Yli 10 000 suomalaista kertoi, paljonko heillä on rahaa käyttötilillä – katso, onko oma saldosi suurempi vai pienempi

Me Naiset kysyi lukijoiltaan, paljonko heillä on tilillään rahaa. Toisilla oli vähemmän, toisilla huomattavasti enemmän. Paljonko sinulla?

28.2.2021 13:30

Rahan tilillä makuuttamisen järkevyydestä voidaan olla montaa mieltä. Moni kannattaa ylimääräisten varojen sijoittamista, toinen koulukunta taas uskoo, että täällä eletään vain kerran, joten rahasta kannattaa ottaa ilo irti.

Sijoittamissa monelle muodostuu esteeksi kuitenkin se, ettei oikein tiedä, miten aloittaa.

”Tietoa on tarjolla ylenmäärin, mutta isoin ongelma taitaa olla kiinnostuksen puute ja puhdas laiskuus. Ei huvita. Vaikealta tuntuu, vaikkei oikeasti varmaan ole”, tuttava tuskailee. Hänen mietteisiinsä on helppo samastua – ja lykätä asian selvittämistä ikuisesti.

Rahaa jää siis tileille makoilemaan, mutta paljonko sitä meillä suomalaisilla oikein on?

Kehotimme Me Naisten lukijoita kurkkaamaan, paljonko heillä on tilillään rahaa. Vastauksia kyselyyn tuli lyhyessä ajassa yli 10 000. Kyselyssä keskityttiin erityisesti käyttötilin saldoon.

Vastauksista kävi ilmi, että suomalaisten tileillä makaa hyvin erisuuruisia summia. Useimmilla säästössä oli 200–400 euroa ja 400–700 euroa: molemmat vastausvaihtoehdot keräsivät seitsemän prosenttia vastauksista.

Kaksi seuraavaksi suurempaa luokkaa eli 700–1000 euroa ja 1000–1500 euroa saivat vastaajilta kuuden prosentin kannatuksen. Yhtä paljon oli heitä, joilla oli tilillään 2000–3000 euroa ja yli 10 000 euroa.

Vastausten perusteella voisi siis tiivistää, että suomalaiset pitävät yleisimmin käyttötilillään 201–700 euroa.

48 prosenttia vastaajista mahtuvat haarukkaan 0 –2000 euroa. Kun summaa kasvatettiin 3000 euroon, saatiin mukaan jo 54 prosenttia vastaajista.

Toisaalta peräti 25 prosentilla vastaajista oli tilillään yli 10 000 euroa.

Taloustieteen professori Panu Kalmi kertoi aikaisemmin julkaistussa Me Naisten jutussa, että rahaa kannattaisi pitää tilillä ainakin sen verran, ettei tarvitsisi koskaan ottaa pikavippiä.

− Tilanteen voi välttää sillä, että pitää sukanvarressa rahaa kuukauden palkan verran. Siihen kannattaa jokaisen pyrkiä, Kalmi kertoo.

Juttu on julkaistu aiemmin Me Naisten verkkosivuilla kesäkuussa 2019.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?