Työpaikoilla piileskelee kiusallinen ilmiö, joka tulee uudelle tulokkaalle usein aivan puskista – 5 sukupolvikateuden tuntomerkkiä

Nuori työntekijä saattaa joutua vanhemman kollegan vähättelyn kohteeksi, ja kokenutta kettua risoo, kun reipas tulokas briljeeraa taidoillaan. Sukupolviseen kateuteen voi puuttua, kunhan sen tunnistaa.

Jos saa jatkuvasti vanhemmilta kollegoilta kuraa niskaan, syynä voi olla puhtaasti kateus.

3.8.2021 7:00

Kun työpaikalle tulee uusi, nuori työntekijä täynnä virtaa, voi vanhemmissa kollegoissa herätä yllättäen närää. Tulokas tekee kaikkensa osoittaakseen pätevyytensä, mutta palaverista toiseen se yksi kollega puhuu päälle, kommentoi alentuvasti ja jättää huomiotta.

Kyseessä voi olla sukupolvikateus. Sukupolvikateus on ilmiö, jossa nuoremman, tuoreemman työntekijän ominaisuudet herättävät vanhemmissa ammattilaisissa niin suurta ärtymystä, että se purkautuu alentuvana ja vähättelevänä kohteluna.

Terveystalon työpsykologi, psykoterapeutti Outi Reinola on erikoistunut nimenomaan työyhteisöjen ristiriitoihin, ja hänelle sukupolvikateuden aiheuttamat ongelmat ovat tuttuja.

– Sukupolvien välinen kateus etenkin naisvaltaisilla aloilla on hyvin tuttua. Muistan itsekin nuorena törmänneeni siihen, Reinola sanoo.

– Valitettavasti tilanne tulee nuorelle tulokkaalle yleensä aivan puskista. Ei hän voi osata mitenkään varautua siihen. Olisi aina sen vanhemman työntekijän vastuulla kannustaa.

Tilanne tulee nuorelle tulokkaalle yleensä aivan puskista.

Kateus on inhimillinen tunne, ja se kumpuaa vertailusta. Työelämässä kateuden syynä voi olla uuden kollegan monipuolinen koulutus, ajantasainen osaaminen ja nopea eteneminen. Toisaalta Reinola huomauttaa, että kateuteen vaikuttaa aina kokonaisuus.

– Kyse ei ole vain työasioista. Jos toinen on urheilullinen, freesi, terve ja nätti, se lisää kateutta.

Näin tunnistat ilmiön

Psychology Today -sivusto listasi joukon merkkejä, joista sukupolvikateuden työpaikalla voi tunnistaa. Ainakin nämä tekijät ovat merkkejä ilmiöstä:

  • Pikkuvirheiden suurentelu: pienikin moka on merkki nuoren työntekijän epäpätevyydestä.

  • Juoruilu ja piikittely: tulokkaasta pyritään muodostamaan työyhteisössä huono mielikuva.

  • Yleistys: nuori ikä tai alempi asema rinnastetaan automaattisesti epäpätevyyteen.

  • Selkeä suosiminen: nuorelta kollegalta vaaditaan virheettömiä suorituksia samalla, kun lähipiirille sallitaan vapauksia.

  • Vähättely: tulokkaan saamia kehuja pidetään liioitteluna ja tämän osaaminen tuomitaan kaikkitietävyydeksi.

Elämän kiertokulku

Etenkin naisille ikääntyminen voi olla kova pala: moni kokee iän myötä muuttuvansa näkymättömämmäksi, ja tämä vaikuttaa erityisesti työelämässä. Kun työpaikoille alkaa virrata selvästi nuorempia, energiseltä vaikuttavia tekijöitä, voi oma paikka yhteisössä tuntua huteralta.

Kateuden tunnistaminen itsessä ei sekään ole helppoa. Ihmisellä on taipumus etsiä oikeutusta tunteilleen ja ajatuksilleen sen sijaan, että niitä kyseenalaistaisi. Siksi kadehdittavasta kollegasta etsitään helposti virheitä.

– Jos joku herättää kateutta, tunteen tueksi yritetään löytää faktoja, Reinola sanoo.

– Kehottaisin kuitenkin vanhempia kollegoita hyväksymään osansa elämän kulussa. On hyvä arvostaa omaa elämänkokemusta, mutta hyväksyä, että joskus on minun aikani väistyä ja antaa seuraaville tilaa.

Näytä, että jokaisen osaamisella on arvoa

Vaikka Reinolan mukaan sukupolvikateuden häivyttäminen on ensisijaisesti kadehtijan kontolla, hänellä on muutama neuvo kateuden kohteellekin.

– Nuoremman ei tarvitse nöyristellä tai alentaa itseään, mutta voi oivaltaa, että meillä vanhoilla kääkilläkin on usein hyödyllistä osaamista ja tietoa.

Kollegalta kannattaa avoimesti pyytää neuvoa ja kysyä mielipidettä. Sillä tavalla paitsi rikkoo jäätä, myös osoittaa, että arvostaa toisen kokemusta.

Meillä vanhoilla kääkilläkin on usein hyödyllistä osaamista ja tietoa.

Vaikka uudessa työssä tekisi mieli esitellä pelkkiä parhaita puoliaan, Reinola kehottaa maltillisuuteen. Omaa keskeneräisyyttä ei kannata yrittää peittää saavutusten ja osaamisen alle.

– Ei kannata pyrkiä esittämään täydellistä, sillä täydellisiä ihmisiä kadehditaan. Sen sijaan voi olla hyvä osoittaa, että itsessä on säröjä ja epävarmuuksia ja kollegojen tuki on tarpeen.

Oletko kokenut sukupolvikateutta työelämässä? Kerro meille kokemuksistasi! Kyselyyn pääset tästä linkistä.

Kyselyvastauksia voidaan käyttää Me Naisten artikkeleissa. Olemme sitoutuneet suojaamaan vastaajien yksityisyyttä.

Lue myös: Päivi koki selittämätöntä alemmuuden tunnetta, vaikka menestyi urallaan – sitten hän alkoi miettiä, saattoiko duunaritausta selittää huijarisyndroomaakin

Lue myös: Miten voi edetä uralla, jos ei halua pomoksi? Tiina, 40, pettyi pomohommiin ja löysi omannäköisen urapolun

Lue myös: Milja, 44, kävi vain peruskoulun, koska uskonnollinen isä piti tyttären koulutusta turhana – saikin äkkiä unelmatyön, kun oli joulutonttuna jakamassa viinipulloja: ”Huomasin olevani siinä ihan helvetin hyvä”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?