Pullattaja, glitterkeiju ja lounaspoliisi! 13 erikoista tyyppiä, jotka tekevät työpaikoista ihania – tunnistatko listalta itsesi tai työkaverisi?

Työkaverithan ne tietysti tekevät työstä hauskempaa. Mitä enemmän erilaisia tyyppejä kollegoiden joukosta löytyy, sen parempi! Listasimme 13 ihmistyyppiä, joita ilman työ olisi todella paljon ikävämpää.

Tunnistatko tyypit omalta työpaikaltasi?

30.8.2020 4:58

1. Pullattaja

Namutäti tai -setä, joka huolehtii siitä, että työkavereilla on aina jotain pientä hyvää naposteltavaa. Hän tuo töihin mustikkapiirakan tai eilisiltana kotona leipomiaan korvapuusteja, koska ”niitä jäi niin paljon yli”. Kun työt sujuvat tahmeasti, hän käy ostamassa kaupasta yhteisen karkkipussin tai vaikka sipsejä. Hän tietää, että mikään ei piristä päivää yhtä tehokkaasti kuin yllättäen eteen kannettu herkku.

2. Kuukkeli

Tuttavallinen höpöttäjä, joka ei viihdy pitkään yksin ja kiertää siksi pulisemassa muiden työpisteellä. Joskus puhuu töihin liittyvää asiaa, toisinaan pulputtaa ummet ja lammet omasta tai naapureidensa elämästä. Hän on mitä loistavinta seuraa, kun töiden teosta haluaa pitää pienen tauon. Mutta varo: hän ei osaa lopettaa jutustelua, kun olisi taas oikeiden hommien aika.

3. Lounaspoliisi

Pomppaa pystyyn klo 10.55 ja toteaa, että ”eiköhän mennä lounaalle”. Hänellä on kellontarkka vatsa, joka vaatii ruokaa samaan aikaan joka päivä. On taipuvainen hermostumaan, jos muut eivät nouse saman tien käskyn käytyä. Toisaalta: hänen ansiostaan muutkin muistavat syödä ajoissa eikä koko porukka ehdi vaipua nälkäkiukkuun.

4. Telenovela-Tiina/Teppo

Oman elämänsä saippuaoopperasarjan hahmo, jolle sattuu ja tapahtuu. Kuulumisia kysyttäessä hänelle on aina käynyt jotain mahtavan dramaattista, josta hän kertoo mielellään myös muille. ”Ette ikinä usko mitä mulle kävi” on hänen vakiofraasinsa. Hän on taitava tarinankertoja ja tietää, miten kertomukseen luodaan jännittäviä juonenkäänteitä.

5. Yksittelijä

Onnistuu toistuvasti houkuttelemaan muut kanssaan oluelle lähikuppilaan työpäivän jälkeen. Voit luottaa siihen, että hän on aina valmis lähtemään ”yksille”, oli sitten perjantai tai tiistai.

6. Sisustaja

Esteetikko, joka pyrkii piristämään työympäristöä raahaamalla paikalle viherkasveja, julisteita ja värivaloja. Huomioi myös juhlapyhät ja taikoo työpaikan ilmeen jouluun, pääsiäiseen tai Halloweeniin sopivaksi. Hän on todellinen tunnelmanluoja.

7. Ulla Taalasmaa

Työpaikan juoruvastaava, jolla on aina mehevää kerrottavaa. Tietää kaikkien parisuhdetilanteet, uudet työkuviot ja vanhat riidat. Muistaa kaikki työpaikan takavuosien skandaalit ja on ensimmäisenä tietoinen uusista tuulista. Saattaa värittää juttuja, jos arvioi totuuden liian tylsäksi. Lähdekritiikki jää kuulijan vastuulle.

8. Barista

Työpaikan kahvivastaava. Hän keittää ylivoimaisesti parhaat kahvit (tai on ainoa, joka osaa käyttää kahvinkeitintä kunnolla). Hän kantaa vastuunsa joskus vähän marmattaen, mutta kun muut muistavat tasaisesti kehua hänen sumppiaan, jatkaa hän keittelyä tyytyväisenä.

9. Wikipedia

Kun joku pohtii jotain asiaa ääneen, työpaikan tietosanakirja kertoo vastauksen – tai googlaa sen kolmessa sekunnissa. Salamannopea faktapankki, jonka aivoihin mahtuu käsittämätön määrä nippelitietoa.

10. Jumppari

Nousee vähintään kerran päivässä tuoliltaan ja hihkaisee: ”Se on taas taukojumpan aika!” Jos muut eivät innostu, hän lyö pöytään terveysartikkeleista lukemansa faktat istumisen vaaroista. Hän neuvoo muille kivoja venyttelyliikkeitä ja hehkuttaa, että ”dynaaminen venyttely se kuulkaas on parasta”. Joskus (usein) hän joutuu jumppaamaan yksinään, mutta hänen jaksavaisuuttaan on pakko ihailla.

11. Tekninen tuki

Jos hän on lomalla, kaikki ovat pulassa. Työpaikalla saattaa olla myös varsinaisia IT-tukihenkilöitä, mutta kun he ovat kuitenkin ylityöllistettyjä, porukan oma tekninen tuki auttaa. Hänen luokseen rynnätään, kun näyttö ei toimi tai näppäimistö sekoaa. Yleensä ongelma ratkeaa kuin itsestään heti, kun hän saapuu paikalle.

12. Glitterkeiju

Alkaa laskea päiviä firman pikkujouluihin jo elokuussa. Siinä välissä ehdottaa yhteisiä illanviettoja ja kutsuu koko porukan omaan kotiinsa viinille. Kun pikkujoulut vihdoin koittavat, järjestää yhteiset laittautumisetkot ja sivelee glitteriä muidenkin silmiin, lainaa hiuslakkaa ja huolehtii, että skumppalaseissa on juotavaa.

13. Äiti

Huolehtii, että muilla on kaikki hyvin. Ilmoittaa, jos joku puuttuu kokouksesta ja varmistaa, että poissa olevat ovat tietoisia sovituista asioista. Patistaa orastavasta flunssasta kärsivät työkaverit kotiin lepäämään ja muistuttaa ostamaan apteekista sinkkisuihketta. Lainaa villasukat ja oman neuletakkinsa, jos vieruskaveria vähän viluttaa.

Juttu on julkaistu Me Naisissa ensimmäisen kerran marraskuussa 2019.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?