MainosBauhaus

Tällaisia joulukuusia himoitaan nyt! 3 vaihtoehtoa perinteiselle kuuselle

Eikö asuntoosi mahdu isoa kuusta? Saako metsän tuoksu nenäsi kutisemaan? Joulutunnelmaa voi tuoda tupaan myös muilla keinoin.

Muovinen tekokuusi ei ole ainoa vaihtoehto aidolle joulupuulle.


22.11.2022 9:46

Aito joulukuusi on monille joulukodin sydän. Perinteinen kuusi on kaunis ja huumaavan tuoksuinen, mutta kaikkiin koteihin se ei kuitenkaan sovi.

– Jos on joulun poissa kotoa, aito kuusi ei välttämättä ole paras vaihtoehto, koska se vaatii säännöllistä kastelua. Osalle ihmisistä se taas aiheuttaa allergisia oireita, kertoo Bauhausin tuoteryhmäpäällikkö ja joulun asiantuntija Jenni Välimäki.

Kokonaan ilman kuusta ei onneksi tarvitse jäädä, vaikka aito joulupuu ei syystä tai toisesta houkuttelisikaan.

Perinteiselle kuuselle on tarjolla monenlaisia vaihtoehtoja, joiden joukosta jokainen löytää omaan kotiinsa sopivan.

1. Kestävä valinta – laadukas tekokuusi

Käyttöä kestävät tekokuuset ovat kenties suosituin haastaja perinteiselle havupuulle. Välimäen mukaan tekokuusista on vuosien varrella tullut alati aidomman oloisia.

– Jos tekokuusen laatuun panostaa hieman, itselleen saa kauniin kuusen moneksi vuodeksi eteenpäin, Välimäki sanoo.

Bauhausin joulumaailmasta saa erilaisten kuusien lisäksi myös kaiken niiden koristeluun tarvittavan.

Aidon kuusen näköinen vihreä tekokuusi on tosin vain yksi monista vaihtoehdoista. Näiden lisäksi Bauhausin valikoimissa on muun muassa valkoisia ja lumihuurrettuja kuusia. Näistä viimeksi mainittu on kasvattanut suosiotaan räjähdysmäisesti viime vuosina.

– Kokojakin löytyy aina pienistä, pöydälle laitettavista tekokuusista pari-kolmemetrisiin.

Lisäksi Välimäki vinkkaa, että myös tuuheaa tekohavuköynnöstä voi koristella pienillä kuusenpalloilla tai kevyellä valolangalla.

2. Pieneen kotiin – suloinen pöytäkuusi

Isoa joulukuusta voi olla mahdotonta sovittaa pieneen asuntoon. Pöytäkuusi on tehoneliöissä asuvan joulufanin pelastus.

– Minikokoisten tekokuusien lisäksi on olemassa pieniä huonekuusia, jotka viihtyvät sisällä ruukussa vuoden ympäri. Ne eivät tiputa neulasiaankaan, Välimäki kertoo.

Huonekuusi on perinteistä metsäkuusta hieman harvaoksaisempi, mutta kauniilla koristeilla siitäkin saa somistettua hyvin jouluisen. Joulun jälkeen se ilahduttaa yhä vehreydellään.

Myös suloisia pöytäkuusia on tarjolla lumihuurrettuina.

Jos kotiinsa ei kaipaa ylimääräistä hoidokkia, joulutunnelmaan voi virittäytyä myös kuusen mallisilla pöytäkoristeilla.

Kokoon taitettavalla paperikuusella tai tyylikkään nahkaisella joulupuulla voi kruunata esimerkiksi jouluisen kattauksen.

– Myös kynttilöitä on kuusen mallisia, Välimäki lisää.

3. Pimeiden iltojen iloksi – valaistu pihakuusi

Kaunis joulukuusi voi koristaa myös pihamaata. Vaikka aito, metsästä kaadettu kuusi saattaa hyvällä lykyllä säilyä joulunpyhät pakkasessa, suositellaan Bauhausista ulos tarkoitetun ruukkukuusen ostamista.

– Ne viihtyvät ulkona varmasti. Erilaisia havukasveja on meillä myynnissä valtavasti – on sypressiä, seetriä ja kiinankatajaa, Välimäki listaa ja jatkaa:

– Osa näistä näyttää perinteiseltä metsäkuuselta, mutta erikoisempiakin vaihtoehtoja on. Sinikuusi on nimensä mukaisesti harmahtavan sininen ja koreanpihta taas poikkeuksellisen tuuhea.

Myös ruukkukuuset ja pihaistutukset voi koristella ja valaista kauniisti. Klassiset kuusenkynttilät sopivat pihakuuseenkin, mutta valosarjojen väreillä ja tyyleillä voi myös hullutella.

Valosarjojen valtavasta kirjosta jokainen löytää oman joulupuunsa oksille sopivan ratkaisun.

– Valohuput taas ovat superkäteviä asentaa kasvin latvasta käsin – ne käytännössä tipahtavat itsestään paikoilleen. Valmiit valopuut ovat sitäkin helpompia, ja niihinhän voi myös ripustaa koristeita, Välimäki pohtii.

Älyvaloilla toteutetun pihavalaistuksen voi kytkeä myös osaksi koko kodin kauko-ohjattavaa valaistusjärjestelmää.

– Lämpimältä sohvalta käsin on mukavaa säätää ulkovaloja juuri sellaisiksi, kuin ne sattuu milloinkin haluamaan.

Artikkelissa mainitut kuuset, valot ja kaiken muun jouluun tarvittavan saat saman katon alta Bauhausista. Selaa valikoimaa verkkokaupassa tai tule paikan päälle nauttimaan tavaratalojen joulumaailman ihanasta tunnelmasta!

Lue yllä oleva sisältö, ja vastaa kyselyyn! Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan 50 euron arvoisia GoGift-lahjakortteja.

Tutkimuksen toteuttaa Digitalist Group Oyj Sanoma Media Finland Oy:n toimeksiannosta.