Teemu, 28, testasi, miten erilaisen vastaanoton 19-vuotias nainen ja mies saavat Tinderissä – suurin yllätys oli seksiehdotusten määrä

Teemu Valtonen loi Tinderiin valeprofiilit 19-vuotiaalle naiselle ja samanikäiselle miehelle. Profiilit saivat ihan eri määrän viestejä ja tykkäyksiä.

Suurin osa naiselle tulleista viesteistä oli ehdottelevia tai suoria ehdotuksia seksiin. Osa viesteistä alkoi ulkonäköön liittyvillä kehuilla.

22.2.2022 15:00

Saavatko naiset todellisuudessa miehiä enemmän huomiota nettideittailussa? Ja millaista huomiota he sitten saavat?

Teemu Valtonen, 28, päätti viime vuoden lopussa ottaa asiasta selvää. Teemu kuvaa Tiktokiin testivideoita karanteenikanavaofficial -nimiselle tilille.

Teemu loi Tinderiin valeprofiilit 19-vuotiaalle naiselle ja samanikäiselle miehelle Kuvat tileille hän sai ystäviltään. Koska Tinder vaatii puhelinnumerot, hankki Teemu kaksi prepaid-liittymää tilejä varten.

– Ikähaarukaksi asetin 18–100-vuotta ja etäisyydeksi 20 kilometriä. Profiileissa ei ollut mitään erityistä informaatiota henkilöistä, vaan profiileissa luki ainoastaan, että henkilö on juuri muuttanut ja on uusi paikkakunnalla, Teemu kertoo.

Suorat ehdotukset tulivat alle kolmekymppisiltä miehiltä.

Teemulla oli profiileille maksullinen Tinder Gold, jonka avulla on mahdollista nähdä esimerkiksi kuinka moni antoi profiilille tykkäyksen. Teemu antoi kummallakin profiililla ensimmäiselle sadalle vastaan tulleelle profiilille tykkäyksen, jotta saatiin potentiaalisia matcheja ja viestejä profiileille.

Testi kesti 24 tuntia, jonka jälkeen Teemu tarkasteli tuloksia.

Naiselle satakertainen määrä tykkäyksiä

Testin lopputulos oli hurja: naisen profiili sai kaikkiaan 2 300 tykkäystä, ja miehen profiili 25. Viestejä naiselle tuli 25 ja miehelle 3.

Miehelle viestit tulivat suunnilleen samanikäisiltä, eli 18–21-vuotiailta. Suurin osa naiselle tulleista viesteistä oli tätä vanhemmilta, mutta viestejä tuli laajasti eri ikäisiltä aina 18-vuotiaasta yli 50-vuotiaisiin.

Ero ei ollut vain viestien määrässä, vaan myös sisällössä.

– Suurin osa naiselle tulleista viesteistä oli ehdottelevia tai suoria ehdotuksia seksiin.

Osa 19-vuotiaan naisen profiilille tulleista viesteistä alkoi ulkonäköön liittyvillä kehuilla.

Kaikissa kolmessa miehen saamassa viestissä aloitukset olivat tavallisia tervehdyksiä, joissa kyseltiin kuulumisia.

Millaisia ajatuksia testi herätti?

Alun perin Teemu teki testin, sillä halusi karkeasti tietää kuinka paljon tykkäyksiä nuori nainen saa verrattuna nuoreen mieheen. Oli tiedossa, että nainen tulisi saamaan varmasti enemmän tykkäyksiä. Teemua ihmetytti kuitenkin se, että tykkäyksiä oli satakertainen määrä mieheen nähden.

– Osasin jotenkin kuvitella, että viestit olisivat sisällöltään juuri tuon tyylisiä, mutta yllätyksenä tuli ehdottelevien viestien määrä, Teemu kertoo.

Surullista, että tiesin jo tähän vastauksen.

Viesteissä Teemun yllätti myös se, että kaikkein vanhimmat viestittelijät eivät laittaneet niin suoria ehdotuksia, vaan heiltä saadut viestit olivat yllättävän asiallisia.

– Suorat ehdotukset tulivat alle kolmekymppisiltä miehiltä. Nuorimman ikäluokan miehiltä viestit olivat luokkaa moi ja mitä kuluu.

Tiktokissa Teemun aiheesta tekemä video herätti paljon huomiota ja sitä on katsottu jo yli 615 000 kertaa. Useita satoja kommentteja keränneessä kommenttikentässä oli kauhistuneita – ja myös ei-niin-yllättyneitä kommentteja.

– Surullista, että tiesin jo tähän vastauksen, kirjoittaa yksi kommentoija.

– Miettikääpä miehet sitä, kommentoi toinen.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?