MainosKekäle

Nyt julistetaan mekkokausi avatuksi – nappaa täsmävinkit ja unohda kotihousuissa nyhjääminen!

Mekko on oikea monitoimivaate, joka pienillä tyylinikseillä taipuu tilanteeseen kuin tilanteeseen. Miten se tapahtuu? Kysyimme asiantuntijalta.


19.4.2021 14:27

Mekko on viime vuosien aikana nostanut suosiotaan suomalaisten pukeutumisessa voimakkaasti, eikä ihme: vaatekappaleena se on helppo, muunneltava ja monikäyttöinen.

– Mekko on mutkaton valinta varsinkin arjessa, sillä se vapauttaa miettimästä ylä- ja alaosia erikseen. Eri tavalla asustamalla samakin mekko voi toimia hyvin monessa eri tilanteessa, toteaa Kekäleen naisten muodin sisäänostaja Tuija Viitaniemi.

1. Trendikkään väljälinjainen mekko on näyttävä jo sellaisenaan, mutta saa lisäupeutta asusteista.

Mekko, Part Two | Aurinkolasit, Chimi | Neuletakki, Selected Femme | Kassi, Marimekko

Helposti yhdisteltävä mekko on usein linjoiltaan melko klassinen, esimerkiksi kauniisti istuva kotelomekko tai hieman väljempi A-linjainen.

 Tärkeintä olisi aina valita mekosta oikea koko. Se löytyy huolellisesti sovittamalla.

Yksityiskohtana voi olla vaikkapa puhvihihat tai kauniit frillat olalla tai helmassa. Mitään kaikille sopivaa, yhtä tiettyä mekkoa Viitaniemi ei kuitenkaan osaa tai haluakaan nimetä.

– Se riippuu niin paljon persoonasta. Mutta laatuun kannattaa tietysti kiinnittää huomiota sekä myös vaatteen istuvuuteen. Tärkeintä olisi aina valita mekosta oikea koko. Se löytyy huolellisesti sovittamalla.

2. Kukkamekko on kevätpäivien lempivaate, joka sopii arkena hienosti farkkutakin ja tennareiden kanssa.

Mekko, Mos Mosh | Takki, Mos Mosh | Laukku, Tommy Hilfiger | Tennarit, Tommy Hilfiger

Tyylien välisestä ystävyydestä

Pukeutumisella saa leikkiä. Yksinkertaista ja arkisempaa mekkoa voi asustaa juhlaan, mutta myös näyttävämmän mekon voi pukea arkeen vaikkapa tennarien, lippiksen ja jonkin rennon kassin kanssa.

– Pelkästään kenkiä vaihtamalla sama mekko muuntuu aivan erilaiseksi, Viitaniemi toteaa.

Juhlafiilis nousee heti, kun matalat kengät vaihtaa korkkareihin. Saman tempun tekee usein myös vyötärölle solmittu vyö, joka ryhdistää kokonaisuuden ja korostaa vartalon linjoja. Sukkahousut tai värikäs pikkulaukku piristävät asua nekin.

3. Neiti kesäheinä viilettää koko lomakauden samassa mekossa. Viileänä päivänä voit pukea alle lempihoususi.

Mekko, Samsoe&Samsoe | Aurinkohattu, Kaiko | Olkilaukku, Lauren by Ralph Lauren | Farkut, MAC | Tennarit, Tommy Hilfiger

Viitaniemi kannustaa kokeilemaan rohkeasti eri tyylejä ja niiden yhdistelmiä. Arkiseen pukeutumiseen voi löytää uutta kulmaa yhdistelemällä mekkoa ennakkoluulottomasti vaikkapa erilaisten housujen kanssa.

– Mekko sujahtaa helposti farkkujen kaveriksi tai sen kanssa voi mallista riippuen käyttää leveälahkeisia, keveitä housuja, jotka yhdessä mekon kanssa muodostavat kerroksellisen kokonaisuuden.

Työhaastatteluun lähes mikä tahansa mekko pätevöityy jakulla tai bleiserillä.

4. Kumman mekon valitsisit rouhean nahkatakin pariksi: kermakakkumaisen pitsiunelman, vai eläinkuosisen midimekon?

Pitsimekko, Selected Femme | Kuosimekko, Selected Femme | Nahkatakki, Human Scales | Aurinkolasit, Chimi

– Kun siihen lisää huulipunaa ja esimerkiksi näyttävät korvakorut, on valmis vaikka treffeille, Viitaniemi esittelee.

Ilmava mekko on ehdottomasti kesähelteiden paras vaate. Viileämmän kelin sattuessa kohdalle lisää lämpöä ja rentoa fiilistä tuo mekon ylle heitetty neuletakki tai juuri nyt varsin trendikäs liivi.

5. Kun kohdalle sattuu pilvisempi päivä, saa kerrostamisella pukeutumiseen tuotua lämpöä. Neuleliivi näyttää hyvältä niin minimalistisessa kuin hieman rönsyilevämmässäkin tyylissä.

Mekko, Prepair | Neuleliivi, Selected Femme | Takki, Gant | Laukku, Marimekko | Nilkkurit, Bukela

– Myös slipovereita näkyy paljon ja sellaistakin voi kokeilla mekon päällä. Vastavuoroisesti kerroksia voi lisätä myös mekon alle, eli laittaa sinne poolon, neuleen tai trikoopuseron. Ohuet nahkahousut tai legginsit ovat hyvä lisä sitten, kun alkaa olla oikeasti kylmä, Viitaniemi luettelee.

Lisää kauneutta arkeen

Kotihousuissa neljän seinän sisällä nyhjääminen on tullut monelle tutuksi koronapandemian aikana. Viitaniemi arvelee, että kulunut vuosi on saanut ihmiset kaipaamaan eri tavalla kauneutta, kauniita vaatteita ja myös pukeutumista. Hän uskoo kuitenkin, että rentous on tullut jäädäkseen.

– Tuleva työpukeutuminen voi olla sekoitus vanhaa formaalia ja uutta rentoa. Paitapuseron kanssa laitetaan vaikkapa kashmirneulehousut tai käytetään laadukkaita, kauniisti leikattuja trikoomekkoja, joissa on mukava olla läpi päivän, miettii Viitaniemi.

Myös stailauksia tekevä Viitaniemi uskoo, että kun tuntuu hyvältä, myös näyttää hyvältä. Oman tyylin löytäminen voi naksauttaa monta palasta paikalleen ja antaa itsetunnolle aivan uutta potkua.

– Parhaimmillaan sitä herää aamulla ja oikein odottaa, että saa laittaa päälle sen jonkun ihanan vaatteen, vaikkapa juuri sen luottomekon, josta tulee hyvä, itsevarma olo.

Mekkokausi alkoi!

  • Lempivaatevalmentaja auttaa sinua ostoksilla. Lue lisää tästä.