Miten löydät oikean kasvovoiteen juuri sinulle? Nämä 3 asiaa ratkaisevat - MN-Mainos - Ilta-Sanomat
MainosClarins

Miten löydät oikean kasvovoiteen juuri sinulle? Nämä 3 asiaa ratkaisevat

Clarins-asiantuntija kertoo, mitkä asiat kannattaa muistaa kasvovoiteen valinnassa.


16.11. 12:44

Laadukkaat ihonhoitotuotteet lisäävät ihon hyvinvointia ja antavat sille riittävästi kosteutta, suojaa ja ravinteita. Ne saavat ihon näyttämään tasapainoiselta ja hehkuvalta iästä riippumatta. Lue Clarins-asiantuntija, kosmetologi Katja Vuorion vinkit.

1. Ihotyyppi ratkaisee

Kasvovoiteen valinnassa kannattaa ensin miettiä omaa ihotyyppiä – onko ihosi normaali, kuiva, rasvoittuva vai onko sinulla sekaiho. Ihotyyppi vaikuttaa siihen, millainen hoitovoide sinulle parhaiten sopii: rasvoittuvalle iholle voivat sopia paremmin kevyet ja geelimäiset tuotteet, kuivalle iholle täyteläisemmät voiteet.

2. Ikääntyminen muuttaa ihon tarpeita

Ihon ikääntyminen on yksilöllistä, mutta iholle voi ilmaantua ensimmäisiä ikääntymisen merkkejä jo 25-30-vuotiaana. Iho voi esimerkiksi kuivua, ja siihen ilmestyy kevyitä juonteita ja värimuutoksia. Iho saattaa alkaa näyttää aiempaa väsyneemmältä.

– Monelle saattaa tulla yllätyksenä, että iho hyötyy anti-age-tuotteista jo kolmekymppisenä tai jopa hieman nuorempana. Tällöin iho kaipaa tehokasta suojaa ikäännyttäviä ulkoisia ärsykkeitä vastaan: antioksidantteja sekä riittävästi kosteutta, Katja Vuorio sanoo.

Neljäkymmentävuotiaan ihossa juoneet voivat olla syvempiä ja iho alkaa menettää kimmoisuuttaan. Kollageenin ja elastaanin määrä alkaa vähentyä, ja iho voi myös kuivua voimakkaammin.

– Tällöin iho tarvitsee hoitotuotteita, joissa tuetaan ihon kimmoisuutta, täyteläisyyttä ja vahvistetaan kosteustasapainoa.

Monelle saattaa tulla yllätyksenä, että iho hyötyy anti-age-tuotteista jo kolmekymppisenä tai jopa hieman nuorempana.

Viisikymmentävuotiaan ihossa alkaa näkyä hormonitoiminnan aiheuttamia muutoksia: iho menettää täyteläisyyttään ja siihen alkaa muodostua pigmenttiläiskiä. Kuusikymmentävuotias iho kaipaa ravintoaineita sekä vahvistavaa ja heleyttävää hoitoa.

3. Huomioi muut hoidolliset tarpeet

Myös stressi, väsymys ja esimerkiksi vuodenajat vaikuttavat ihon tarpeisiin. Talvella iho kuivuu helpommin, jolloin se kaipaa toisenlaista hoitoa kuin kesällä.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että kaikkeen ihon kuivuuteen eivät tepsi täyteläiset tuotteet. Kiristelevä ja kutiava pintakuiva iho kärsii kosteuden puutteesta.

– Tällöin ihonhoitorutiiniin kannattaa lisätä kasvovoiteen pariksi vaikkapa seerumi, joka sitoo kosteutta ihoon. Seerumi lisätään puhtaalle iholle ennen kasvovoidetta, Katja Vuorio opastaa.

Tutustu tarkemmin Clarins-tuotteisiin ja katso edut osoitteessa Stockmann.com!

Clarins-ihonhoitolinja

Clarinsin korkealaatuiset kasvipohjaiset tuotteet hoitavat ja kaunistavat ihoa. Ihonhoitolinjastamme löydät omalle ihollesi sopivat hoitotuotteet.

Multi-Active 30 +

Ennaltaehkäisee ihon ensimmäisiä ikääntymisen merkkejä sekä korjaa jo syntyneitä muutoksia.

Extra-Firming 40 +

Kiinteyttävä, juonteita silottava ihonhoitolinja.

Super Restorative 50 +

Uudistaa ja korjaa ihoa sekä antaa kasvoille välitöntä hehkua.

Nutri-Lumière 60 +

Elvyttää ja ravitsee ihoa tehokkaasti sekä auttaa palauttamaan ihon heleyden.

+ Double Serum

Double Serum -tehoseerumi on ihonhoidon täsmätuote, jolla voit tarpeen mukaan lisätä ja tehostaa ihon hoitoa, esimerkiksi kosteuttaa ihoa. Yli 88 prosenttia naisista kokee*, että Double Serum lisää anti-age-voiteiden tehokkuutta.

*) Tyytyväisyystestissä oli mukana neljä Clarins-ihonhoitolinjaa: Multi-Active, Extra Firming, Super Restorative ja Nutri-Lumiére. Testaajat käyttivät 4 viikkoa omalle ihotyypilleen sopivaa päivävoidetta ja ottivat sen jälkeen 2 viikon ajaksi käyttöön päivävoiteen lisäksi Double Serum -tehoseerumin. Testiin osallistui 436 naista.