MainosEbookers

Näihin kaupunkeihin kulttuurinjanoiset matkustavat seuraavaksi

Tämän hetken kiinnostavimmat kaupungit maailmalla hemmottelevat kulttuurin ystäviä kauneimmilla kujillaan, paikallisilla erikoisuuksillaan ja herkullisimmilla ruoillaan.


16.11.2022 15:45

– Maailma on täynnä upeita kulttuurikohteita, jotka tulevana vuonna houkuttelevat matkailijoita puoleensa entistä enemmän. Ainoa haaste on valinnan vaikeus, sillä tyrmäävän vaikuttavia elämyksiä ja kohteita löytyy niin läheltä kuin kaukaakin. Ajankohtaisimmat matkakohteet tarjoavat kaikkia aisteja hiveleviä kokemuksia, jotka säilyvät mielessä vielä pitkään matkan jälkeenkin. Monipuolisesta tarjonnastamme löytyy paitsi runsaasti matkainspiraatiota, myös mahdollisuus varata koko matka lennoista ja majoituksista myös opastettuihin kierroksiin, aktiviteetteihin ja sisäänpääsylippuihin, ettei matkakohteesta jää mitään näkemättä, sanoo ebookersin Leif Neuvonen.

Nettimatkatoimisto ebookers listasi kiinnostavimmat matkakohteet kaupunkien sykkeestä ja kulttuurin huumasta nauttiville.

Edinburgh, Skotlanti

Kuulutko niihin, joiden mielestä Skotlanti ja viski ovat erottamaton pari? Skotlannin pääkaupunki Edinburgh tarjoaa tammitynnyreissä kypsytetyn tisleen lisäksi paljon muutakin. Kuvittele itsesi iltapäiväteellä, nauttimaan taiteesta ja kulttuurista, illalliselle Michelin-tähdellä palkitussa ravintolaan tai vaeltelemassa katuruokatapahtumassa huumaavien tuoksujen ja ehkä maailman leppoisampien ihmisten ympäröimänä, niin saatat päästä aitoon edinburghilaiseen tunnelmaan jo ennen matkaa.

Lissabon, Portugali

Kun Pet Shop Boys kehotti kappaleessaan menemään länteen, he tarkoittivat ehkä Lissabonia. Lissabon on Euroopan läntisin pääkaupunki ja yksi monipuolisimmista matkakohteista. Historian ystävät suuntaavat nyt joukolla Lissaboniin ihailemaan Unescon maailmanperintökohteita, Hieronymoksen luostaria ja Belémin tornia tai kaupungin kukkuloilla kohoavaa São Jorgen linnaa, jonka vanhin osa on rakennettu jo 900-luvulla alueen ollessa maurien miehittämä. Jos historia ei ole reissun ykkösjuttu, huipulle kipuaminen kannattaa siitä huolimatta – kukkulalta aukeaa sensaatiomainen näkymä yli näyttävän kaupungin kattojen.

Tokio, Japani

Uusimpien ilmiöiden ystävän kannattaa nyt matkustaa Tokioon. Tokiolaiset ovat tunnettuja hyvästä maustaan, kyvystään luoda uusia trendejä sekä turvallisesta pääkaupungistaan, jossa yökiitäjätkin voivat liikkua rauhassa. Miljoonakaupungissa kaikki toimii, ja paikallisten kanssa kannattaakin päivisin nauttia lukuisten teemakahviloiden tarjonnasta ja öisin heittäytyä mitä railakkaampiin karaokejuhliin tai antaa basson kohottaa pulssia maailmankuulun klubielämän sykkeessä.

Dublin, Irlanti

Dublin on valintasi matkakohteeksi, jos rakastat ottaa kaupungin haltuun jalkaisin. Pubit ovat erottamaton osa Dublinia, ja vanhin niistä on perustettu jo 1100-luvulla, joten jos haluat kokea, miten irlantilaiset viettivät vapaa-aikaa viime vuosituhannen alussa ja miten vapaa-aikaa vietetään nyt, kannattaa pubikierrokselle varata mukaan hyvät kävelykengät ja mukaansatempaava kirja, jota lueskella samalla kun odottelet seuraavaa pubiruoka-annostasi.

New York, Yhdysvallat

Matka New Yorkiin kannattaa aina: Metropoli muuttaa muotoaan ja näyttää parhaimmat puolensa vuodenajasta riippumatta. Kaupunki on aina auki ja tarjoaa jokaiselle jotakin, olipa kiinnostuksen kohteena sitten nykytaide tai vintagemuoti. Koska kaupunki on tuttu monista elokuvista ja sarjoista, New Yorkissa saattaa tuntua siltä kuin kaikki olisi jo nähty. Tätä mielikuvaa ei kannata liiaksi päästää valloilleen, sillä kaupungissa tapahtuu jatkuvasti jotain uutta ja jännittävää!

