Laura Friman: ”Mikään ei saa ihoa hehkumaan paremmin kuin puhdas omatunto” - MN - Mainos - Ilta-Sanomat
MainosGarnier

Laura Friman: ”Mikään ei saa ihoa hehkumaan paremmin kuin puhdas omatunto”

Mediapersoona Laura Friman elää hektisiä vuosia, mutta yrittää löytää aikaa vihreämpien valintojen tekemiseen erityisesti arjen tuotevalinnoissa.

”Minulla ei ole aikaa tai asiantuntemusta syynätä yksittäisten tuotteiden raaka-ainelistoja, vaan minun on voitava luottaa kokonaiseen brändiin”, sanoo Laura Friman.­


25.11.2020 10:17

”Arkeni on superkiireistä, sillä olen sekä yrittäjä että uusperheen äiti. Rakastan työtäni ihan liikaa ja loikkaan aina mukaan uusiin, kiinnostaviin projekteihin. Iltaisin yritän piilottaa älypuhelimeni ja keskittyä kokkaamiseen, leikkimiseen, lukemiseen ja läsnäoloon perheen parissa.

Epäonnistun yrityksessäni usein. Nämä ovat elämäni hektisimpiä vuosia, ja tasapainon löytäminen on haastavaa. Siksi vihreämpien valintojen tekeminenkin tuntuu arjessa välillä pulmalliselta.

Kiireinen rytmi ei kuitenkaan ole tekosyy passiivisuudelle. Oli meillä kuinka hoppu tahansa, voimme kaikki tehdä kestävämpiä valintoja, jotka eivät vaadi ponnistelua.

Kestävän elämäntyylin ei tarvitse olla iloton. Ekotietoinen elämä ei ole pelkkää luopumista ja karsimista, vaan yksinkertaisesti fiksumpia valintoja. Onneksi ne voivat olla aivan yhtä nautinnollisia.

Garnierin laaja tuotepaletti ulottuu vastuullisesti tuotetuista raaka-aineista valmistetuista hiustuotteista kokonaiseen luonnonkosmetiikkasarjaan.­

Huolehdi luonnosta – ja meikkipussistasi

Vihreämpiä valintoja kannattaa tehdä erityisesti arjen tuotevalinnoissa. Haluan, että käyttämäni kosmetiikka vastaa arvojani. Minulla ei ole aikaa tai asiantuntemusta syynätä yksittäisten tuotteiden raaka-ainelistoja, vaan minun on voitava luottaa kokonaiseen brändiin.

Garnier on sitoutunut Green Beauty -strategiaan, joka ulottuu kaikkiin tuotantoketjun osiin. Siksi on hienoa, että heillä on laaja tuotepaletti, joka ulottuu vastuullisesti tuotetuista raaka-aineista valmistetuista hiustuotteista kokonaiseen luonnonkosmetiikkasarjaan. Osa sen tuotteiden pakkauksista on valmistettu pahvista, jotta muovin määrä saataisiin minimoitua.

Testasin juuri tammikuussa myyntiin tulevaa Solid Shampoo -palashampoota, jonka tuotepakkaus on kokonaan muoviton. Sekä sen huuhteluun että itse tuotteen valmistukseen vaaditaan huomattavasti vähemmän vettä. Epäilin, että palashampoon käyttö olisi mutkikasta tai hiukseni jäisivät tahmeiksi, mutta tuote oli kätevä ja helppokäyttöinen ja lopputulos raikas ja ihana.

Minusta on ihanaa huolehtia itsestäni, mutta ei planeettamme kustannuksella. Vastuullisempi arki ei ole vaihtoehto, vaan välttämättömyys. Ilmastonmuutos on kiistaton fakta, jonka pitää vaikuttaa meistä jokaisen arkeen.

Elämästä saa – ja pitää – nauttia samalla, kun tarttuu toimeen! Eikä mikään saa ihoa hehkumaan niin ihanasti kuin hyvä omatunto.”

Laura Friman työskentelee toimittajana, radiojuontajana ja kolumnistina.

Kaikki Garnierin tuotteet valmistetaan kierrätysmuovista vuoteen 2025 mennessä. Ne ovat tuolloin kokonaan uudelleen käytettäviä, kierrätettäviä tai kompostoitavia.­

Arjen vihreämmät valinnat

Garnierin uusien hiustuotteiden biohajoavuusaste oli jo viime vuonna 91 prosenttia. Yhtiö tekee jo aktiivisesti yhteistyötä muun muassa Ocean Conservancy -järjestön kanssa taistellakseen mereen päätyvää muovijätettä vastaan.

Kaikki Garnierin tuotteet valmistetaan kierrätysmuovista vuoteen 2025 mennessä. Ne ovat tuolloin kokonaan uudelleen käytettäviä, kierrätettäviä tai kompostoitavia. Jokainen Garnierin tehtaista on samaan vuoteen mennessä hiilineutraali ja käyttää vain uusiutuvaa energiaa.

Lue lisää Garnierin sitoutumisesta Green Beauty -aloitteeseen!