Oletko elänyt kulissielämää? Kerro tarinasi

Oletko ylläpitänyt kulissia raha-asioissa? Tai oletko teeskennellyt, että jokin muu asia elämässäsi olisi paremmin kuin todellisuudessa on? Kerro, millaista kulissia sinä olet ylläpitänyt – tai ylläpidät.

16.2. 13:00

Me Naiset kirjoitti viime vuonna kaksoiselämää elävistä naisista. Moni nainen kertoi, millaista kulissia he ylläpitävät.

– Mieheni oli lastemme kanssa, kun kävin ”harrastuksissani” ja ”kavereilla yökylässä”. Toinen osapuoli oli myös suhteessa ja hänen selityksensä kumppanilleen olivat samat kuin minulla, 44-vuotias nainen kertoi.

Vauva.fi-sivuston keskusteluista käy ilmi, ettei kulissielämä aina välttämättä liity parisuhteeseen. Viestiketjussa suomalaiset kertovat ylläpitävänsä kulissia myös esimerkiksi varakkuuteen, mielipiteisiin, perhe-elämään, yksinäisyyteen, töihin ja päihteiden käyttöön liittyvissä asioissa.

Kulissin ylläpitäminen omassa elämässä voi olla tarkoin suunniteltu valheiden verkko, tai tahatonta teeskentelyä tai kertomatta jättämistä. Usein siihen liittyy myös häpeää ja pelkoa.

Ylläpidätkö sinä jonkinlaista kulissia elämässäsi? Millaisista asioista teeskentelet? Kerro meille, kirjoitamme aiheesta juttua.

Vastauksia saatetaan käyttää osana Me Naisten juttua. Olemme sitoutuneet suojaamaan vastaajien yksityisyyttä.

Lue lisää: Jenni päätyi kulissiliittoon ”Elämä on mennyt niin, että mies sanelee, mitä tehdään ja mistä ostetaan talo”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?