Pohjois-Karjala on rennon lomailijan kohde – lue talven hyvinvointivinkit - MN-Mainos - Ilta-Sanomat

Pohjois-Karjala on rennon lomailijan kohde – lue talven hyvinvointivinkit

Moni on löytänyt Pohjois-Karjalasta talven ihmemaan, jossa voi nautiskella kaikilla aisteilla tai ihan vain olla. Koostimme vinkit rentoon talvilomaan Pohjois-Karjalassa.

11.11. 14:42

1. Kolme kylpylää järvimaisemilla

Kolin kansallismaiseman tuntumassa sijaitsevan Koli Relax Span ulkopaljuista katselet maisemaa jääpeitteiselle Pieliselle ja pääset seurailemaan myös Kolin rinteiden elämää. Lipun hintaan sisältyy kuohujuomaa tai Lumenen kauneudenhoitotuotteita, joten tunnelmallinen kylpylä on todellisen nautiskelijan valinta.

Hieman pohjoisempana Nurmeksen Bomban kylpylässä on hyvin tilaa myös pienempien uimareiden vesileikeille. Elämyssuihkut, ulkoporealtaat ja erilaiset saunat sopivat rentoutusta etsiville. Kylpylää kehutaan usein myös Pieliselle avautuvasta upeasta maisemastaan.

Koko perheen valinta on myös Höytiäisen rannalla sijaitsevan Lomakeskus Huhmarin kylpylä. Kun nuorempi polvi polskii lastenaltaassa, vanhempi väki kohottaa kuntoaan vesijumpassa päivän ulkoilujen jälkeen.

Bomban kylpylässä on tilaa rentoutumiselle ja vesileikeille. Kylpylästä avautuu upea näkymä Pieliselle.

2. Avantouimarin unelmakohteet

Pohjois-Karjalassa järvet saavat talvisin vahvan jääpeitteen, ja aito avantouintikokemus odottaa kylmään veteen rohkenevia. Joensuun Jääkarhujen avantouintikeskus on avoinna myös kertakävijöille ja saunat ovat lämpiminä aamusta iltamyöhään saakka.

Kertalipulla avannon ja saunan yhdistelmästä pääsee nauttimaan myös useissa muissa paikoissa ympäri maakunnan. Tuoreimmat vinkit avantouintipaikkoihin kannattaa kysyä esimerkiksi majoituksen tarjoajalta tai muilta paikallisilta. Paikallisten kanssa saunan lauteilla istuessa kuulee varmasti parhaat jutut ja kokee aidoimman tunnelman.

Myös monet mökkivuokraajat tarjoavat asiakkailleen mahdollisuuden pulahtaa turvallisesti avantoon suoraan mökkisaunan löylyistä.

3. Hiljenny luostarissa, rentoudu retriitillä

Talvella Pohjois-Karjalan luonto hiljentyy lumikinosten alle ja matkailijoille on tarjolla monta mahdollisuutta oman hyvinvoinnin äärelle pysähtymiseen.

Muusikko Sari Kaasisen taiteilijakodissa Villa Ruusulassa voi osallistua sydäntalvella joogaviikonloppuihin, joiden aikana rentoudutaan joogaharjoitusten ohella myös maukkaan ruoan äärellä ja saunan löylyissä sekä nautitaan kanteleen sävelistä.

Tunnelmallinen paikka hiljentymiseen on myös Valamon luostari, jonka järjestämillä kursseilla pääsee talven aikana oppimaan uutta ja rauhoittumaan muun muassa musiikin, taiteen ja kirjoittamisen äärellä.

Valamon luostarissa Heinävedellä voi hiljentyä ortodoksiperinteen äärellä.

4. Saunaelämyksiä karjalaiseen tapaan

Sauna voi olla suomalaisellekin unohtumaton elämys, kun siihen yhdistää hyvää ruokaa, ripauksen mystiikkaa tai palasen perinteitä. Pohjois-Karjalassa ihanat saunahetket syntyvät juuri näistä elementeistä. Esimerkiksi vajaan kahden kilometrin päässä Kolin kansallismaisemasta sijaitseva Kolin Keidas järjestää saunajoogaa ja yrttisaunaelämyksiä ympäri vuoden.

Korven Kodalla Kolilla voi kokea karjalaisen saunaseremonian, johon yhdistyy tunnelmallisen savusaunan lisäksi rauhallinen kotapiiri nuotiotulen äärellä. Hieman pohjoisempana Nurmeksessa paikallisten majatalojen vieraat pääsevät herkkujen saunapolulle, jossa koetaan kolmen erilaisen saunan löylyt ja nautitaan joka päivä erilaiset saunamenut.

Kolilla Korven Kodalla sijaitseva savusauna on tunnelmallinen ympäri vuoden.

Tutustu myös näihin: