MainosEbookers

Tuttujen sarjojen ja elokuvien maisemat inspiroivat yhä useampien matkoja – kolme naista kertoo, millaiselle matkalle he päätyivät sarjainspiraation myötä

Onko sinunkin tehnyt mieli matkustaa suurkaupungin sykkeeseen New Yorkiin tai Islannin karuun luontoon nähtyäsi kohteisiin sijoittuneita sarjoja tai elokuvia? Et ole suinkaan yksin.


17.11. 13:45

Yhä useammassa tv-sarjassa ja elokuvassa päähenkilöiden lisäksi keskeisessä roolissa ovat maisemat ja kuvauslokaatio. Viimeistään elokuvan loppupuolella tekeekin mieli usein jo selvittää lisää kuvauspaikkoja ja kohteita, joihin tarina sijoittuu. Nettimatkatoimisto ebookersin selvityksen mukaan lähes 70 % suomalaisista kertoo harkinneensa matkaa sarjasta tai elokuvasta tuttuun matkakohteeseen.

Eniten matkalle inspiroivat sarjat ja elokuvat, jotka sijoittuvat tuttuihin New Yorkin ja Pariisin kaltaisiin suurkaupunkeihin, joihin 37 % vastaajista kertoo olevansa kiinnostunut lähtemään matkalle. Sarjojen jaksot ja elokuvien käänteet tarjoavat aktiivisille seuraajille pitkän listan käyntikohteita nähtävyyksistä ravintoloihin ja kadunpätkiin, joiden ansiosta pääsee nauttimaan niin kaupungin sykkeestä kuin suosikkisarjasta tutuista paikoista.

Ikoniset kaupunki- ja rantakohteet vetävät puoleensa elokuvien ja tv-sarjojen myötä etenkin naisia, kun taas miehet ovat kiinnostuneempia matkustamaan näkemänsä perusteella luontokohteisiin tai paikkoihin, jotka eivät entuudestaan olleet lainkaan tuttuja. Fantasiamaailmoihin tai toisiin aikakausiin sijoittuvat sarjat ja elokuvat inspiroivat naisten matkasuunnitelmia miehiä enemmän – jopa yli kolmannesta naisista!

Cosmopolitan-juoman tilaaminen ja Magnolia Bakeryssa vierailu ovatkin varmasti monen New Yorkiin suuntaavan kaupungin muotiin ja ihmissuhteisiin sijoittuvien sarjojen seuraajan listalla matkaa varten. Toiseksi eniten suomalaisia sarjojen ja elokuvien pohjalta inspiroivat Malediivien ja Havaijin kaltaiset rantakohteet, jotka ovat omiaan rentoutumiseen ja maisemista ja tunnelmasta nautiskelemiseen.

Kolme naista kertoo, mihin matkustivat tunnettujen tv-sarjojen ja elokuvien inspiroimana. Todellinen sarja- ja elokuvaharrastaja tunnistaa kohdekuvauksista hetkessä, minkä sarjan ja elokuvan jalanjäljissä oltiin liikenteessä!

Hanna, 29

Suuntasimme Lontooseen ja Edinburghiin kaikille 90-luvun lapsille tutun velhokouluun sijoittuvan kirja- ja leffasarjan maisemiin. Lontoossa vierailimme muutamien elokuvakohteiden lisäksi studiolla, jolla suuri osa elokuvista on kuvattu. Skotlannissa puolestaan oli ihanaa tutustua koko kirjasarjaa inspiroineisiin paikkoihin kahviloista ja kiemurtelevista kaduista hämyisiin hautausmaihin. Kohteiden selvittäminen vaati jonkin verran vaivannäköä, mutta jo matkan suunnitteleminen oli hauskaa aiheista kiinnostuneiden matkakumppaneiden kanssa.

Itse matkalla oli ihanan rentoa, sillä matkan fokuksen ollessa sarjasta tutut paikat, ei paineita muuhun Lontooseen ja Edinburghiin tutustumiselle varsinaisesti ollut. Matka oli lähes taianomainen ja oli ihanaa lapsenomaisesti fiilistellä, höpsötellä sarjan puitteissa ja nauttia kermakaljasta.

Southforkin tiluksilla pyörimisen lisäksi oli hieno aikamatka päästä katsomaan siellä esillä olevia sarjassa esiintyneitä pukuja ja ikonisia esineitä.

Paula, 45:

Vierailimme kesällä Southforkissa Dallasissa legendaarisesta öljysuvusta kertovan draamasarjan houkuttelemina. Olin ystäväni kanssa lomailemassa Teksasissa, eikä samalla voinut jättää sisällyttämättä matkasuunnitelmiin visiittiä myös Southforkissa.

Seurasin aikoinaan takavuosien ikonista saippuasarjaa vanhempainvapaalla, ja oli upeaa vierailla samoissa paikoissa ja kuvitella sinne sarjan tunnelman mukaisesti jättimäisiä sarjan aikaan kuuluneita permanentteja, olkatoppauksia ja mehukkaita käänteitä. Southforkin tiluksilla pyörimisen lisäksi oli hieno aikamatka päästä katsomaan siellä esillä olevia sarjassa esiintyneitä pukuja ja ikonisia esineitä. Kierroksen pienemmät jäsenet eivät tainneet saada visiitistä irti ihan sitä kaikkea, mitä itse fiilistelin kaikkien farmin kohteiden tunnistamista parvekkeista uima-altaisiin.

Katriina, 61:

Matkustimme koko perheen voimin Roomaan kymmenisen vuotta sitten mieheni 50-vuotismatkalle. Matka Roomaan oli taide- ja kulttuurihistoriansa puolesta kiinnostanut jo pitkään, mutta lopullisen inspiraation ja matkaohjelman määritteli niihin aikoihin kirjana ja elokuvana ilmestynyt Roomaan sijoittunut trilleri täynnä symboliikkaa, salaliittoja ja taidehistorian tuntemusta. Kirjassa viitataan useisiin kohteisiin ja etenkin patsaisiin eri puolilla kaupungin keskustaa. Matkalla kiersimme kirjassa esillä olleet kohteet ja koetimme seurata samoja johtolankoja kuin kirjan symboliikan professori. Kohteissa vierailu auttoi paitsi hahmottamaan kirjan tapahtumia paremmin, myös tarjosi hauskan haasteen kaupunkilomalle kun juoksimme kaupunkia ristiin rastiin patsaiden, suihkulähteiden ja kirkkojen perässä.

Runsaasti vaihtoehtoja joustavilla varausehdoilla!

Nettimatkatoimisto ebookersin avulla suunnittelet tv-sarjan tai elokuvan inspiroiman unelmiesi matkan kohteesta ja vuodenajasta riippumatta. Samasta sovelluksesta voit helposti varata kaiken mitä matkaasi tarvitset; lennot, majoituksen, aktiviteetit sekä autovuokran.

Valikoimasta löytyy runsaasti vaihtoehtoja joustavilla varausehdoilla. Varauksia on helppo tarkastella sähköpostiin tulevien varausvahvistusten lisäksi myös ebookersin omassa mobiilisovelluksessa. Matkavarausta on helppo muokata tai tarvittaessa siirtää, mikäli matkasuunnitelmasi muuttuvat.

Ebookersin kanta-asiakasohjelma BONUS+ tarjoaa houkuttelevia etuja kaikista matkavarauksista. Kanta-asiakasohjelman avulla matkavarauksissa voi säästää rahaa ja kerätä pisteitä, jotka voi hyödyntää esimerkiksi matkustusluokan korotuksiin, autovuokraan tai vaikkapa majoitusvarauksessa seuraavan matkan yhteydessä.