Unohda perinteinen ”pesu ja leikkaus” – nyt kampaamossa kuuluu pysähtyä ja nauttia! - MN-Mainos - Ilta-Sanomat
MainosAuthentic Beauty Concept

Unohda perinteinen ”pesu ja leikkaus” – nyt kampaamossa kuuluu pysähtyä ja nauttia!

Kampaamossa käynti tuntuu Suomessa usein suoritukselta, kertoo maailmalla uraa luonut huippukampaaja Miika Kemppainen. Yhä useampi asiakas arvostaa rauhallisia hemmotteluhoitoja ja tuotteita, jotka ovat kuluttajan arvojen mukaisia.


8.11.2021 14:32

Kansainvälisiä catwalkeja ja muotikuvauksia kolunnut huippukampaaja Miika Kemppainen on työskennellyt hiusten parissa jo 15 vuoden ajan. Pitkä kokemus on opettanut, että aito kauneus lähtee itsetuntemuksesta – siitä, että uskaltaa luottaa omaan tyyliinsä ja näkemykseensä.

Hiustenhoidossa ja -muotoilussa aitous tarkoittaa Kemppaisen mukaan hiusten luonnollisten rakenteiden ja liikkeiden korostamista.

– Tässä ajassa aitous on tosi tärkeää – mikään ei ole yhtä vaikuttavaa kuin omien ainutlaatuisten piirteiden esiintuominen. Jos on suomalainen hento ja suora hius, niin kannattaa suosia sitä tukevaa leikkausta ja tyyliä. Embrace it, hän kannustaa.

Vastuullisuus on konkreettisia tekoja

Kemppainen on Authentic Beauty Conceptin Suomen tuotelähettiläs. Hän käyttää brändin hoito- ja muotoilutuotteita työssään, ja jakaa sen kestävään kehitykseen perustuvan arvomaailman.

Tässä ajassa aitous on tosi tärkeää – mikään ei ole yhtä vaikuttavaa kuin omien ainutlaatuisten piirteiden esiintuominen.

Brändi aikoo olla hiilineutraali vuoteen 2024 mennessä ja tavoitteena on, että kaikki pakkaukset valmistetaan ensi vuoteen mennessä kierrätysmuovista. Tuotteet ovat vegaanisia* sekä sulfaatittomia** ja silikonittomia.

Nykyään kosmetiikkaa kulutetaan niin paljon, että on tosi tärkeää tehdä fiksuja valintoja, jotta ei kuormiteta kehoa turhilla muoveilla, tietää Miika Kemppainen.

– Authentic Beauty Conceptin teot ovat konkreettisia, joten niiden puolesta on helppo puhua. Meitä yhdistää myös tietynlainen luonnollisuus, rehellisyys ja aitous – se on fiilis, jota ei voi feikata, Kemppainen sanoo.

Korona-aikana Kemppaisella on ollut enemmänkin aikaa pohtia omia arvoja ja sitä, mikä elämässä on tärkeintä; ystävien ja läheisten ihmisten kanssa vietetty aika. Urheilu on toinen positiivista energiaa arkeen tuova asia, josta hän ei luovu. Kosmetiikassa Kemppainen sanoo panostavansa määrän sijaan laatuun.

Nykyään myös Suomessa kampaamot ovat pysähtymisen paikkoja.

– Nykyään kosmetiikkaa kulutetaan niin paljon, että on tosi tärkeää tehdä fiksuja valintoja, jotta ei kuormiteta kehoa turhilla muoveilla. Olen tosi tarkka raaka-aineiden suhteen.

Hyvinvointi on kaiken lähtökohta

Kemppainen on huomannut, että myös asiakkaista on tullut aikaisempaa tiedostavampia.

Kampaamoista haetaan perinteisten palveluiden lisäksi hemmottelua ja hyvää oloa.

– Kampaamokäynti on Suomessa ollut perinteisesti suorittava, eli pestään ja leikataan, mutta nykyään kampaamot ovat pysähtymisen paikkoja. Ihmiset haluavat selkeästi panostaa erilaisiin hoitoihin, Kemppainen sanoo.

Authentic Beauty Conceptin tasapainottava Memento-hoito on kehitetty asiakkaiden yksilöllisiin tarpeisiin edistämään hiusten ja hiuspohjan hyvinvointia. Pidemmissä hoidoissa käytetään rentouttavan hieronnan ja hoitavien tuotteiden lisäksi akupainantaa ja lämpimiä kääreitä.

Hemmotteluhoidon voi toteuttaa myös kotona. Kemppainen vinkkaa hankkimaan kylpyhuoneeseen Authentic Beauty Concept -sarjan tuoksukynttilöitä tunnelmaa luomaan. Jos hiusten latvat ovat päässeet kuivahtamaan, niihin voi levittää hoitavan Replenish-naamion ja hieroa kevyesti päänahkaan kosteuttavan, spirulinaa ja aloe veraa sisältävän Hydrating Jelly Mask -naamion.

– Kauneuden- ja hiustenhoitoa pidetään joskus pinnallisena, mutta oikeanlaisilla tuotteilla ulkonäöstä huolehtiminen luo terveyttä ja hyvinvointia. Se on kuitenkin kaiken lähtökohta, Kemppainen sanoo.

Koodilla menaiset20 saat nyt 20 % alennuksen ABC-tuotteista Headlinen verkkokaupasta. Koodi on voimassa 29.11.-12.12.2021. Tutustu ABC-tuotteisiin tästä!

Katso tästä mitkä kampaamot käyttävät ABC-tuotteita

Hoida hiukset huippukuntoon Miika Kemppaisen vinkeillä!

  1. Puhdista ja hoida huolella. “Puhtaat ja hoidetut hiukset ovat hiustenhoidon perusta, ja etenkin talvella kosteutus on todella tärkeää. Hydrate-sarjan Cleanser ja Conditioner ovat ehdottomat suosikkini, joiden avulla hiuksista tulee kiiltävät ja kauniit.”

  2. Suihkaise kosteutta päivän mittaan.Enhancing Water on uusi lempparini. Sitä voi suihkia hiuksille ennen föönausta, kasvoille kosteusvoiteen alle, tai vaikka kesken päivää kosteutta antamaan. Suihke ei tahmaa ja siinä on hyvä kiilto ja todella raikas, moderni unisex-vesituoksu.”

  3. Viimeistele pehmeän runsaiksi. “Kevyt Airy Texture Spray -rakennesuihke tekee hiuksista superpehmeät ja runsaat ilman puuterimaisuutta tai öljyisyyttä. Käytän sitä jokaikiseen viimeistelyyn.”

* Vegaaninen koostumus kaikissa muissa paitsi: Gritty Wax Paste & Shaping Cream, jotka sisältävät mehiläisvahaa, ja Amplify Mousse, joka sisältää kitosaania. Tavoite on vegaanisuus myös näissä vuoden 2021 loppuun mennessä. Kaikki vegaaniset tuotteet ovat Vegan Society™-rekisteröityjä ja PETA:n sertifioimia.

**pinta-aktiiviset sulfaatit