[MAINOS: Lapland Hotels] Oletko jo kokeillut staycation-lomaa? ”Paljon helpommin ei voisi heittäytyä hemmoteltavaksi” - MN-Mainos - Ilta-Sanomat
MainosLapland Hotels

Oletko jo kokeillut staycation-lomaa? ”Paljon helpommin ei voisi heittäytyä hemmoteltavaksi”

Tällainen on täydellinen irtiotto arjesta: luksusta olemattomalla vaivalla! Jo 96 prosenttia suomalaisista haaveilee kotinsa lähellä vietetystä minilomasta, kertoo hotelliyrityksen teettämä kysely.

Aikaisemmin ajateltiin, että hotelliyöpymiseen piti olla joku erityinen syy, kuten syntymäpäivä tai hääpäivä. Nyt halutaan rauhoittumista, nautintoa ja seikkailua keskelle arkea ilman sen kummempaa syytä.


1.10. 10:14

Staycation on miniloma, joka nautitaan jossain ihan lähellä, vaikka omassa kotikaupungissa. Termi yleistyi Yhdysvalloissa yli kymmenen vuotta sitten. Oli finanssikriisi ja termillä viitattiin ironisesti lomaan kotona, kun ei ollut varaa lähteä mihinkään. Siitä termi laajeni tarkoittamaan kotimaanmatkailua ja yleisemmin lomailua jossain lähellä. Hotellit ympäri maailmaa alkoivat tarjota staycation-paketteja.

Huomattiin, että lähilomailussa on ihan oma hohtonsa. Se on vaivatonta, ekologista ja siten oman kotikaupungin voi nähdä aivan uusin silmin.

Suomeen ilmiö rantautui jo ennen koronaa, mutta viime keväänä se löi itsensä läpi suomalaisten sydämiin. Onnistuneen loman voi todella viettää vaikka ihan vain omassa hotellihuoneessa – sitä on staycation.

Maksimaalista hemmottelua olemattomalla vaivalla!

Helppoa nautintoa

Aikaisemmin ajateltiin, että hotelliyöpymiseen piti olla joku erityinen syy, kuten syntymäpäivä tai hääpäivä. Nyt halutaan rauhoittumista, nautintoa ja seikkailua keskelle arkea ilman sen kummempaa syytä.

Irtiotto arjesta oli Lapland Hotelsin teettämän kyselyn mukaan selkeästi tärkein syy varata staycation, sen kertoi syyksi lähes 80 prosenttia vastaajista.

Lapland Hotelsit ovat ylistys pohjoisen ainutlaatuiselle tunnelmalle.

Todennäköisimmin minilomalle lähdettäisiin puolison kanssa, näin vastasi 74,3 prosenttia. Ystävän kanssa nautiskelemaan suunnistaisi 13,8 prosenttia vastaajista.

”Paljon helpompaa ei lomailu voisi olla: varaat yön tai kaksi kaupungin hurmaavimmasta hotellista ja heittäydyt hemmoteltavaksi”, Lapland Hotels Oulussa yöpynyt oululainen Hannele Hyvärinen kuvailee.

Varaa staycation täältä

Luksusta lomaan tuovat ylelliset hotellihuoneet upeine näköaloineen.

Lapin taikaa urbaanisti

Lapland Hotels toi Lapin tunnelman kaupunkeihin jo kuusi vuotta sitten. Lapin mystisyys luo täydellisen vastapainon kiireiselle kaupungin sykkeelle.

”Lapland Hotelsit ovat ylistys pohjoisen ainutlaatuiselle tunnelmalle, luonnolle ja mauille. Hotellin pohjoisessa olevat juuret näkyvät, tuntuvat ja maistuvat – lähemmäksi Lappia ei pääse menemättä Lappiin”, hehkuttaa Hannele.

Mitä sitä kaupunkilainen enemmän kaipaakaan kuin jotain, joka vie ajatukset pois aikatauluista, kiireestä ja aina uudelleen täyttyvistä to do -listoista.

Kaiken ajan voi käyttää itsensä hemmotteluun.

Luksusta lomaan tuovat ylelliset huoneet. Helsingin Bulevardin Lapland Hotelsin yli 100 huoneessa on oma sauna. Osassa huoneista on myös kylpyamme, joka on erotettu makuuhuoneesta lasiseinällä.

Yöttömän yön lahjoja

Lapland Hotelsin Staycation-pakettiin sisältyy 4–5 ruokalajin yllätysmenu ja aamupala.

”Me tulimme nauttimaan – ja nautintoa meille antoi keittiömestarin yllätysmenu. Istuimme pöydässä kolme nautinnollista tuntia maistellen, keskustellen ja fiilistellen taidokkaasti kokattua ruokaa sekä tunnelmaa”, kuvailee Lapland Hotels Bulevardilla yöpynyt espoolainen Anni Paakkunainen.

Menu on vahvalla ammattitaidolla ja pieteetillä tehty, ja siihen valitaan aina sesongin parhaat raaka-aineet. Lapland Hotelsin kokit rakentavat yllätysmenun pohjoisen makumaailmaan. Raaka-aineina käytetään arktisia kaloja, poroa ja Lapin yöttömässä yössä kasvaneita juureksia.

Lapland Hotels Bulevardissa pääsee saunomaan omassa hotellihuoneessa.

Aamupalalla on tarjolla yön yli hautunutta puuroa ja munakkaita, jotka kokki paistaa asiakkaan toiveiden mukaan. Tarjolla on myös aina jotain pohjoisen marjaa: puolukkaa, mustikkaa tai hillaa.

Ja tietysti aamupalalla saa kaikkia ihania makeita herkkuja, kuten hotellin erittäin suosittuja minikorvapuusteja. Koska makeat ovat minikoossa, niitä voi maistella useamman.

Kaikki käden ulottuvilla

Staycation on maksimaalista hemmottelua olemattomalla vaivalla.

”Lähilomailussa parasta on se, ettei matkustukseen mene aikaa. Kaiken ajan voi käyttää itsensä hemmotteluun, kuten pitkiin uniin ja hotellin private spasta nauttimiseen omassa huoneessa kylpytakissa ja tossuissa”, Anni jatkaa.

Hotelli ei ole vain paikka, jossa yövytään, vaan sinne tullaan viettämään aikaa tai parhaimmillaan kadottamaan ajantaju kokonaan. Monen ruokalajin menun voi tilata myös huoneeseen. Jos ei halua, ei huoneesta tarvitse poistua ollenkaan.

Varaa staycation täältä

Mikä on Lapland Hotels?

– Suomen suurin yksityinen hotelliketju, johon kuuluu 19 hotellia, 2 300 huonetta ja huoneistoa sekä 9 800 ravintolapaikkaa ympäri Suomea; Ylläksellä, Levillä, Saariselällä, Rovaniemellä, Oloksella, Luostolla, Kilpisjärvellä, Pallaksella ja Hetassa sekä Helsingissä, Tampereella, Oulussa ja Kuopiossa.

– Lapin hotellit vievät vieraat keskelle pohjoisen seudun ikivanhoja tarinoita ja kiehtovaa mystiikkaa.

– Kaupunkihotellit puolestaan tarjoavat Lapin rauhaa keskellä urbaanisti sykkivää ympäristöä.

– Yhtiön 19. hotelli Lapland Hotels Arena avautuu Tampereelle joulukuussa 2021.

Varaa staycation täältä