Saana ja Jussi kertovat, miten he säästävät satasia pelkästään kännykkäliittymien kilpailuttamisella - Työ & raha - Ilta-Sanomat

Saana ja Jussi kertovat, miten he säästävät satasia pelkästään kännykkäliittymien kilpailuttamisella

”Vain tyhmä jättää kilpailuttamisen väliin”, sanoo Saana, joka ottaa selvää mahdollisista tarjouksista mieluiten soittamalla.

1.9.2020 18:00

”Kilpailutan säännöllisesti vakuutukset, puhelin- ja nettiliittymät, sähkön ja kaikki muut sopimukset.”

Kun Me Naiset kysyi lukijoiltaan arjen pihistelyvinkkejä, kilpailuttaminen mainittiin yli sadassa vastauksessa.

Kyselyyn vastasi lähes 180 ihmistä.

Vain muutamat kyselyyn vastanneet kertoivat, etteivät he kilpailuta sopimuksiaan. Syyksi he sanoivat muun muassa ajan puutteen ja laiskuuden.

Nimimerkki Mari mainitsi myös osaamattomuuden tunteen ja epäilyksen siitä, etteivät hinnat kuitenkaan laskisi.

– En ole kilpailuttanut sähkö- tai vakuutusyhtiöitä, koska olen vakuuttunut siitä, että pitkän päälle menot ovat suurin piirtein aina samat. Miksi joku myisi sähköä halvemmalla kuin muut? Sitä paitsi kilpailuttaminen vaatii tietoa ja taitoa ja monimutkaisen tekstin ymmärtämistä, joten luovun siitä suosiolla. En myöskään ole tietokonenatiivi vaan tumpelo täti, mikä toki vaikuttaa asiaan, Mari sanoi.

Saana, 25, on kilpailuttanut monia sopimuksia siitä lähtien, kun hän muutti omilleen.

Saanan mielestä kilpailuttaminen on tehty helpoksi. Hän käytti aluksi netistä löytyviä laskureita esimerkiksi sähkön hinnan tarkistamiseen. Saana on lähestynyt puhelin- ja vakuutusyhtiöitä myös sähköpostitse.

Viimeksi hän soitti operaattorilleen ja säästi yli sata euroa vuosittaisessa puhelinlaskussaan.

– Kilpaileva puhelinfirma soitti ensin minulle ja tarjosi rajattoman puheen sekä netin liittymää 20 eurolla. Maksoin silloin liittymästäni vielä 30 euroa. Soitin heti omalle operaattorille ja kysyin vastaavaa tarjousta. He pudottivat hinnan heti 20 euroon. Enemmänkin olisi ehkä lähtenyt, mutta tämä oli jo tarpeeksi riittävä etu.

Vaikka uudet asiakkaat saavat usein parempia diilejä, Saana on halunnut pysyä tutun firman asiakkaana. Hän uskoo, että vanha asiakkuus tuo pidemmällä aikavälillä parempia etuja.

Myös suoratoistopalvelunsa hintaan Saana on saanut alennusta, kun hän on saanut kilpailijalta paremman tarjouksen ja ottanut yhteyttä sen jälkeen nykyiseen tarjoajaan. Peliliike toi kahden euron kuukausisäästön, ja vuositasolla se tarkoittaa yli 20 euroa.

– Kilpailuttaminen vie toisinaan aikaa, mutta vain tyhmä jättää sen väliin. Kun siihen tottuu, toimii se kuin vertailisi ruokakaupassa eri tuotemerkkien valikoimia. Mutta tässä tapauksessa homman voi hoitaa kotisohvallakin.

34,90 eurosta 14,90 euroon

Myös Jussi, 31, laskee säästävänsä vuositasolla sata euroa puhelinlaskuissaan. Hänellä on vuoden määräaikainen sopimus puhelinoperaattorin kanssa.

– Aina kun sopimus on päättymässä, olen yhteydessä liittymiä tarjoaviin yhtiöihin ja kysyn, mikä on heidän tarjouksensa. Yleensä ensin pyydän tarjouksen jostain toisesta yhtiöstä ja vasta sen jälkeen olen yhteydessä nykyisen liittymäni tarjoajaan.

Tämänhetkisestä puhelinliittymästään Jussi maksaa kuukaudessa 14,90 euroa. Liittymän normaalihinta on 34,90 ja hän sai sen alkujaan etuhinnalla, joka tarkoitti 18,90 euron kuukausimaksua.

Kun sopimus oli edellisen kerran loppumassa, hän laittoi viestiä kilpailevalle yhtiölle ja sai tarjouksen 16,90 euron liittymästä. Sen jälkeen hän viestitteli nykyiselle operaattorilleen, joka hilasi hintaa vielä kaksi euroa alaspäin.

Nettiliittymään hän on saanut parin euron kuukausialennuksen samalla tyylillä, vaikka kyse oli määräaikaisesta sopimuksesta.

Pääasiassa Jussi on yhteydessä yrityksiin chat-palvelujen kautta, mutta hän on hoitanut kilpailutuksia myös meilillä ja puhelimitse. Esimerkiksi asuntolainansa korkomarginaalin hän kilpailutti puhelinsoitoilla.

Onko sinulla yliveto säästövinkki?

Säästätkö? Ovatpa ne sitten isoja tai pieniä summia, ja sinulla on jokin mainio säästämiskeino, kerro siitä meille.

Jos suostut haastateltavaksi, kerro lyhyesti säästöprojektistasi ja lähetä sähköpostia osoitteeseen annakaisa.vaaraniemi@sanoma.com

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?