MainosDermosil.fi

Rakastatko rusketusta, mutta auringonoton riskit hirvittävät? Näillä tehokeinoilla suojaat ihoa ennenaikaiselta vanhenemiselta

Ammattilaisen muistilistaa noudattamalla voit nauttia auringosta ilman palamisriskiä.


29.3. 14:57

Aurinko tuntuu iholla ihanalta pitkän talven jälkeen, mutta altistuminen UV-säteilylle kasvattaa ihosyöpäriskiä ja vanhentaa ihoa ennenaikaisesti. Jos haluat välttää turhat rypyt, juonteet ja maksaläiskät, on parasta suojata iho korkealla kertoimella varustetulla voiteella.

Muistathan kuitenkin nämä seikat auringolta suojautuessasi:

1. Levitä voidetta riittävä määrä

Yksi yleisimmistä virheistä on annostella aurinkovoidetta niukasti, tai levittää sitä vain nenän alueelle, kaulalle ja poskipäihin.

– Yleinen ohje on, että voidetta pitäisi laittaa kasvoille puoli teelusikkaa. Itse sanoisin, että aurinkosuojavoidetta kannattaa laittaa vähintään tuplasti enemmän kuin tavallista kasvovoidetta, vinkkaa kotimaisen kosmetiikkavalmistaja Dermosilin tuotepäällikkö Henrietta Backlund.

2. Älä käytä viime kesältä jääneitä tuotteita

Aurinkotuotteet säilyvät käyttökelpoisina vuoden verran, mutta loppua kohti niiden suojateho heikkenee. Siksi kevään koittaessa onkin syytä hankkia uudet suojavoiteet. Jos kaapista löytyy avaamaton pakkaus, jonka parasta ennen -päiväys ei vielä ole koittanut, aurinkotuotteen voi käyttää turvallisin mielin.

3. Valitse suojakerroin käyttötarkoituksen mukaan

Suojakertoimella 30 ja 50 varustetut tuotteet tarjoavat korkean suojan. Teoriassa suojakerroin 30 tarkoittaa, että auringossa voi oleilla 30 kertaa kauemmin palamatta kuin ilman suojaa.

– Jos esimerkiksi hikoilee tai käy uimassa, suojavoidetta pitää lisätä. Aurinkosuojapuikko SPF 50+ kulkee mukana vaikka käsilaukussa, ja siitä voi levittää lisäsuojaa tarvittaessa, Backlund sanoo.

4. Käytä aurinkosuojaa joka päivä – silloinkin kun on pilvistä

Jos haluaa välttää ihon ennenaikaisen vanhenemisen, on paras suojata iho aurinkovoiteella kaikkina päivinä, myös silloin kun aurinko vain pilkahtaa pilvien välistä.

– Olisi hyvä luoda pysyvä rutiini ja suojata iho joka päivä ainakin keväästä alkusyksyyn. Kannattaa myös välttää turhaa auringossa oleilua etenkin keskipäivän aikaan, Backlund muistuttaa.

5. Kiinnitä huomiota voiteen koostumukseen

Riittävä suojakerroin on aurinkotuotteiden tärkein ominaisuus, mutta hyvä koostumus tekee voiteen käyttämisestä miellyttävää.

– Voiteiden tulee imeytyä hyvin ja olla koostumukseltaan kevyitä. Kiinnitämme tuotekehittelyssä paljon huomiota siihen, että voiteet eivät tahmaa tai jätä ikävää, valkoista kerrosta ihon pintaan, Backlund listaa.

6. Muista hoitaa ihoa myös auringonoton jälkeen

Aurinkosuojan lisäksi ihoa pitää muistaa hoitaa myös auringonoton jälkeen. Uusi After Sun -kasvonaamio rauhoittaa ja viilentää kasvojen ihoa auringonoton jälkeen, ja sopii käytettäväksi illalla ennen nukkumaanmenoa.

7. Tue ihoa myös sisäisesti

Sataprosenttisesti luonnollista alkuperää olevat Solistica-kapselit sisältävät runsaasti E-vitamiinia sisältäviä öljyjä ja levästä saatavia luontaisia karotenoideja. Kapselikuuri valmistaa ihoa kesää ja aurinkoa varten.

– Kapselit ovat vähän kuin sisäinen suoja ja ne auttavat ylläpitämään ihon normaalia hyvinvointia. Ne eivät kuitenkaan korvaa aurinkosuojaa, muistuttaa Backlund.

8. Valitse SPF-suojan sisältäviä meikkejä

Arkisessa käytössä aurinkosuojakertoimen sisältävä iDeal BB-voide SPF 15 saattaa riittää suojaamaan ihoa. Jos aikoo kuitenkin oleilla auringossa pidempiä aikoja, on meikin alle hyvä levittää Suojaava päivävoide SPF 30.

– Vaikka meikkituotteen suojakerroin olisikin sama kuin aurinkovoiteen, sitä levitetään usein vähemmän ja siksi suojavoide voi tulla tarpeeseen, jos auringossa viettää paljon aikaa, sanoo Backlund.

9. Käytä vain tutkitusti turvallisia tuotteita

Aurinkosuojaa hankkiessa kannattaa valita tuote, joka suojaa ihoa sekä UVA- että UVB-säteilyltä. Kaikki Dermosilin aurinkosuojatuotteet valmistetaan Ruotsissa ja niiden turvallisuus testataan laboratoriossa ulkopuolisen arvioijan toimesta.

– Aurinkotuotteita on ollut valikoimissamme jo melkein 20 vuotta, ja niitä kehitetään jatkuvasti. Kaikki tuotteet ja niissä käytetyt raaka-aineet ja niiden määrät ovat tutkitusti turvallisia. Tärkeää on, että ne myös tuntuvat hyvältä käytössä, Backlund toteaa.

Tutustu tuotteisiin: dermosil.fi/aurinkosuoja | Lue myös: Näin valitset sopivan suojakertoimen

  • Kaikki Dermosilin aurinkotuotteet ovat hajusteettomia.

  • Dermosilin aurinkosuojatuotteet valmistetaan Ruotsissa ja testataan kattavasti, jotta niiden turvallisuus on taattu.

  • Dermosilin suojakertoimelliset aurinkotuotteet on merkitty UVA-tunnuksella, ja ne suojaavat ihoa sekä UVA- että UVB-säteiltä.

  • Kaikki Dermosilin aurinkotuotteet sopivat myös yli 3-vuotiaille lapsille.

  • Tutustu laajaan tuotevalikoimaan: dermosil.fi