Kuinka paljon sinulla on rahaa tilillä? Kerro rehellinen vastauksesi – teemme aiheesta juttua

Onko käyttötililläsi muutamia euroja, kymppejä, satasia vai tonneja? Kuinka paljon rahaa sinulla on säästössä? Kerro meille rehellisesti tarkat luvut, kirjoitamme aiheesta juttua.

7.3. 20:00

Käyttötilin saldo tuntuu palkkapäivän jälkeen pienenevän yhä nopeammin ja nopeammin. Ruokakaupassa on ehkä sovellettava uusia taktiikoita ja kilohintoja pitää syynätä tarkemmin kuin vuosi sitten. Säästäminenkin tuntuu hankalammalta kuin ennen.

Kuulostaako tutulta?

Inflaation myötä rahaa kuluu lähes kaikilla aiempaa enemmän. Tilastokeskuksen mukaan inflaatio eli kuluttajahintojen vuosimuutos oli tämän vuoden tammikuussa 8,4 prosenttia. Vielä muutama vuosi sitten inflaatio oli maltillisempaa: esimerkiksi vuonna 2021 keskimääräinen inflaatio oli 2,2 prosenttia. Viime vuonna hintojen nousu oli korkeinta 40 vuoteen. Ei siis ihme, jos tilillä on reippaasti vähemmän rahaa kuin vielä pari vuotta sitten.

Siispä nyt on hyvä aika tehdä uusi katsaus suomalaisten rahatilanteeseen. Vastaa kyselyyn rehellisesti ja kerro, millainen on oma rahatilanteesi ja millaisia ajatuksia hintojen nousu herättää.

Lue lisää: Suomalaiset kertovat, paljonko heillä on rahaa säästössä – onko sinulla enemmän?

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?