Ilot, surut ja eletty elämä tekevät ihosta ainutlaatuisen – Mikä on sinun kasvojesi tarina? - MN-Mainos - Ilta-Sanomat
MainosNivea

Ilot, surut ja eletty elämä tekevät ihosta ainutlaatuisen – Mikä on sinun kasvojesi tarina?

Täydellinen iho on myytti, mutta ikääntyminen herättää paljon ajatuksia ja tunteita. Jotkut ottavat juonteet vastaan uteliaina, toiset taistelevat niitä vastaan kaikin keinoin. Kuinka sinä suhtaudut ikääntymisen merkkeihin?


9.9. 13:28

Vuosien karttuessa suhde ihoon saattaa muuttua. Valvotut yöt, nuoruuden rantalomat ja epäsäännölliset elämäntavat illanistujaisineen kuuluvat elämään, mutta saattavat näkyä kasvoilla vuosia myöhemmin. Iho reagoi herkästi iloihin ja suruihin, ja varsinkin stressiin.

Tunnereaktioiden lisäksi rypistämme kasvojamme herkästi kirkkaassa auringonvalossa ja keskittyessämme tuijottamaan tietokoneen tai puhelimen ruutua. Kaikkien iho ikääntyy eri tavoin; joillekin ei tunnu syntyvän ryppyjä ollenkaan, ja toisten iho puolestaan vanhenee ennenaikaisesti.

Ikääntymiseen voi suhtautua lempeästi ja ottaa sen merkit vastaan lempeydellä ja uteliaisuudella – joskus se on kuitenkin helpommin sanottu kun tehty. Peiliin katsominen kun saattaa joinain päivinä aiheuttaa enemmän turhautumista kuin voimaantumista.

Nyt eletty elämä näkyy kasvoilla tulevaisuudessa, mutta siitä ei kannata ottaa paineita, sillä elämä on elämistä varten.

Kenenkään ei kuitenkaan pitäisi tuntea huonoa omaatuntoa siitä, ettei oma iho ole täydellisen kuulas ja rypytön – ei sen kuulukaan olla. Onneksi muoti- ja kauneuskäsitykset muuttuvat ja antavat tilaa kaikennäköiselle ja -ikäiselle kauneudelle.

Omasta itsestä huolehtiminen on kuitenkin kaikkien oikeus, joka saa ihonkin voimaan hyvin. On luonnollista haluta tuntea olonsa hyväksi ja näyttää se myös päällepäin. Se vasta voimaannuttavaa onkin.

Poweria iholle

Iho on ihmiskehon suurin elin, jonka tehtävä on suojella kehoa ulkoisilta rasituksilta. Ikääntymisen myötä ihon uusiutumisprosessi kuitenkin hidastuu ja sen rakenne heikkenee. Samalla iho alkaa menettää kimmoisuuttaan ja se kuivuu aiempaa helpommin. Ennenaikaiseen vanhenemiseen voi onneksi vaikuttaa omilla päivittäisillä valinnoilla.

Ei ole tuulesta temmattu ajatus, että kauneus lähtee sisältäpäin. Rakastuminen, raskaus ja arkinen onni saavat ihon hehkumaan. Sisäisesti ihoa hoitavat myös terveet elintavat, monipuolinen ravinto ja riittävä uni. Puhdistus, kosteutus, ja auringolta suojaus ovat ulkoisen ihonhoidon perusta, ja kun ikää tulee lisää, voi ihoa ravita tehokkailla hoitotuotteilla.

Q10 on iholle luonnollinen koentsyymi, jota esiintyy myös jokaisessa ihosolussa. Se vastaa solujen energia-aineenvaihdunnasta ja hyvinvoinnista sekä antaa iholle energiaa ja suojaa, taistellen samalla luonnollisesti ikääntymistä vastaan. Q10:n määrä vähenee ihossa luonnostaan iän myötä, ja tätä vajetta voidaan voiteiden avulla paikata ihossa.

Puhdistus, kosteutus, ja auringolta suojaus ovat ulkoisen ihonhoidon perusta, ja kun ikää tulee lisää, voi ihoa ravita tehokkailla hoitotuotteilla.

Laadukas NIVEA Q10-voide ja -öljy pehmentävät ihoa, silottavat ilmeryppyjä ja parantavat sekä ihon hyvinvointia että sen ulkonäköä. Koko NIVEA Q10 -tuotevalikoima on suunniteltu hidastamaan ikääntymisprosessia ja tutkimukset ovat osoittaneet, että NIVEAn käyttämän fermentoidun Q10-koentsyymin määrän täydentäminen ulkoisesti voi suojata ihoa vaurioilta, jotka voisivat muuten aiheuttaa näkyviä ikääntymisen merkkejä.

Nyt eletty elämä näkyy kasvoilla tulevaisuudessa, mutta siitä ei kannata ottaa paineita, sillä elämä on elämistä varten. Lempeällä huolenpidolla ja säännöllisellä hoitorutiinilla on hyvää tekevä vaikutus paitsi iholle myös mielelle – siitäkin kannattaa ottaa kaikki irti.

Kerro meille vapaamuotoisesti, mikä on juuri sinun kasvojesi tarina?

Ystävä ihollesi

Tehokas päivävoide kosteuttaa koko päivän: NIVEA Q10 POWER Anti-Wrinkle +Firming -päivävoide suojaa ja kosteuttaa. Tekee ihosta pehmeämmän ja sileämmän jo neljässä viikossa.

Yö on ihonhoidon parasta aikaa: NIVEA Q10 POWER Anti-Wrinkle +Firming -yövoide uudistaa ja virkistää. Voide ravitsee ihoa syvältä yön aikana, jolloin iho on kaikkein vastaanottavaisimmillaan.

Hellää hoitoa silmänympärysiholle: NIVEA Q10 POWER Anti-Wrinkle +Firming -silmänympärysvoide kosteuttaa ja tasoittaa herkkää silmänympärysihoa.

Öljy saa ihon hehkumaan: NIVEA Q10 POWER Pampering Oil -kasvoöljy ravitsee ihoa ja tekee siitä heleän kauniin. Lisää tippa öljyä voiteen joukkoon tai käytä sellaisenaan antamaan hehkua. Ei jätä ihoa rasvaisen tuntuiseksi.