Piritta Hagman kertoo, millainen on hänen uusi rakkaansa – suhde on juuri sellainen, johon hän ei ikinä ajatellut ryhtyvänsä

Piritta Hagman löysi rakkauden viime syksynä. – Haluan vielä kokea intohimoista, valtavan suurta rakkautta, Piritta kertoo.

Piritta Hagman unelmoi usein siitä, millaiseksi perhe vielä kasvaa. ”Haluaisin ison perheen, johon kuuluisivat minun ja Niken kumppaneiden lisäksi lastemme tulevat kumppanit. Haaveilen suuresta pöydästä, jonka ympärillä olisi paljon ihmisiä ja kaikilla tervetullut olo.”

1.3. 7:00

Piritta Hagman, 43, oli haaveillut rakkaudesta, ja viime syksynä se astui hänen elämäänsä. Parisuhde Suomen koripallomaajoukkueen päävalmentaja Lassi Tuovin kanssa on etäsuhde – juuri sellainen, johon Piritta ei aiemmin ajatellut ryhtyvänsä. Lassi asuu Ranskassa, ja Piritta Suomessa.

– Jossain vaiheessa vannoin, että etäsuhteeseen en enää lähde. Yllätys yllätys, tässä ollaan, Piritta kertoo Unelmakartta-haastattelussaan Me Naisten uusimmassa numerossa.

Pari kuitenkin näkee säännöllisesti.

– Onneksi yli kolmen viikon taukoa ei ole tullut, Piritta sanoo.

– Lassin tavattuani tajusin, että en voi estää jotakin syntymästä vain oman mustavalkoisen ajatteluni takia. Aikuisena en muutenkaan ole pystynyt suunnittelemaan elämääni puolta vuotta pidemmälle. Aina jotain on tapahtunut toisin kuin olin ajatellut.

Piritta erosi viitisen vuotta sitten ex-miehestään, entisestä NHL-kiekkoilija Niklas Hagmanista. Hagmanit halusivat säilyttää lapsillaan yhden kodin Helsingin Lauttasaaressa ja asuvat vanhempina vuoroviikot siellä. Piritta näkee upeana mahdollisuutena voida yhtenä viikkona elää aikuisten arkea ja toisena saada keskittyä lapsiinsa.

– Lassin kanssa tuntui alusta asti siltä kuin olisin tuntenut hänet tosi pitkään. Se oli iso juttu, sillä en koe sellaista usein, hän kuvailee.

– Haluan vielä kokea intohimoista, valtavan suurta rakkautta. Samalla minulle on tärkeää, että kumppanini on paras ystäväni. Toisen kanssa pitää olla hauskaa ja haluan, että hän jaksaa nauraa väsyneillekin jutuilleni.

Piritta kertoo ihastuneensa myös Lassin intohimoiseen tapaan suhtautua työhönsä.

– Parisuhteessamme parasta on se, kuinka tasapainotamme toisiamme. Minä muistutan Lassia, kuinka elämässä on muutakin kuin työ. Hän muistuttaa minua seikkailusta, ilosta ja oman tilani ottamisesta ja kannustaa minua urallani.

Piritta ajattelee, että parisuhteessa ensimmäiset kuukaudet ja vuodet ovat vasta tutustumista toiseen.

– En halua asettaa paineita tälle suhteelle. Olen kiitollinen, mitä olen saanut tässä suhteessa kokea, mutta en murehdi, kuinka kauan se jatkuu. Aika näyttää, mihin elämä vie Lassia ja minua, hän sanoo.

– Olen menettänyt viime vuosina niin monta ihmistä, että on vaikeaa luottaa jonkun pysyvän. Haluaisin oppia luottamaan siihen, että rakkaus kantaa.

Mitä Piritta ajattelee ydinperheensä hajoamisesta ja millaisesta uusperheestä hän haaveilee? Miten hän käsittelee läheisten menetyksiä sekä sitä, että joutui luopumaan Porissa toisesta kodistaan, josta piti tulla unelmien turvapaikka? Mitä hän ajattelee ex-miehensä naismausta nyt? Lue Piritta Hagmanin koko haastattelu Me Naisten uusimmasta numerosta 9/2023. Lehden tilaajana voit lukea sen täältä. Jos et vielä tilaa lehteä, kokeile Digilehdet.fi-palvelua.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?