Nyt kuukausimaksulla myydään jo kahviakin – laskimme, milloin kahvin ”Netflix” kannattaa rahallisesti

Turkulainen Joanne Hevelin, 26, on kokeillut uutta kahvipalvelua kuukauden ajan. Nyt hän kertoo, kannattiko 14,90 euron kortti.

26.1.2021 13:00

Kahvilaketju Espresso House lanseerasi hiljattain kahvin kuukausikortin. Kortti maksaa 14,90 euroa kuukaudessa ja sillä saa juoda kerran tunnissa suodatinkahvin tai teen, isossa tai pienessä koossa. Konseptia on alettu kutsua kahviloiden ”Spotifyksi” ja ”Netflixiksi”.

Kahvin tai teen voi tilata ennakkoon ja noutaa kahvilasta, mutta juoman voi nauttia myös kahvilassa. Somessa on pohdittu, että kahvin kausikortti on kenties halvin tapa hankki etätyötila Helsingin keskustasta.

Espresso Housen lisäksi Helsingissä kuukausikortin saa ainakin Green hippo -kahvilasta. 13,99 euroa maksavalla kortilla saa nauttia rajattomasti suodatinkahvia tai teetä ketjun kahdessa toimipisteessä.

Mutta kuinka paljon kahvia pitää juoda, että kortista on hyötyä?

Laskimme, kenelle 13,99 ja 14,90 euroa maksavat kahvin kuukausikortit sopivat.

Vertailussa 3 euron kahvi ja kuukausikortti

Turkulainen Joanne Hevelin, 26, osti kuukausikortin Espresso Houseen joulukuussa 2020.

Joanne ostaa noutokahvin kaksi–neljä kertaa viikossa. Hän kertoo huomanneensa pienen säästön kahvilakuluissaan kuukausikortilla.

Ennen kuukausikortin hankkimista Joanne osti tavallisen kahvinsa yleensä R-kioskilta tai Coffee Housesta, joissa hän maksoi isosta kahvista kolme euroa.

Jos hän joisi neljä tavallista, kolmen euron noutokahvia viikossa neljän viikon ajan, maksaisivat ne hänelle 48 euroa. Kahden kupin viikkotahdilla hänen normaali kuukausilaskunsa olisi 24 euroa, joten minimissään hänen säästönsä kuukausikortilla olisivat yhdeksän euroa.

Kun Joannen kohdalla vertailukohtana on kolmen euron kahvi, kuukausikortti maksaa itsensä takaisin hänelle viiden kupin jälkeen. Kuukauden kuudes ja sitä seuraavat kupit ovat hänelle ikään kuin ilmaisia.

 Säästän jonkun verran takeaway-kahvissa maksamalla kuukausihinnan, mutta mikään jättimäinen säästö se ei ole minulle.

Suodatinnoutokahvin kipuraja on Joannan mielestä neljä euroa.

Espresso Housessa suodatinkahvin normaalihinta vaihtelee koon mukaan ja alueittain. Halvempi suodatinkahvi maksaa 2,90 euroa ja kalliimpi 3,90 euroa.

Jos noutokahvin on ostanut aiemmin näillä normaalihinnoilla ja juo vähintään viisi tai kuusi kuppia kahvia kuukaudessa, kortti kannattaa taloudellisesti.

Turkulainen Joanne Hevelin on juonut kahvia 9-vuotiaasta lähtien. Näin korona-aikaan Joanne ottaa kahvin aina mukaansa, sillä hän ei halua istua muiden ihmisten kanssa kahvilassa. ”Säästän jonkun verran takeaway-kahvissa maksamalla kuukausihinnan, mutta mikään jättimäinen säästö se ei ole minulle.”

Green hippo -kahvilassa tavallinen kahvikuppi maksaa puolestaan 1,50 euroa ja kuukausikortti 13,99 euroa. Tämä kortti hyödyttää ihmistä, joka juo kuukaudessa vähintään kymmenen ketjun noutokahvia.

Monista paikoista saa suodatinkahvia yksittäisinä kuppeina halvemmallakin kuin yllä mainituista ketjuista. Useilla ruokakauppaketjuilla on valikoimissaan euron kahvi.

Jos euron kahvin ostaa jokaisena arkipäivänä tai neljästi viikossa, kuukausikortti tuo säästöä – olettaen, että kahvila löytyy sopivasti omilta kulmilta eikä sinne tarvitse matkustaa erikseen.

Sen sijaan jos euron noutokahvin juo kolme kertaa viikossa tai harvemmin, ei kuukausikortilla synny säästöä lainkaan.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?