50-luvun muoti, fiftarityyli - se on täällä taas - Tyyli - Ilta-Sanomat

Fiftarimuoti villitsee jälleen!

Kesän naisellisin muotityyli on kopioitu 50-luvulta. Niin Pradan, Louis Vuittonin kuin Dolce & Gabbanan näytöksissä helmat heiluivat vietellen ja tunnelmat olivat kuin suoraan italialaisesta, mustavalkoisesta elokuvasta.

6.5.2012 8:20

Tuon ajan kotirouvilta tutut twin-setit, tiukat kynähameet, teräväkärkiset piikkikorkoiset avokkaat ja helmikorut kuuluvat kesän must-hankintoihin.

Takaisin on palannut myös Christian Diorin aikoinaan luoma New Look, joka tarkoittaa naisellista, vyötäröltään tiukkaa laajahelmaista kellohametta tai mekkoa. Tämä vaate sopii erityisesti naisille, joilla on pienempi ylä- kuin alavartalo.

Kellomekoissa kuoseja on aina palloista ja raidoista kukallisiin versioihin. Mekon kanssa käy hyvin matalat kengät, mutta juhlavamman version siitä saa korkeilla koroilla ja näyttävillä koruilla.

Nuorekas, hieman poikamainen 50-luvun tyyli syntyy, kun yhdistät tyköistuvan kauluspaidan tai raidallisen trikoopaidan kapeiden caprien kanssa. Jalkaan helpot varsitennarit, ballerinat tai espadrillot.

Myös meikki- ja kampaustyyli matkii samaa vuosikymmentä. Silmien voimakkaat, kissamaiset rajaukset, korostetut kulmakarvat ja taidokkaasti punatut huulet täydentävät tyylin. Loihdi hiuksiin pehmeät naiselliset laineet tai kokeile korkeaa ponnaria suoralla otsatukalla.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?