[Mainos: OnePlus] Täydellisen selfien salaisuus – vaikuttajan 5 vinkkiä upeisiin otoksiin! - MN - Mainos - Ilta-Sanomat
MainosOnePlus

Täydellisen selfien salaisuus – vaikuttajan 5 vinkkiä upeisiin otoksiin!

Kaunis kuva ilahduttaa ottajaansa, vaikka sitä ei someen laittaisikaan. Kokeilemalla oppii, mutta myös välineillä on väliä. Kysyimme vaikuttajan vinkit kuviin ja poseeraukseen!


15.2. 16:49

Vaikuttaja Erika Naakka arvelee ottaneensa elämänsä aikana satoja tuhansia selfieitä.

”Kun on kymmenen vuotta blogannut ja postannut paljon omia kasvokuvia, niin kyllähän niitä kertyy”, suosittua Nude-meikkiblogia pitävä ja myös Instagramissa @erikanaakka vaikuttava Erika nauraa.

Kuvaaminen on aina kiinnostanut Erikaa ja hän seuraa paljon sitä, mitä aiheen ympärillä tapahtuu. Toisinaan vinkkejä kuviin tai kuvaamiseen tulee kavereilta. Myös välineillä on väliä.

”Hyviä kuvia on yksinkertaisesti mahdoton ottaa, jos kamera on huono”, hän toteaa.

Puhelimen parhaat ominaisuudet

Puhelinta valitessa Erika kiinnittää erityistä huomiota muutamaan asiaan.

”Pidän siitä, että puhelinta voida personoida omaa käyttöä vastaavaksi. Hyvä kamerajärjestelmä on tärkeä ja oleellinen asia myös työni puolesta, mutta arvostan sitä ominaisuutena muutenkin”, hän kertoo.

 Kuvaa, kuvaa ja vielä kerran kuvaa

OnePlus Nord N10 5G:ssa on etukameran lisäksi puhelimen takaa löytyvä tehokas nelikamerajärjestelmä 64 megapikselin pääkameralla. Pääkameran rinnalla toimii myös ultralaajakulmakamera sekä makro- ja mustavalkokamerat. Tilaa kuville on reilusti ja tarvittaessa sitä saa lisää puhelimen muistikorttipaikkaa hyödyntämällä.

”Moni kuvani päätyy Instaan, mutta olen silti tosi huono poistamaan niitä puhelimesta. Onneksi siinä on hyvin tilaa”, sanoo Erika, jota seuraa Instagramissa yli 15 000 henkilöä.

Ennätyspitkiä videopuheluita

Moni on koronapandemiasta johtuen soittanut kuluneen vuoden aikana ennätyksellisen paljon videopuheluita. Myös Erika istuu välillä pitkiä iltoja kavereidensa kanssa, kukin tahollaan oman ruudun ääressä. Hän tunnustaa keskustelujen usein venähtävän. Tuolloin arvoon arvaamattomaan nousee puhelimen loistava akunkesto.

”Saatamme jutella tunteja ja käyttää esimerkiksi House Party -sovellusta, jolla voi yhdessä pelata myös erilaisia pelejä”, hän kertoo.

Videopuhelut ovat kiva tapa pitää päivien mittaan yhteyttä myös perheen kesken. Vanhemmat voivat pirauttaa koululaiselle kotiin ja välipalaohjeet voidaan antaa tavallaan kasvokkain.

Nopean ja notkean OnePlus Nord N10 5G:n pikkusisko OnePlus Nord N100 on kelpo puhelin koko perheen käyttöön iästä riippumatta. Suurinäyttöisessä ja hinnaltaan edullisessa älypuhelimessa on kolmoiskamera, joka mahdollistaa monipuoliset otokset.

Molemmista puhelimista löytyy myös stereokaiuttimet sekä 3,5 mm kuulokeliitäntä, jolla johdolliset kuulokkeet saa kiinni laitteeseen.

Erika Naakka arvelee ottaneensa elämänsä aikana satoja tuhansia selfieitä.­

”Itsehän en musiikkia enää oikein millään muulla kuuntelekaan, kuin puhelimella”, Erika toteaa.

Kuvaamaan hän kannustaa matalalla kynnyksellä.

”Kuvaa, kuvaa ja vielä kerran kuvaa”, Erika kehottaa ja muistuttaa, ettei kuvia edes välttämättä tarvitse julkaista missään.

”Mutta on kiva kokeilla uusia juttuja ja löytää itsestään uusia puolia – ja onhan se myös aina tosi kivaa, kun saa otettua itsestään oikein onnistuneen ja kauniin kuvan.”

Erikan 5 vinkkiä täydelliseen selfieen!

 1. Valitse hyvä valaistus – Luonnonvalo on paras, jotta värit tulevat esiin luonnollisina. Esimerkiksi vessassa ei yleensä kannata kuvata, sillä siellä valo on joko liian keltainen tai sinertävä ja muuttaa myös ihon sävyä

 2. Kuvaa suoraan edestä, älä yläviistosta. Pieni alaviisto voi toimia meikkikuvissa. – Otsa voi näyttää isommalta tai rypistyä, jos katsot kuvassa ylöspäin. Voimakas yläkulma myös lyhentää kaulaa

 3. Hanki vanha kunnon selfiekeppi, jossa on kolmijalka ja kaukosäädin. Ihan paras! –  Bluetoothilla puhelimeen liitettävä kaukosäädin vapauttaa liikkumaan kauemmas kamerasta. Myös pelkkä selfiekeppi auttaa paljon, sillä etäisyys vähentää vääristymiä kuvissa.

 4. Kokeile poseerata käsien kanssa –  Rohkaistu kokeilemaan kuvia, joissa esimerkiksi nojaat käteesi tai katsot hieman olan yli. Tässä kohtaa kaukosäädin on kätevä!

 5. Sulje silmät, hymyile ja avaa silmät juuri ennen kuvan ottamista –  Näin saat tosi luonnollisen hymyn kuviin. Tsekkaa demonstraatio Erikan Instasta!

+ Tietysti hanki sellainen luuri, jossa on hyvä kamera!

Ota seurantaan @oneplussuomi - tilillä luvassa muun muassa arvontoja ja muuta kivaa!

Tutustu tarkemmin

OnePlus Nord N10 5G

 • 90 Hz:n teräväpiirtonäyttö toistaa liikkeet sulavasti

 • Vie valokuvasi uudelle tasolle 64 megapikselin pääkameran, 119 asteen ultralaajakulmakameran, makrolinssin sekä mustavalkolinssin avulla

 • 5G-valmius takaa nopeat yhteydet

OnePlus Nord N100

 • 6,52 tuuman kapeareunuksiselta HD+ -näytöltä nautit kaikista sisällöistäsi vaivatta

 • Kolmoiskamera elektronisella kuvanvakaimella mahdollistaa upeiden otosten taltioinnin

 • Kookas akku, 3,5 mm kuulokeliitäntä ja sisäänrakennetut stereokaiuttimet