Viisi päivää eronsa jälkeen Pippa Laukka tapasi baarissa itseään nuoremman Markun – ”Tapahtui klassinen”

Pippa Laukka ajatteli eronsa jälkeen, että antaa itselleen aikaa viisi vuotta. – Menikin vain viisi päivää.

Pippa Laukka on ollut puolisonsa kanssa yhdessä vuodesta 2001. Heillä on kaksi yhteistä lasta, ja lisäksi Pipalla on esikoinen aiemmasta liitosta.

Lääkäri ja tietokirjailija Pippa Laukalla on puolisonsa Markun kanssa pitkä liitto. He tapasivat toisensa vuonna 2001. Pipalla oli tuolloin jo kaksivuotias tytär Iina edellisestä suhteesta.

– En ollut rengastettu, olimme eronneet Iinan isän kanssa, ja ajattelin, että annan aikaa itselleni viisi vuotta. Menikin vain viisi päivää, Pippa muistelee.

– Tapasimme Markun kanssa baarissa. Katseemme kohtasivat tanssilattian eri laidoilta. Siinä tapahtui klassinen klik! Lähdimme baarista yhtä matkaa, ja sillä tiellä olemme yhä.

Markku on viisi vuotta Pippaa nuorempi.

– Hän oli vain 26-vuotias, kun aloimme seurustella. Ehdin jo hetken ajatella, että olen pelannut itseni ulos seurustelukuvioista – olihan minulla lapsi.

Pippa ja Markku menivät naimisiin vuonna 2003.

– Ensimmäiset kymmenen vuotta piti oikein nipistää itseään ja ihmetellä, että olin kohdannut sellaisen miehen. Markku on äärimmäisen luotettava ja hyvä keskustelukumppani, ja se on rakkaudessamme yhä oleellista.

Pippa sanoo, että pitkä liitto on kestävyyslaji, jossa on tahdottava.

– On ollut aikoja, jolloin omat voimavarani ovat olleet koetuksella, ja tiedän, etten ole ollut silloin helppo kumppani, hän sanoo.

– En osaa sanoa, mikä olisin, jos emme olisi yhdessä. Olen asunut Markun kanssa elämässäni pidempään kuin kenenkään kanssa. Olemme kasvaneet yhdessä ja kasvattaneet toisiamme.

Pippa Laukka tervehtyi syömishäiriöstä vasta kolmekymppisenä, mitä hän kertoo nuoruusvuosistaan? Pippa syytti pitkään itseään äitinsä kuolemasta, miksi? Opiskeluaikoinaan Pippa päättyi psykiatrin vastaanotolle, millainen kokemus se oli ja mitä hän siitä oivalsi? Lue koko Elämäni oivallukset -haastattelu tuoreesta Me Naisista 49/22. Lehden tilaajana voit lukea sen täältä. Jos et vielä tilaa lehteä, kokeile Digilehdet.fi-palvelua.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?