Oletko lopettanut hormonaalisen ehkäisyn? Vastaa kyselyyn ja kerro kokemuksistasi

Oletko kokenut sivuvaikutuksia hormoniehkäisyvalmisteista? Käytätkö valtavirrasta poikkeavaa ehkäisymenetelmää? Vastaa kyselyyn ja kerro ehkäisykokemuksistasi, Me Naiset tekee aiheesta juttua.

Yhdistelmäpillerien käyttö aloitetaan usein jo teini-iässä. Yleisimpiä syitä ovat kovat kuukautiskivut, akne tai tarve raskauden ehkäisyyn.

Monille hormonaalinen ehkäisy sopii hyvin. Viime vuosina keskustelu erilaisten ehkäisyvalmisteiden ympärillä on kuitenkin vilkastunut. Toiset kokevat hormonaalisen ehkäisyn aiheuttavan epätoivottuja sivuoireita ja pohtivat siksi muita vaihtoehtoja. Jotkut haluavat yksinkertaisesti kokeilla, miltä elämä tuntuu ilman pillereitä tai muuta hormonivalmistetta.

Käytännössä hormoniton ehkäisy tarkoittaa esimerkiksi kuparikierukkaa, kondomia tai sterilisaatiota. Osa luottaa ”varmoihin päiviin” eli oman ovulaation tarkkaan seuraamiseen, mutta mahdollisuus virhelaskelmaan on tällöin suurempi.

Aina hormonaalisen ehkäisyn lopettaminen ei onnistu noin vain, vaikka se kiinnostaisikin. Moni on aloittanut hormonaalisen ehkäisyn todella nuorena, ja esimerkiksi pelko iho-ongelmien ja kuukautiskipujen paluusta voivat estää lopettamasta.

Oletko itse kipuillut ehkäisyvalmisteen kanssa? Kerro meille kokemuksistasi, teemme aiheesta juttua.

Lue lisää: Yhdellä viikolla aivosumun riski on suuri! Näin kuukautiskierto voi vaikuttaa – asiantuntija selittää viikko viikolta

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?