[MAINOS: Posti] "Lahja kuin lämmin halaus” – nämä vaikuttajien lahjaideat ovat täynnä ajatusta! - MN-Mainos - Ilta-Sanomat
MainosPosti

"Lahja kuin lämmin halaus” – nämä vaikuttajien lahjaideat ovat täynnä ajatusta!

Kuinka välttää hutiostokset lahjakaupoilla? Suositut some-vaikuttajat Hanna Sumari, Nata Salmela ja Arttu Mustonen paljastavat parhaat vinkit joululahjaostoksille.

Sosiaalisessa mediassa suositut Arttu Mustonen, Nata Salmela ja Hanna Sumari ilahduttavat läheisiään käytönnöllisillä ja aikaa kestävillä lahjoilla.


3.11. 12:44

Unohda turhakkeet, suosi kestävää ja ajatonta. Sosiaalisessa mediassa suositut Hanna Sumari, Nata Salmela ja Arttu Mustonen poimivat verkkokauppojen valikoimista parhaat lahjaideat läheistensä muistamiseen.

Lahja kuin lämmin halaus

Toimittaja Hanna Sumari myöntää, että lahjahankinnat jäävät usein viime tippaan. Hutiostoksilta kuitenkin välttyy, kun lahjat valitsee ajatuksella saajan mieltymykset huomioiden.

– Kuuntelen lähipiirin, erityisesti lasten esiin nostamia lahjatoiveita herkällä korvalla läpi vuoden. Näin lahja on saajalleen varmasti mieluinen, Hanna kertoo.

Verkkokauppojen valikoimista Hanna on löytänyt jo useita käytännöllisiä lahjaideoita läheisilleen. Lahjalistalle valikoitui muun muassa pehmoinen asuste siskolle ja aamiaishetket kruunaava kodinkone tyttärelle.

Hannan lahjavalinnat:

 1. Näppärä laukku, joka on myös reppu. Puolisoni tarvitsee tällaista sekä töissä että vapaa-ajallaan. Osprey transporter 40 unisex -reppu, 120 €, Partioaitta.fi.

 2. Tyttärelleni paahtoleipä on joka-aamuinen onni. Tyylikkäästä leivänpaahtimesta hän ilahtuu! Smeg leivänpaahdin TSF01CHMEU, 199 €, Carlson.fi.

 3. Kun siskoni kietoo kaulaliinan kaulalleen, se on kuin halaus minulta. Aurora kid mohair -huivi, 140 €, Balmuir.fi.

 4. Tyttäreni rakastaa päiväunia viikonloppuisin. Alpakan villasta kudotun torkkupeiton syleilyssä voi uinua ja unelmoida. Havu-torkkupeitto, 209,90 €, Alpa.fi.

Rahallista arvoa tärkeämpää on ajatus

Vaikuttaja ja Satokausi Median toimitusjohtaja Nata Salmela pyrkii ostamaan lahjoja, joista välittyy henkilökohtainen suhde saajaan.

– Kun antaa toiselle lahjan ja näkee siitä syntyvän ilon, on sykähdyttävä hetki.

Nata muistaa erityisesti joulun, jolloin hänen avomiehensä lapsi sai lahjaksi keksipaketin.

– Se oli aaton mieluisin lahja ja osoitti, ettei muistamisen tarvitse olla kallis.

Lahjoja ideoidessa Nata pysähtyy aina miettimään toista ja mitä kaikkea tämän kanssa kokenut. Tällainen ajatuspolku usein auttaa keksimään sopivan lahjan.

Natan lahjavalinnat:

 1. Työkaverini on todellinen kissafani. Kasvisaiheiset lelut ovat kuin tehty hänen kisulleen. Little&Bigger MiniVeggies-kissanminttulelut, 3,99 €, Mustijamirri.fi.

 2. Vastuullisesti valmistettu fleece pitää avomieheni lämpimänä talviulkoiluissa lasten kanssa. Miesten retro pile jacket -fleecetakki, 140 €, Weekendbee.fi.

 3. Värikäs autokorjaamo rikastuttaa lapseni mielikuvitusta. Lillabo korjaamo ja hinausauto, 12,99 €, Ikea.com.

 4. Naapurini ilahtuu lautapelistä. Sen parissa voidaan viettää talvi-iltoja ja nauttia pannareita isommallakin porukalla. Wingspan-peli, 54,95 €, Poromagia.com.

Toivottuja lahjoja arvostaa aina

Mustarttu-kanavistaan tunnettu lifestyle-vaikuttaja Arttu Mustonen nauttii ilahduttamisen ilosta, mutta ei koskaan osta lahjaa vain lahjan vuoksi.

– Jos joulua ei olisi, en jaksaisi talvea. Joulu on minulle keino selviytyä pimeästä ajasta.

Artun jouluun kuuluu olennaisesti myös toisten ilahduttaminen ja huomioiminen.

– Pyrin hankkimaan lahjoja, jotka tulevat tarpeeseen tai joista tietää saajan haaveilleen. Muistaminen on osunut nappiin vasta silloin, kun se on päässyt oikeasti käyttöön, Arttu kertoo.

Artun lahjavalinnat:

 1. Ystäväni on innokas sisustaja. Tyylikäs tuoksukynttilä on varma tunnelmantuoja. Como-tuoksukynttilä, 45 €, Balmuir.fi.

 2. Äitini on suuri Marimekko-fani, joten tämä pussilakanasetti ilahduttaa häntä taatusti. Marimekko Unikko parivuoteen pussilakana, 185 €, Carlson.fi.

 3. Suosin lahjoja, jotka kestävät aikaa. Kummilapselle valitsin pelin, josta riittää iloa vuosiksi eteenpäin. Catan Junior -lautapeli, 24,90 €, Fantasiapelit.com.

 4. Kuksasta tuli heti isä mieleen. Hän harrastaa retkeilyä ja on todellinen eräihminen. E. Koivumaan kuksa, 49,95 €, Partioaitta.fi.

Lahjaostokset haluamaasi paikkaan

Valitse verkkokaupassa Postin toimitus, niin voit ohjata pakettisi:

 • Automaattiin: Hae paketti silloin, kun sinulle parhaiten sopii. Postilla on maan laajin automaattiverkosto.

 • Kotiin: Saat paketin suoraan kotiovellesi. Voisiko helpommalla enää päästä?

 • Postiin: Osta samalla pakkausmateriaalit ja hoida muutkin postiasiat.

Seuraa pakettiesi kulkua OmaPosti-sovelluksella. Se kertoo, milloin ja mistä ne voit hakea. Jos ostos ei mennyt nappiin, OmaPosti auttaa palauttamisessa. Lataa sovelluskaupasta.

Klikkaa lahjat kotiovelle ja nappaa kaikki tiedot onnistuneeseen jouluun täältä!

Artikkeliin liittyviä aiheita