Vain 2 prosenttia sai täydet pisteet – testaa, tiedätkö sinä suomen kielen yleisimmät sanat! - Ilmiöt - Ilta-Sanomat

Vain 2 prosenttia sai täydet pisteet – testaa, tiedätkö sinä suomen kielen yleisimmät sanat!

Jotkut suomen kielen yleisistä sanoista on ylivoimaisen vaikeita tunnistaa, selviää Me Naisten sanatestissä. Testaa, pärjäätkö sinä sanatestissä paremmin kuin muut!

Vaikeimmiksi tunnistettaviksi sanoiksi osoittautuivat hän ja joka.

13.8.2019 13:12

Vain harva tietää suomen kielen kymmenen yleisintä sanaa. Näin voi päätellä, jos on uskominen menaiset.fissä julkaistun sanatestin tuloksia. Testissä oli kymmenen kohtaa, joista jokaisessa kolme vastausvaihtoa. Yksi vaihtoehdoista oli oikea.

Testi tehtiin verkkosivuilla yhteensä 157 000 kertaa, ja vastaajista vain kaksi prosenttia sai täydet pisteet. Alle kolmasosa vastaajista sai seitsemän tai sitä enemmän oikein. Valtaosan pistesaalis oli 4–6/10.

Testaa täällä, miten itse pärjäät testissä!

Mitkä sanoista vaikeimpia?

Vaikeimmiksi tunnistettaviksi sanoiksi osoittautuivat hän ja joka.

Ensimmäisen vastausvaihtoehdot olivat sinä, minä ja hän. 56 prosenttia vastaajista arvioi oikeaksi vaihtoehdoksi minä-sanan, vaikka oikea vastaus oli hän. Hän-sanan tiesi vain 21 prosenttia.

Joka-sanan yleisyyden tunnisti mikä- ja kuka-vaihtoehtojen joukosta vain 22 prosenttia vastanneista. Puolet oli virheellisesti sitä mieltä, että yleisin sana on mikä.

Helpoimmiksi osoittautuivat sanat olla sekä ja. Molempien sanojen yleisyyden tunnisti 74 prosenttia vastanneista. Huojentavaa on se, ettei yksikään vastanneista saanut testistä nollaa pistettä. Kaikki siis onnistuivat ainakin kerran!

Lue myös:

Saatko oikein yli 17? Testaa, kuinka laaja sanavarastosi ihan oikeasti on

Moikkelis-koikkelis vai ihan vain hei? Sanastosi paljastaa todellisen ikäsi – tee testi!

Nyt on paha! Pystytkö sanomaan nämä (ihan tutut) sanat ilman takeltelua?

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?