Pyöriikö nurkissasi tiettyjä pelejä tai leluja? Jos haluat niistä hyvät rahat, nyt on oikea hetki panna ne myyntiin - Ilmiöt - Ilta-Sanomat

Pyöriikö nurkissasi tiettyjä pelejä tai leluja? Jos haluat niistä hyvät rahat, nyt on oikea hetki panna ne myyntiin

Joulu näkyy myös vertaiskaupassa. Tori.fissä etsitään juuri nyt pelikonsoleita ja tiettyjä leluja.

Vielä on reilu viikko aikaa hankkia lahjat.

14.12.2020 13:30

Joululahjasesonki käy tällä hetkellä kuumimmillaan. Ostoskeskukset ja kivijalkaliikkeet täyttyvät maskipäisestä massasta, ja keittiön pöytien äärellä näpytellään vimmatusti verkkokauppojen nettisivuja.

Vertaiskauppatuntija Laura Kuusela Tori.fi-palvelusta kertoo, että vertaiskauppa elää vahvasti kaikenlaisen kuluttamisen sesonkien mukaan. Myyjiä pyritään ohjeistamaan myynnin oikea-aikaisuudesta.

– Tuotteita kannattaa laittaa myyntiin hieman ennen varsinaisen sesongin alkamista. Vertaiskaupassa tuotteiden etsiminen alkaa aina aikaisemmin kuin niin sanotussa uuden tavaran kaupassa. Mitä aikaisemmin ennen sesonkia vertaiskaupassa on tuotteita tarjolla, sen parempi mahdollisuus on saada se kaupaksi, Kuusela vinkkaa.

Vertaiskaupalla on tietynlainen etulyöntiasema sesonkien ennustamisen suhteen.

– Tietystä tuotteesta haaveilu, sen etsiminen ja hintojen vertailu aloitetaan usein vertaiskaupasta. Yhä useamman tuotteen ostopolku alkaa vertaiskaupasta ja siirtyy vasta sen jälkeen uuden tavaran kauppaan.

Tällä hetkellä moni etsii Tori.fistä joululahjaa, joten niiden myyminen ei ole vielä myöhäistä! Jos nurkissa on pyörinyt jo pidempään pelikonsoli, jota kukaan ei enää pelaa, nyt on oiva hetki panna se myyntiin. Kuuselan mukaan seuraavat tuotteet ovat joululahjoista nyt kaikkein etsityimpiä:

Joululahjahaut TOP 5:

  1. Playstation 4

  2. Playstation 5 (Jep, harvasta kodista tämä konsoli löytyy ylimääräisenä)

  3. Nintendo Switch -pelit

  4. Schleich-eläinhahmot

  5. Littlest Pet Shop -hahmot

Ostajat hamuavat kalusteita ja Marimekkoa

Vertaiskaupassa niin sanottua kovaa kamaa ovat vuodenajasta riippumatta kodin sisustukseen liittyvät tuotteet, kuten pöydät, tuolit ja sohvat. Myös vaatteet vaihtavat omistajaa nopeasti.

Kuuselan mukaan myyntiajankohta on erittäin olennainen osa vertaiskauppaa. Talvivaatteet ja -harrastusvälineet menevät harvemmin kaupaksi kesällä. Niiden kysyntä on kovimmillaan juuri nyt, kun kun ensimmäiset pakkasaamut nipistelevät nenänsyrjää.

Tori.fi-palvelun yleiset haut TOP 5:

  1. Marimekko

  2. Sohva

  3. Lipasto

  4. Matto

  5. Artek

Artekin jakkara sai viime vuonna Tori.fi:n äänestyksessä Vuoden käytetty joululahja -tittelin. Tämän vuoden osalta voittaja julkistetaan huomenna.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?