Kuukautisvapaa: tarvitaanko sitä Suomessa? - Ilmiöt - Ilta-Sanomat

Taiwanissa nainen voi pitää vapaapäivän menkkakipujen vuoksi ja saa silti palkkaa – työterveyslääkäri kertoo, miksi käytäntöä ei hänestä tarvita Suomessa

Taiwanissa nainen saa jäädä palkalliselle vapaalle kuukautisten takia. Pitäisikö Suomessa olla sama mahdollisuus?

Arviolta 5–15 prosentilla naisista on niin kovat kuukautiskivut, että ne vaikuttavat toimintakykyyn.

11.9. 15:00

Miltä kuulostaisi, jos naisilla olisi oikeus pitää kerran kuussa vapaata töistä kuukautiskipujen vuoksi? Helsingin Sanomat kirjoitti hiljattain siitä, miten kuukautisvapaa toimii Taiwanissa. Siellä naisilla on oikeus jäädä kerran kuukaudessa päiväksi pois töistä kuukautiskipujen vuoksi. Päivältä saa puolikkaan palkan.

Niin kutsuttu kuukautisvapaa on käytössä jossakin muodossa myös ainakin Japanissa, Etelä-Koreassa, Sambiassa ja Indonesiassa. Se voi olla yhden tai kahden päivän mittainen, palkallinen tai palkaton.

Olisiko erilliselle menkkavapaalle tarvetta myös Suomessa? Lääkärikeskus Aavan työterveyslääkäri Mari-Liis Kaliman mukaan ei.

– Meillä työnantajat ovat tällä hetkellä aika hyvin mukana lyhyiden sairauspoissaolojen omailmoitteisuudessa. Silloin yksittäisiä sairauslomapäiviä voi tarvittaessa pitää ilman, että nostaa syytä erikseen esille.

Kaliman mukaan silläkin on väliä, onko syy vapaan tarpeelle kipu vai se, ettei työssä ole esimerkiksi mahdollisuutta päästä vaihtamaan kuukautissuojaa tarpeen mukaan. Hän vertaa Suomea ja Taiwania.

– Tehtaan linjastossa ei ole mahdollista esimerkiksi rytmittää työtä kivun mukaan toisin kuin etänä asiantuntijatyössä. Työolosuhteet, joissa ei voi tarpeen tullen pitää taukoja, ovat Suomessa vähissä.

Meillä yksittäisiä sairauslomapäiviä voi pitää ilman, että nostaa syytä erikseen esille.

Toki täälläkin on työpaikkoja, joissa jo yhden päivän poissaolosta pitää esittää lääkärintodistus. Kaliman mukaan lääkärit kyllä kirjoittavat sellaisen, jos kuukautiskivut estävät työnteon. Hän uskoo myös työnantajien suhtautuvan menkkakipuihin samalla tavalla kuin mihin tahansa muuhunkin syyhyn jäädä sairauslomalle.

Harva nainen käyttäisi oikeuttaan

Mutta kehdataanko työnantajalle tai lääkärille kertoa, jos sairausloman tarve johtuu menkkaoireista, vai puhutaanko ympäripyöreästi esimerkiksi vatsakivuista?

– Suomalaiset kertovat asiat niin kuin ne ovat. Häpeää tai tarvetta häveliäisyydelle ei koeta, Kalima uskoo.

Lue lisää: Häiritseekö tämä kuva sinua? Nyt kerromme, miksi kuukautisista on yhä hankala puhua ääneen

Ajatus kuukautisvapaasta on herättänyt huolta siitä, heikentäisikö se naisten asemaa työmarkkinoilla entisestään. Joissain yrityksissä naiset nähdään jo nyt muka huonompana rekrytointina mahdollisten äitiyslomien vuoksi. Vapaassa tosin olisi kyse vain satunnaisista päivistä.

Lisäksi todennäköisesti vain harva nainen käyttäisi oikeuttaan. Erityisen rankoista menkkaoireista nimittäin kärsii noin 5–15 prosenttia naisista. Kaliman mukaan onkin melko harvinaista, että niiden vuoksi tarvitsee sairauslomaa.

Heikentäisikö kuukautisvapaa naisten asemaa työmarkkinoilla entisestään?

Silti on niitäkin, jotka kärsivät joka kuukausi lamauttavista kivuista. Tällöin syynä voi olla esimerkiksi endometrioosi. Jos kivut heikentävät toistuvasti toimintakykyä, Kalima rohkaisee hakemaan tilanteeseen apua.

– Kipuja on tärkeää pyrkiä rajaamaan ja helpottamaan hoidollisesti. Mikäli syyksi löytyy sairaus, työterveyshuollossa voidaan arvioida tarvetta työterveysneuvottelulle.

Neuvottelussa voidaan keskustella tilanteesta työnantajan kanssa ja sopia tarvittaessa esimerkiksi muutoksista työnkuvaan tai yksilöllisistä sairauslomakäytännöistä. Käytännössä tällainen on kuitenkin hyvin harvinaista.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?