Wolt-lähetti Timur aikoo tienata 8 000e/kk ruokaa kuljettamalla – nyt hän kertoo, miten sellaisiin tuloihin yltää

Timur Fearless tituleeraa itseään maailman nopeimmaksi lähetiksi – parhaana ennätyspäivänä hän on toimittanut 10 annosta 47 minuutissa.

Virolainen huippulähetti Timur Fearless työskentelee Helsingissä Kampin kaupunginosassa.

7.1.2021 16:27

Helsingin keskustan ravintoloissa on käynnissä iltapäivä, ja se on virolaiselle Timur Fearlessille, 33, paras mahdollinen hetki päivässä antaa haastattelu.

Wolt-lähettinä työskentelevä Fearless on nimittäin tässä kuussa hyvin kiireinen – hänen tavoitteenaan on ansaita tammikuussa 8 000 euroa kuljettamalla ruokaa nälkäisille.

Fearless raportoi projektinsa etenemistä TikTok-kanavallaan @timurfearless. Siellä hän tituleeraa itseään maailman nopeimmaksi lähetiksi, sillä parhaana ennätyspäivänä hän on toimittanut peräti 10 ruoka-annosta 47 minuutissa.

Jos Timur Fearless kuljettaa ruokaa 8 tuntia päivässä, hän yltää 4000 euron kuukausiansioon. Aika on rahaa tässä työssä.

Tilastokeskuksen mukaan suomalaisen palkansaajan mediaanipalkka oli viime vuonna 3 140 euroa kuukaudessa. Silti puolet palkansaajista tienaa 2 900 euroa tai vähemmän.

8 000 euron kuukausiansioon yltävät esimerkiksi pankinjohtajat tai ylilääkärit. Mitä moinen palkkiosumma vaatii ruokalähetiltä?

Ympäripyöreää työpäivää

Fearless kertoo Me Naisille, että tavallisesti hänen kuukausipalkkionsa ruokalähettinä on noin 4 000 euroa kuukaudessa. Tämän summan ansaitsee työskentelemällä 8 tuntia päivässä.

Yhdestä kuljetuksesta Fearless ansaitsee arkipäivisin 4 euron siivun. Hän on laskenut, että tavoitteen saavuttamiseksi päivässä pitäisi ansaita keskimäärin 270 euroa. Se on yli 60 tilausta.

Sanomattakin on selvää, että 8 000 euron palkkion eteen saa painaa pitkää päivää. Keikkoja on tehtävä, jos haluaa tienata.

– Työskentelen joka päivä 13–14 tuntia. Jos tilauksia riittää, joskus myös 15 tuntia. Olen tottunut työskentelemään pitkiä päiviä, Fearless sanoo.

Hän kuitenkin toteaa, että lepääminen ja tauottaminen ovat hyvin tärkeitä jaksamisen kannalta.

”Työskentelen päivässä 13–14 tuntia. Jos tilauksia riittää, joskus myös 15 tuntia”, Fearless kertoo.

Ensimmäinen kuukausi vaikein

Lähetit päättävät itse esimerkiksi työaikansa, työmääränsä ja alueen, jolla työtä tekevät. Työpäivänsä Fearless aloittaa yleensä kello 8 Kampin alueella, jossa hän myös itse asuu.

– Se helpottaa, että asuu itse keskeisellä paikalla.

Aluksi tienaamista hidasti myös kartan lukeminen ja reittien opettelu. Wolt-sovelluksen kautta hän saa keikat, ajo-ohjeet ja tarvittaessa yhteyden tukeen.

– Ensimmäisen kuukauden ajan toimittaminen oli hitaampaa, kun en tuntenut kaupunkia ja olin kokematon. Nyt olen työskennellyt Helsingissä 1,5 vuotta.

Kiireisintä aikaa ovat lounas ja päivällinen, mutta lähetykset liikkuvat erityisen sukkelaan menopelin ansiosta. Fearless liikkuu moottoroidun yksipyörän päällä, joten työaikaa ei kulu esimerkiksi parkkipaikan etsimiseen. Samalla hän säästää polttoainekuluissa.

Viikonloppuina 400 euroa päivässä

Joskus itsestä riippumattomia viivästyksiä kuitenkin tulee. Haastattelupäivänä Wolt-sovellus kaatui kesken kiireisimmän lounasajan. Välillä yksipyöräisen kanssa sattuu loukkaantumisia tai renkaaseen tulee rikko.

Ongelmia ja viivästyksiä koituu myös, jos asiakas jättää lähetille väärän osoitteen tai ei ilmoita ovikoodia. Tällä hetkellä työaikaa ei onneksi juuri kulu ruuan vastaanottajan odotteluun.

– Woltilla on käytössä kontaktiton toimitus, joten voin vain jättää ruuan oven taakse ja juosta karkuun, Fearless nauraa.

Virolainen huippulähetti Timur Fearless työskentelee Helsingissä Kampin kaupunginosassa.

Tavoitteeseen nähden projekti on käynnistynyt lupaavasti. Esimerkiksi tammikuun toisena päivänä kuljetuksia kertyi 45 kappaletta, mikä merkitsi 233 euron päiväpalkkiota ilman tippejä. Viikonloppuisin kuljetustaksa on hieman korkeampi, joten silloin tienestit ovat nousseet jopa 400 euroon.

Uskooko huippulähetti itse, että jättipalkkion saavuttaminen on mahdollista?

– Kyllä, tietysti.

Tammikuun jälkeen tiedossa on kunnon loma.

Juttua muokattu 13.1. klo 15.05. Aiemmin Timur Fearlessin ansioista puhuttiin jutussa palkkana, todellisuudessa kyse on palkkiosta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?