[Mainos Joutsen] Näin saat makuuhuoneeseen himoitun hotellifiiliksen – ylellinen untuvapeitto on joulun hittilahja - MN - Mainos - Ilta-Sanomat
MainosJoutsen

Näin saat makuuhuoneeseen himoitun hotellifiiliksen – ylellinen untuvapeitto on joulun hittilahja

Vaatimaton vanupeitto ei enää sytytä. Nyt halutaan panostaa ylellisiin, muhkeisiin ja kotimaisiin vuodevaatteisiin, sanoo sisustustoimittaja Jonna Kivilahti.


30.11.2020 11:25

Sisustustoimittaja ja stylisti Jonna Kivilahti pääsee työnsä puolesta usein käymään suomalaiskodeissa. Kun hän keskustelee asukkaiden kanssa makuuhuoneiden sisustuksesta ja siihen liittyvistä suunnitelmista, sana ”hotellifiilis” toistuu usein. Suomalaiset ovat perinteisesti olleet vaatimatonta vanupeittokansaa, mutta nyt moni on alkanut haaveilla laatuhotellin petauksesta viileine lakanoineen ja ilmavine täkkeineen.

Untuvapeittokulttuuri on meillä hyvin nuorta. Vielä 20 vuotta sitten oli harvinaista, että taloudesta löytyi untuvapeite. Sen sijaan monissa Euroopan maissa kuten Saksassa ja Iso-Britanniassa se on ollut normivaruste jo pitkään. Nyt tilanne on muuttumassa meilläkin, ja untuvatuotteiden markkinaosuus on kasvussa. Joutsenen markkinointipäällikkö Tuomas Laine tietää siihen syyn.

– Se on se välitön ja ainutlaatuinen tunne, joka syntyy, kun menee untuvapeiton alle, Laine kiteyttää.

Samainen tunne on saanut myös Jonna Kivilahden hurahtamaan Joutsenen tuotteisiin, joiden uskollinen käyttäjä hän on ollut jo parinkymmenen vuoden ajan. Hotellimainen petaus miellyttää Kivilahtea itseäänkin. Hän pitää tyynyröykkiöistä ja laadukkaista lakanoista, jotka menevät viikon käytön jälkeen pesuun. Silloin hän myös tuulettaa peitteet ja tyynyt.

– Sängyssä vietetään iso osa vuorokaudesta, joten olen pitänyt petaukseen panostamista tärkeänä, Kivilahti kertoo.

Joutsen-tuotteissa häntä miellyttävät myös kotimaisuus ja laadukkuus. Korkea laatu näkyy esimerkiksi siinä, että peitot ja tyynyt ovat keveitä, pitkäikäisiä ja pölisemättömiä. Tuomas Laine sanoo, että tämän selittää 85 vuoden aikana kertynyt osaaminen.

– Tunnemme alan ja sen toimijat läpikotaisin. Käytämme vain parhaita saatavilla olevia raaka-aineita, ja meille on tärkeää, että ostamme materiaalit eettisesti toimivilta eurooppalaisilta kumppanitiloilta. Kaikki käyttämämme hanhen ja ankan untuvat syntyvät maataloustuotannon ylijäämätuotteina.

Ylellinen peitto tai tyyny on myös mainio joululahjavinkki. Niistä on iloa vuoden jokaisena päivänä, ja oikein hoidettuina ne kestävät käytössä pitkään.­

Untuvaa allergikolle?

Joutsen on ainoa alan toimija, joka on saanut tuotteilleen Allergia-, Iho- ja Astmaliiton Allergiatunnuksen. Tästä on kiittäminen omaa untuvajalostamoa Riihimäellä, jossa untuvat ja höyhenet pestään untuvashampoolla lämpimässä vedessä ja kuumennetaan 125 asteessa. Näin niistä poistuvat allergisia herkistävät osat kuten hilse ja valkuaisaineet.

Puhdistusmenetelmä varmistaa senkin, että untuva on kevyttä ja kimmoisaa. Puhdas untuva myös lämmittää tehokkaasti, jolloin täytettä tarvitaan vähemmän. Sen vuoksi lämpimimmätkin peitteet ovat miellyttävän keveitä.

Joutsen-tuotteiden laatua tarkkaillaan omassa laboratoriossa. Siellä testataan esimerkiksi untuvan nousukykyä, jolla tarkoitetaan sitä, miten hyvin untuva palautuu muotoonsa käytössä ja pesujen jälkeen.

Ripaus lisää luksusta

Jonna Kivilahti sai viime kesänä ennakkotestaukseen Joutsenen uudet, premium-tasoiset Jalo-peitteet ja -tyynyt. Niissä on vielä ripaus enemmän ylellisyyttä kuin merkin muissa tuotteissa. Täytteissä ei ole käytetty lainkaan höyheniä, vaan ne ovat sataprosenttista untuvaa. Näin tuntuma on pehmeääkin pehmeämpi. Päällikangas on hienolankaista puuvillabatistia, joka on kevyt ja kosteutta haihduttava materiaali. Tyynyissä on niin sanottu box-muoto, jolloin täyte jakautuu tasaisesti, kun pään painaa tyynyyn. Jonna Kivilahti kertoo olevansa myyty.

– Käytän Jalo-sarjan keskilämmintä peittoa, joka on todella ilmava, kevyt ja silti muhkean tuntuinen. Fiilis sänkyyn mennessä on ihan semmoinen, kuin pesään ryömisi. Peite muotoutuu ihanasti päälle. Sen todella tuntee, että tuote on valtavan laadukas.

Kivilahtea miellyttävät myös mustat, vetoketjulla varustetut puuvillakassit, joihin tyynyt ja peitot on pakattu. Hän kertoo vieneensä pari kappaletta mökillekin peitteiden talvisäilytystä varten. Kasseihin on myös näppärää pakata peitto ja tyyny mukaan lomamatkalle tai vaikkapa lapsen yökyläreissua varten.

Kivilahti vinkkaa myös, että tuplapeitteestä saa upean päiväpeitteen sänkyyn.

– Kangas on hohtavan valkoista, samoin tereet. Joutsen-tunnus on mukana pienenä, tyylikkäänä ja mustana logona. Käytän tuplapeittoa päiväpeitteenä, ja petaus on ihanan muhkea, Kivilahti kuvailee.

Jalo-sarjan tyynyjen hinta lähtee 189 ja peittojen 319 eurosta.

– Vaikka Jalo edustaa ylellisyyttä, hinta on silti saavutettavissa oleva ja kansainvälisellä mittapuulla kohtuullinen. Esimerkiksi korealaiset ovat valmiita pulittamaan laadukkaasta peitteestä satoja euroja enemmän.

Ylellinen peitto tai tyyny on myös mainio joululahjavinkki. Niistä on iloa vuoden jokaisena päivänä, ja oikein hoidettuina ne kestävät käytössä pitkään.

Osta omasi täältä!

Vinkki! Untuva rakastaa pesemistä. Peitteet ja tyynyt olisi hyvä pestä vähintään kerran vuodessa Joutsen-untuvashampoolla. Runsaasti hikoilevan kannattaa pestä tyyny jopa kuukauden välein, jolloin se pysyy raikkaana ja säilyttää ilmavuutensa pidempään.