsit tasapohjaisten sandaalien tai ballerinojen kanssa käyvät kepeään kesätyyliin raidallisen yläosan kanssa.

Kokeile myös tyylikkäämpää vaihtoehtoa yhdistämällä mustavalkoinen raitapaita mustan kynähameen ja korkeiden avokkaiden kanssa. Lisää asuun vielä pari näyttävää rannerengasta ja isot aurinkolasit ja olet valmis hurmaamaan kenet tahansa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?