MainosRuohonjuuri

Eikö kosteusvoide imeydy kunnolla, paleltuvatko poskipäät hiihtolenkillä?

Juuri nyt koko kroppa kaipaa erityishuomiota, sillä kylmä viima, pakkanen ja kuiva sisäilma saavat ihon kiristelemään, hiukset ritisemään sähköä, kantapäät halkeilemaan ja huuletkin rohtumaan. Tästä vinkit!


1.2. 11:09

Hyvin hellä puhdistus ja sitäkin huolellisempi kosteutus on talvi-ihonhoidon ydin. Iho tulee suojata niin pakkaselta kuin auringoltakin, sillä kylmyydestä huolimatta aurinkoiset päivät hangilla tekevät helposti tepposet täysin paljaalle iholle.

Paras palvelus, jonka iholle voi talviaikaan tehdä, on perinpohjainen kosteutuksesta huolehtiminen ja kylmältä suojaaminen. Kosteutusta anelevan ihon tuntee kiristelevästä tunteesta, elottoman sameasta ulkonäöstä tai jopa ärsyyntyneestä punoituksesta. Kasvot ja kädet joutuvat pahiten koetukselle, sillä ne joutuvat eniten alttiiksi kylmälle.

Nappaa täsmävinkit Ruohonjuuren ammattilaisten omista suosikeista!

1. Suojaa iho kylmältä – mutta älä vesipohjaisilla tuotteilla

Kun olet lähdössä ulkoilemaan, valitse silloin luonnonkosmetiikan vedetön salva tai voide suojaksesi.

Ihon ruoka-aika. Weleda Skin Food -yleisvoide on tuhti koko perheen yleisvoide, joka toimii loistavasti käsivoiteena, kasvovoiteena ja jopa jalkavoiteena. Se nimensä mukaisesti ravitsee ihoa tuoden sille tasapainoa, suojaa ja kosteutta. Klassikkovoidetta valmistetaan yhä saman, liki 90 vuotta vanhan reseptin mukaan; keto-orvokin, kamomillan, rosmariinin ja biodynaamisen kehäkukan uutteista.

Hiihtäjät huomio! Weledalta löytyy erityisesti kylmässä reippailua varten suunniteltu Calendula-ulkoiluvoide. Puhdas mehiläisvaha ja ihoystävällinen villarasva muodostavat iholle luonnollisen suojakerroksen tukkimatta ihoa. Kosteus pääsee kuitenkin haihtumaan iholta, jolloin paleltumisriskikin pienenee. Voide on hyvin riittoisa ja riittää, kun suojaat paleltumalle herkät kohdat, kuten nenän ja poskipäät.

Levitä laventelia. Myös Frantsilan salvat soveltuvat paukkupakkasilta suojautumiseen. Valitse monikäyttöinen, ihoa uudistava ja rauhoittava 11 yrtin hoitosalva tai rauhoittava ja rentouttava laventelisalva, joka on ärtyneen ihon ylin ystävä. Laventelisalvalla on myös ihana helliä ihoa illalla ulkoilun jälkeen – laventelin tuoksu rauhoittaa ihanasti yöunia varten.

2. Seerumi tekee esityöt

Oletko joskus ihmetellyt, miksei silmin nähden kuiva iho suostu ottamaan kosteutusta vastaan, vaan tuote jää vain pyörimään ihon pinnalle? Tilannetta voisi verrata rutikuivaan maahan, jota yrittää kastella – vesi vierii kuivuneen kohdan ohitse, eikä suostu imeytymään. Tässä tilanteessa pelastuksen tuovat seerumit. Seerumi pehmentää ihoa ja näin valmistelee sen vastaanottamaan kosteuttavan tuotteen. Lisäksi seerumi auttaa lukitsemaan kosteuden ihoon.

Todellinen vitamiinipotku. Murumurun C-vitamiiniseerumi on pullollaan ihoa heleyttävää C-vitamiinia, kosteuttavaa suomalaista vadelmavettä, täyteläistävää hyaluronihappoa ja ihon suojakerrosta tukevia prebiootteja.

