”Täällähän voisi lukea vaikka kirjaa!” - MN-Mainos - Ilta-Sanomat
MainosFlamingo

”Täällähän voisi lukea vaikka kirjaa!”

Rentoutuneet radion aamujuontajat löysivät kylpylästä rauhan ja arjen kiireistä palautumisen tyyssijan.


29.11.2021 18:13

Heti Flamingon aikuisten kylpyläpuolelle astellessa on helppo aistia tilassa vallitseva rauha ja seesteinen ilmapiiri. Vesipuiston puolelta tutut lasten kiljahdukset puuttuvat, onhan paikka suunnattu yli 18-vuotiaille, eikä kukaan juoksentele tai hypi altaisiin. Tänne on selvästi tultu rauhoittumaan ja nauttimaan omasta ajasta aikuisten kesken. Spa-puolen käytävällä palavat kauniit kynttilälyhdyt ja altaille saapuvaa odottavat komeat roomalaistyyliset pylväät.

Me Naiset Radion aamujuontajat Ida-Liina Huurtela ja Alina Kangasluoma pääsivät viettämään hemmottelevaa aamupäivää heti radion aamulähetyksen jälkeen.

– Pääsimme töiden jälkeen lähtemään Vantaalle suoraan, aika väsyneitä, aamu-viideltä radioon kollegansa kanssa herännyt Ida-Liina naurahtaa.

– Aamutyö on heräämisineen aika rankkaa, ja vaikka teemme töitä yhdessä, tasaisin väliajoin kaipaamme myös yhteistä virkistysaikaa, jottei elämä ole pelkkää puurtamista.

Muistelin, että kylpylöissä uidaan, mutta täällä olikin lupa lillua!

Marraskuinen harmaa ja kylmä päivä sai lämpimän ja lohduttavan käänteen, kun juontajille laitettiin kylpylärannekkeet käsiin ja rentoutuminen saattoi alkaa.

– Meille tuli heti hyvin viihtyisä olo. Koska olimme saapuneet paikalle suoraan töistä ja nälkä kurni vatsassa, aloitimme kylpyläkierroksen altaiden ja saunojen keskeltä löytyvästä baari-ravintolasta.

Naiset ilahtuivat siitä, että kylpylän sisällä oli juomien lisäksi tarjolla myös ruoka-annoksia.

– Valitsimme tietysti maittavat hampurilaiset ja ranskalaiset, vaikka tarjolla olisi ollut myös terveellisempiä vaihtoehtoja, kuten raikkaita smoothieita ja terveysshotteja!

Tankkauksen jälkeen kaksikon kylpyläkierros jatkui.

– En ollut aiemmin käynyt Flamingossa ja yllätyin tilojen väljyydestä, tunnelmallisesta valaistuksesta ja rennosta, rauhallista meiningistä, Alina kertoo.

Tuo öljy tuoksui ihanalta! Yrttipallolla paineltiin ympäri kehoa ja lopuksi hoitaja siveli sillä ensin selkää ja sitten vatsapuolta.

Ida-Liinalle paikka oli entuudestaan tuttu.

– Tosin muistelin, että kylpylöissä uidaan, mutta täällä olikin lupa lillua! Siinä alkoivat silmät lupsua rentouttavan musiikin soidessa, lämpimän veden helliessä kehoa, rentoutunut nainen muistelee.

”Kylmävesiallas tuntui ihanalta – jälkikäteen!”

Kaksikko tutustui sekä lämminvesialtaaseen että mineraalivesialtaaseen. Myös kylmävesiallas tuli tutuksi, mutta vain hyvin pikaisesti. Ida-Liina on harrastanut talviuintia, mutta jostain syystä 8-asteinen vesi tuntui tällä kertaa yllättävän kylmältä.

– Johtuiko sitten ahkerasta saunomisesta, siihen malliin jalkojen verisuonet kylmässä vedessä supistelivat. Ihana onnistumisen tunne siitä silti tuli jälkikäteen, kun iho kihelmöi ja veri kiersi kunnolla, kaksikko nauraa.

Kylmäaltistuksella onkin monenmoisia terveyshyötyjä, kuten esimerkiksi stressihormonien tasaantuminen, mielialan piristyminen ja urheilusuorituksesta palautuminen. Tällä kertaa lämpimät altaat ja saunat olivat enemmän naisten mieleen.

– Lämpimässä vedessä lilluessa on hyvä parantaa maailmaa ystävän tai kumppanin kanssa. Ja toki välillä voi olla vain hiljaa hetkestä nauttien. Jostain syystä meillä oli koko ajan tosi yksityinen olo, vaikka muitakin ihmisiä oli paikalla – muiden puhe ei häirinnyt ollenkaan. Tuollahan voisi lukea vaikka kirjaa, Ida-Liina keksii.

Vältän turhaa paikoissa juoksemista enkä tunge kalenteria täyteen ohjelmaa – ja pidän kiinni siitä, että aikaa on myös itselle ja kumppanille.

Aikuisten puolen kylpylästä löytyy peräti kahdeksan saunaa. Naisten suosikiksi nousi suolasauna, jossa oli kiva ja helppo hengittää. Suolalla onkin monia positiivisia vaikutuksia kehoon myös saunaan yhdistettynä. Kuumennettaessa suola vapauttaa negatiivisia ioneita, jotka tekevät ilmasta puhtaan ja bakteerittoman. Suolainen ilma ehkäisee lisäksi tulehduksia ja bakteereita sekä puhdistaa ja rauhoittaa sekä ihoa että hengityselimiä.

