[Mainos: Suomen World Vision] Onko maailma parempi paikka kuin luulet? Testaa tietosi! - MN - Mainos - Ilta-Sanomat
MainosSuomen World Vision

Onko maailma parempi paikka kuin luulet? Testaa tietosi!

Vaikka korona jyllää ja ilmastonmuutoksen vaikutukset näkyvät jo, on maailmassa tapahtunut myös paljon hyvää.


16.2. 15:24

Moni ajattelee, että maailman tila huononee jatkuvasti. Tämä ei ole totta, sillä viimeisten vuosikymmenten aikana on tapahtunut myös huimaa kehitystä monella saralla.

Tiedätkö, missä kaikessa mahdottomana pidetyssä olemme viime vuosikymmeninä onnistuneet? Testaa tietosi alla olevassa visassa!

Pikkulapset selviävät hengissä

Muutama sukupolvi sitten myös Suomessa ihmiselämän vaarallisin ajanjakso osui ensimmäisiin elinvuosiin.

Viimeisen 30 vuoden aikana globaali lapsikuolleisuus on kuitenkin puolittunut. Kaikista yksivuotiaista jo 80 prosenttia saa tarvitsemansa rokotteet. Lapsikuolleisuutta on vähentänyt myös parantunut hygienia ja ravitsemus.

 World Visionin lahjoittajien ansiosta joka 10. sekunti uusi ihminen saa puhtaan veden käyttöönsä.

Esimerkiksi maailman suurimman kummilapsijärjestön, World Visionin, työn ansiosta joka 10. sekunti uusi ihminen saa puhtaan veden käyttöönsä, ja 89 prosenttia järjestön kuntouttamista aliravituista lapsista toipuu täysin. Yhä useampi lapsi on saanut turvallisen alun elämälle.

Tytöt saavat koulutuksen

Koulutus on tehokas tie pois köyhyydestä ja erityisen totta tämä on tyttöjen kohdalla. Mitä pidempään tytöt saavat käydä koulua, sitä todennäköisemmin he välttävät lapsiavioliiton ja teiniäitiyden.

Koulutetut naiset myös saavat keskimäärin vähemmän lapsia eli koulutuksen avulla voidaan vaikuttaa väestönkasvuun. Nykyään jo 60 prosenttia tytöistä matalan tulotason maissa käy peruskoulun. Tyttöjen ja naisten asema on parantunut isoin askelin, vaikka työtä vielä riittääkin.

Yhä useampi siirtyy keskiluokkaan

Yli puolet maailman väestöstä elää jo keskituloisissa maissa. Lasten koulutuksen parantumisen lisäksi tuki ja koulutus esimerkiksi kestävämmästä maanviljelystä tai yritystoiminnasta on auttanut monia perheitä ponnistamaan pois sukupolvia kestäneestä köyhyydestä.

World Visionin lahjoittajien ansiosta joka 60. sekunti yksi uusi perhe saa työkalut, joilla katkaista köyhyyden kierre. Yhä useampi perhe saa elää turvallista arkea ilman jatkuvaa eloonjäämiskamppailua.

Muutokseen voi vaikuttaa jokainen

Näitä iloisia uutisia ei voisi kertoa ilman avustustyöhön lahjoitettuja varoja. Keskimäärin yli 75 % suomalaisten lahjoittamista varoista menee suoraan avustustyöhön. Noin 25 % tai alle käytetään sen varmistamiseen, että kehitysyhteistyö on laadukasta ja vaikuttavaa, työn tuloksista kertomiseen sekä uusien lahjoitusten hankkimiseen.

Koronapandemian takia lahjoittajien apu on tärkeämpää kuin koskaan, jotta positiivinen kehitys maailmassa jatkuisi. Esimerkiksi World Visionin kautta yli kolme miljoonaa kummia suojelee kehitysmaiden lapsia ja puolustaa heidän oikeuksiaan.

Kummien tuki mahdollistaa lapsille puhtaan veden, koulutuksen ja paremman terveyden. Heidän joukkoonsa liittyminen on helppo tapa muuttaa maailmaa.

Ryhdy kummiksi osoitteessa worldvision.fi!