Dubai, Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

Dubai on vastakohtien kaupunki. Keskelle aavikkoa rakennetut huippumodernit hotellit, ostoskeskukset ja pilvenpiirtäjät luovat mieleenpainuvia elämyksiä aurinkoa ja lämpöä arvostaville matkaajille. Rantaviivaa silmänkantamattomiin tai kaupunkikulttuuria ja aavikkoleirejä tarjoavassa Lähi-Idän turismin keskuksessa ei tarvitse valita rantaloman ja kaupunkiloman välillä – Dubai tuo molempiin oman eksoottisen lisämausteensa.

Sydney, Australia

Australialaisuuden keskittymä tarjoilee täydellisen matkan eteläiselle pallonpuoliskolle. Tunnettu erityisesti rannoistaan, Sydney tunnetaan myös kuvankauniista oopperatalostaan, monipuolisesta ruokakulttuurista, unohtamatta maailmanluokan surffauskulttuuria ja australialaista rentoa elämänasennetta. Ensi vuonna Sydney saa toimia myös World Pride -tapahtuman näyttämönä. World Pride kokoaa yhteen laajan kattauksen tapahtumia, juhlallisuuksia ja paraatin, joka ei jätä ketään kylmäksi.

München, Saksa

Baijerin pääkaupunki ja Saksan kolmanneksi suurin kaupunki on Keski-Euroopan sydän – eikä vain maantieteellisen sijaintinsa takia, vaan sen ihmisten, kulttuurin ja talouden ansiosta. Suurkaupungissa ovat kotonaan Saksan kaksi maineikkainta yliopistoa, kourallinen suuryrityksiä ja niiden pääkonttorit, syksyn odotetuin olutjuhla Oktoberfest sekä jalkapallomaailman menestyneimpiin kuuluva jalkapallojoukkue FC Bayern München. Kaupungissa järjestettiin myös vuonna 1972 kesäolympialaiset, ja urheilujuhlan tunnelmaa pääsee edelleen aistimaan Olympiaparkissa, joka rakennettiin kisoja varten. Tiesitkö myös, että Ruotsin kuningas Kaarle Kustaa ja kuningatar Silvia tapasivat aikoinaan juuri Münchenin kesäolympialaisissa?

Montreal, Kanada

Kanadan eurooppalaisimmaksi kaupungiksi tituleerattu Montreal on täynnä suuren kaupungin sykettä. Kulttuuria ja historiaa rakastavat arvostavat kaupungin ranskalaista tunnelmaa ja naapurustojen sympaattisia mukulakivikatuja ja goottilaista arkkitehtuuria. Urheilun ja adrenaliinin ystävät pääsevät nauttimaan myös kaupungin monipuolisesta urheilukentästä – kanadalaisten menestys jääkiekossa on kaikkien suomalaisten tiedossa. Monien kulttuurin keskittymien, kohteiden ja nähtävyyksien Montreal pitää huolen siitä, etteivät kulttuurinnälkäisten vatsat pääse kurnimaan.

Bangkok, Thaimaa

Bangkok on heittäytyjän paratiisi, jossa yhdistyvät miljoonakaupungin kiihkeä elämänmeno, perinteiset thaimaalaiset uskomukset yliluonnollisuuteen ja modernit innovaatiot. Makuhermoja kutkutteleva ruoka on keskeinen osa pääkaupungin arkea, ja pientä hiukopalaa tai ravintolatasoisen katukeittiön herkkuaterian saa lähes jokaisen nurkan takaa mutkattomaan thaimaalaiseen tyyliin. Jos Kaakkois-Aasian parhaimpana pidetyn Thaimaan Kansallismuseon tai häikäisevän Smaragdi-Buddhan temppelivierailun lisäksi haluaa syvemmän sukelluksen kiehtovaan thaimaalaiseen mystiikkaan, kannattaa Bangkokista tehdä retki läheisiin rauniokaupunkeihin.

Runsaasti vaihtoehtoja joustavilla varausehdoilla!

Nettimatkatoimisto ebookersin avulla suunnittelet kulttuuria ja kaupunkien tunnelmaa täynnä olevan unelmiesi matkan kohteesta ja vuodenajasta riippumatta. Samasta sovelluksesta voit helposti varata kaiken mitä matkaasi tarvitset; lennot, majoituksen, aktiviteetit sekä autovuokran. Etukäteen varatut kierrokset ja pääsyliput takaavat onnistuneen matkan.

Valikoimasta löytyy runsaasti vaihtoehtoja joustavilla varausehdoilla. Varauksia on helppo tarkastella sähköpostiin tulevien varausvahvistusten lisäksi myös ebookersin omassa mobiilisovelluksessa. Matkavarausta on helppo muokata tai tarvittaessa siirtää, mikäli matkasuunnitelmasi muuttuvat.

Ebookersin kanta-asiakasohjelma BONUS+ tarjoaa houkuttelevia etuja kaikista matkavarauksista. Kanta-asiakasohjelman avulla matkavarauksissa voi säästää rahaa ja kerätä pisteitä, jotka voi hyödyntää esimerkiksi matkustusluokan korotuksiin, autovuokraan tai vaikkapa majoitusvarauksessa seuraavan matkan yhteydessä.