Kosteutta kaikille! Pure = Beauty, Hydra booster + hyaluronihappo on kosteuttava seerumi kaikille ihotyypeille. Sekin sisältää ihoa täyteläistävää hyaluronihappoa, raikastavaa luomuappelsiinivettä sekä suomalaista, antioksidanttista ihoa kirkastavaa kuusenkerkkäuutetta ja kosteutta sitovaa kasviperäistä inositolia.

Aikuisemmalle iholle. Evolven Hyaluronihapposeerumi kosteuttaa ihoa tehokkaasti sekä samalla tasoittaa juonteita ja ryppyjä verrattoman tehokkaasti.

3. Kasvovedellä saa nyt läträtä

Suihki huoletta! Pure = Beauty, Koivunmahlasuihke + hyaluronihappo -suihketta voit suihkia seerumin alle, sillä mikään kosteutuksen määrä ei ole nyt liioittelua. Voit halutessasi käyttää suihketta myös seerumin sijasta puhdistuksen jälkeen ja se toimii myös mainiona kasvovetenä herkkäihoisille. Suihke ammentaa tehonsa koivunmahlasta, pakurikäävästä ja hyaluronihaposta.

Tasapaino kateissa? Frantsilan Midsummer Rose -sarjan luonnonmukainen ja alkoholiton Ruusuinen kasvovesi on talvi-ihoa hellivä valinta. Kosteuttava ja rauhoittava kasvovesi säilyttää myös ihon luonnollisen pH-tasapainon. Aidot aromaterapeuttiset eteeriset öljyt elvyttävät ja virkistävät ihon toimintoja ja tekevät hyvää mielellekin.

Lukitse kosteus. Evolven Kosteuttava Kasvosuihke sisältää kaktusviikunauutetta, joka rauhoittaa ärtynyttä ihoa suojaten ja parantaen samalla ihon kosteuspitoisuutta. Piparjuuripuun peptidit suojaavat ihosoluja epäpuhtauksilta ja puhdistavat ihoa. Hyaluronihappo puolestaan tunnetaan hyvin sen tehokkaasta kyvystä sitoa kosteutta itseensä.

4. Ravitse myös sisäisesti

Ihoa voi kosteuttaa myös sisäisesti. Bertil’s Healthin tyrniöljykapseleiden Omega7®:n ydin on ns. kaksoistyrniöljy, joka sisältää sekä tyrnin hedelmälihaöljyn että tyrnin siemenöljyn. Kaksoistyrniöljy sisältää monipuolisen cocktailin hyviä rasvahappoja, kasvisteroleja ja antioksidantteja ihon iloksi. Omegoiden lisäksi kapselit sisältävät A-vitamiinia, joka edistää limakalvojen ja ihon pysymistä normaalina. Lisäksi A-vitamiini edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa.

Hyvästi hiekkapaperi-iho! Bertil’s Health Omega 7 Skin -kapselit tuovat helpotuksen kuivuuden kiusaamalle iholle. Nämä kapselit sopivat erityisen hyvin myös ärtyneen ja ikääntyvän ihon sisäiseen ravitsemiseen.

Kollageenia kätevästi kapseleina. Puhdistamo Kollageeni Beauty -kapselit ovat monipuolinen valinta ihon hyvinvoinnin tueksi.

Ota ammattilainen avuksi!

Piipahdus Ruohonjuuressa kannattaa, sillä myyjien vankka kokemus ja yhteistyö luontaistuotealan huippuammattilaisten kanssa takaavat valtavan määrän tietoa luonnonkosmetiikasta sekä ravintolisistä ja niiden vaikuttavista aineista.

Asiantuntijan vinkkejä saat myymälöiden lisäksi myös netistä. Ravintoterapeutti palvelee Ruohonjuuren verkkokaupan chatissa tiistaisin klo 9-11.

Tutustu: Ruohonjuuri.fi | Ruohonjuuren myymälät | Tammikuun tarjoukset