Palautuminen on jaksamisen edellytys

Seuraavaksi kaksikko siirtyi hoitolan puolelle yrttipallohierontaan.

– Tämä olikin hauska hoito, aivan uusi tuttavuus itselle. Kyseessä oli lämmin kangasnyytti, joka oli täynnä kuivattuja yrttejä. Ensin hoitaja valmisteli kehoa lämpimällä pyyhkeellä, jonka jälkeen iholle siveltiin aromaattista öljyä, Ida-Liina kertoo.

– Tuo öljy tuoksui aivan ihanalta! Yrttipallolla paineltiin ympäri kehoa ja lopuksi hoitaja siveli sillä ensin selkää ja sitten vatsapuolta. Se tuntui kevyeltä hieronnalta. Lopuksi hoitaja kävi läpi niska-hartiaseudun alueen.

Rentoutushieronta oli kaksikolle uusi kokemus, koska yleensä naiset varaavat hieronnan vain, jos on joitakin selkeitä jumeja.

– Olemme molemmat tottuneet aika reippaisiin otteisiin urheiluhierojalla, mutta tämä oli ihan erilainen kokemus – todellinen luksuskokemus. Tarjolla oli myös vihreää teetä ja hedelmiä, joita jäimmekin nautiskelemaan vielä lämmitetyillä istuimilla loikoillen, Alina muistaa.

Välillä onkin syytä pysähtyä kuuntelemaan kehoa, sillä kaikkea ei aina tarvitse tehdä täysillä. Tällä kertaa teemana oli palautuminen arjen pyörityksestä, rauhoittuminen.

Ida-Liinalle tärkeintä palautumisessa on laadukas uni ja nukkuminen. Hän rentoutuu parhaiten sohvannurkassa takkatulen loisteessa ja hömppää televisiosta katsellen.

– Panostan tosi paljon hyvinvointiin ja rentoutumiseen ja karsin kuormittavat asiat elämästäni pois aika rankalla kädellä. Liikun ja treenaan paljon, ja keho kyllä kertoo, kun se tarvitsee palautumista. Minä myös saunon lähestulkoon joka päivä!

Alina puolestaan harrastaa crossfitiä, joka kuormittaa kehoa todella paljon.

– Myös minä panostan nukkumiseen, ja kiitos mieheni, joka hoitaa aamuisin lapset, pystyn yleensä nukkumaan vähän pidempään aamuisin.

Kahden lapsen äidin arki on kiireistä, mutta arki-iltojen ja viikonloppujen rauhoittaminen auttaa.

– Vältän turhaa paikoissa juoksemista enkä tunge kalenteria täyteen ohjelmaa – ja pidän kiinni siitä, että aikaa on myös itselle ja kumppanille. Itseäni hellin kasvo -ja hemmotteluhoitoon menemällä, sillä oma me-time on todella tärkeää.

Kaksikko summaa kylpyläkokemuksensa kuin yhdestä suusta.

– Voi, jos joka päivä lähetyksen jälkeen pääsisi nollaamaan tällä tavalla. Meille voi siis tosi mielellään hankkia lahjakortteja kylpylään myös tulevina juhlapyhinä, juontajapari lähettää lopuksi terveisensä Korvatunturille.

Artikkelissa käytetyt kuvat ovat Flamingon omia kuvituskuvia.

Alinan ja Ida-Liinan vinkit optimaaliseen kylpyläkokemukseen

  1. Jätä kännykkä pukuhuoneeseen. Paras rentoutumispaikka on sellainen, missä ei voi tehdä mitään muuta kun rentoutua – kuten kylpylä! Ihminen tarvitsee virikkeetöntä aikaa, jossa ollaan läsnä hetkessä. ”Puhelimella roikkumista on ihan liiaksi”, kaksikko sanoo.

  2. Aikuisten kylpyläpuolen rannekkeella pääsee ilmaiseksi myös vesipuiston puolelle. ”Siellä näytti olevan liukumäkiä sekä perheen pienemmille että isommille lapsille, eli koko perheelle löytyy sieltä kaikkea kivaa.”

  3. Kylpyläelämyksestä saa kukin nauttia neljän tunnin ajan. ”Paikassa vallitsi niin rauhallinen ilmapiiri, että ajan kulumisesta ei juuri ollut tietoa – ja myös vuodenaika pääsi mukavasti unohtumaan.”

  4. Tarjolla on myös tekemistä: kokeile virtuaalijoogaa saunassa tai käynnistä ohjattu allasrentotus. Baarin puolella voi intoutua maistelemaan vaikka skumppaa – ja juomat saa ottaa mukanaan altaaseen.

  5. Rauhallinen aikuisten kylpylä sopii ruuhkavuosissa painaville arjen sankareille, ja pariskunnille mukavaan, paineettomaan yhdessäoloon – kaikki saunat ovat unisex-saunoja ja niissä käytetään uima-asuja (erilliset suihkutilat löytyvät miehille ja naisille). Paikka sopii myös ystävyksille tai kaveriporukalle ravintolaillallisen sijasta sekä tietysti itselle hemmotteluhetkeksi.

  6. Joka päivä on kylpyläpäivä! Ihana luksuskokemus ei maksa maltaita, sillä arkipäivisin polskimaan pääsee todella edullisesti. Lue lisää >