Diginomadi Sini Hietaharju lomailee ja tekee töitä yhtä aikaa - Ilmiöt - Ilta-Sanomat

Sini Hietaharju tekee pitkiä reissuja ja töitä lomailun ohessa – yksi asia täytyy suunnitella erityisen tarkkaan

Työt ja lomailu limittyvät diginomadin elämässä; Sini Hietaharjun mielestä mielekkäällä tavalla.

Nopea nettiyhteys on Sini Hietaharjulle todella tärkeä kriteeri, joka vaikuttaa majoituksen valintaan.

8.1. 15:00

Koronapandemia on tuonut mukanaan pakollisen pysähtymisen, ja nyt halutaan pysähtyä myös matkoilla. Monet työtkin voi ottaa matkalle mukaan, kun niitä voi tehdä joustavasti lomailun ohessa.

Sini Hietaharjulle diginomadius on mahdollista, koska työt ovat digimarkkinointia ja sisällön luomista omalle Instagramin @sinimalism-tilille. Ura kulkee mukana sinne minne Sinikin.

Parhaillaan Hietaharju on poikaystävänsä kanssa roadtripillä Euroopassa. Matka alkoi syyskuun puolivälissä Suomesta laivalla Saksaan ja eteni hitaasti kohti Espanjaa. Kuuden viikon aikana pariskunta kävi Alankomaissa, Belgiassa, Luxemburgissa, Ranskassa, Sveitsissä ja Saksassa. Matka taittui välillä työskennellen, välillä lomaillen. Nyt he ovat pidemmän aikaa Espanjassa.

– Välillä sataprosenttinen fokus työhön oli vaikea löytää, vaikka samalla se auttoi pitämään jotain tuttua päivissä, kun kaikki muu on uutta. Viikonloppuisin pääasiassa patikoimme, valokuvasimme paljon ja söimme hyvin, Hietaharju kertoo.

Netin on oltava nopea

Työnteon takia hyvä ja nopea nettiyhteys on tärkeä kriteeri, ja sen vuoksi majoitus vaatii jonkin verran suunnittelua. Hietaharju on alkanut yhä enemmän nauttia pidemmistä matkoista ja hitaasta matkustamisesta.

– Hidas matkailu ja mindful travel tarkoittavat minulle sitä, että teen minulle mielekkäitä juttuja ennemmin kuin koen turisteille tarkoitettuja asioita. Yleensä matkailusta jäävät parhaana muistona mieleen pienet hetket: joogaaminen upeissa maisemissa, aamukävely leipomoon tai kahlaaminen rantahiekassa.

Jatkuvan matkustamisen ja työskentelyn yhdistäminen on välillä kuluttavaa ja väsyttävää.

– Kuitenkin reissun plussat peittoavat ehdottomasti miinukset. Kaikki upeat maisemat, se fiilis, kun kulttuuri ja kieli vaihtuvat viikottain, erilaiset ruoat ja itsensä löytäminen uudesta paikasta. Uskon, että kaikessa hulluudessaan tämä pandemia-aika tuo matkailuun jotain hyvääkin: koemme matkat kaikin aistein, emmekä ota edes lentokentän ennen niin ärsyttäviä rutiineja itsestäänselvyytenä vaan osana matkaa.

Lue lisää: Puuduttaako etätyö? Neljä käytännön neuvoa, jotka auttavat selättämään haasteet

Lue lisää: Annette jäi yksin kolmen pienen lapsen kanssa ja reissasi puolet työajastaan kaukomailla – näin hän sai mahdottoman yhtälön toimimaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?