Erinin pojan yllättävä pyyntö pani arjen uusiksi – näin laulajan perhe elää nyt

Erin Anttilasta tuli poptähti jo 18-vuotiaana, ja sen jälkeen kaikki tuotiin eteen hopeatarjottimella. Suosikkilaulajan unelmat ovat kuitenkin pysyneet maltillisina. – Nyt yritämme elää perheenä mahdollisimman tavallista elämää.

Erin on palkittu lauluntekijä, jonka tekstit syntyvät arjesta ja oikeasta elämästä. Uusi sinkku Päiviä niit käsittelee sitä, miten riidatkin kuuluvat rakkauteen. ”Miten siistiä on, kun rakkautta on niin paljon, että sillä jaksaa riitojenkin läpi.”

11.5. 7:00

Erin Anttilasta tuli poptähti jo 18-vuotiaana. Lukioiässä Jonna Geagean kanssa perustettu Nylon Beat -yhtye löi nopeasti läpi ja ystävykset tienasivat niin, että saivat oikeastaan kaiken, mistä nyt sen ikäisinä unelmoitiin, vaatteista enimmäkseen.

– Jossain vaiheessa helppous alkoi ottaa päähän: en tiennyt, mitä haluan, koska sain kaiken. Se oli vähän kuin ei koskaan tuntisi nälkää – miten silloin tietää, mitä haluaa syödä?

Erin ei silti alkanut haaveilla satumaisista rikkauksista tai vaurauden merkeistä.

– En kaipaa hienoa purjevenettä, eikä tulisi mieleenkään käyttää tonneja käsilaukkuun, hän kertoo Unelmakartta-haastattelussaan.

Nykyään, palkittuna biisintekijänä ja sooloartistina sekä 6- ja 8-vuotiaiden lasten äitinä, Erinin, 44, haaveet liittyvät vahvimmin oman perheen hyvinvointiin.

– Suurimpia tavoitteitani on pitää lapset onnellisina, antaa heille hyvät eväät tulevaan, olla puuttumatta heidän omiin unelmiinsa ja se, ettei minun urani tai asemani julkisuudessa vaikuttaisi heidän elämäänsä negatiivisesti.

– Toistaiseksi heidän kaveripiirinsä huomio on ollut vähäistä ja mukavaa. Eräs lapseni ystävistä esiintyy usein Youtubessa, ja se tuntuu olevan paljon isompi juttu kuin äiti poptähtenä.

Erinistä on hirveää lukea kuuluisuuksien lapsista, joihin ei ole keskitytty, joita ei ole huomioitu tai jotka ovat kokeneet jääneensä sivullisiksi vanhempiensa urapyörityksessä.

– Olisi järkyttävää kuulla se omien lasteni suusta, laulaja miettii.

– Siksi yritämme elää perheenä mahdollisimman tavallista elämää. Esikoiseni nauttii rutiineista, karttaa liikaa huomiota ja on tavoiltaan suorastaan konservatiivinen. Välillä naurammekin, että hän on syntynyt niiiiin väärään perheeseen. Oikeasti hän opettaa meitä aikuisia aivan mielettömästi.

Esimerkiksi Erin kertoo joulukiireisiin ajoittuneesta hetkestä autossa, kun hän ehdotti perheelleen nopeaa ravintolakäyntiä kauppakeskuksessa.

– Takapenkillä poikani kysyi: ’Miks me AINA käydään ravintolassa tai te tilaatte ruokaa kotiin?’ Hän vaati, että me vanhemmat kerrankin laittaisimme ruokaa itse ja että istuisimme kaikki pöytään yhdessä ja söisimme samaan aikaan. Mitä siinä voi sanoa? Olet aivan oikeassa, lapseni!

Erin kertoo hetken olleen huvittava mutta samalla niin totta ja oikein.

– Me todellakin muutimme tapojamme ja syömme nykyään yhdessä kolme, neljä kertaa viikossa ja kokoonnumme vielä useammin iltapalalle. Emme ole häävejä ruuanlaittajia, mutta keksimme tilata avuksi ruokakassit, joiden resepteillä meillä nyt kokataan.

Erin sanoo olevansa onnellisimmillaan, kun arki ja työ ovat tasapainossa.

– Viime vuodet ovat olleet vaikeimpia, kun olen halunnut antaa sataprossaa kotiin ja yrittänyt samalla ehtiä olla artisti kaikkine aikatauluineen. Olisi pitänyt tajuta, että on ok jäädä vauvavaiheessa ihan kokonaan kotiin, eikä pyristellä vauva-arjen keskeltä niin kiivaasti töihin.

Mikä on Erinin mielestä ylellisintä perheensä uudessa kotitalossa? Millaisista unelmista hän on joutunut luopumaan? ”Älkää olko niin tavoitteellisia” – miksi ihmeessä Erin neuvoo nuoria niin? Mistä hän vielä haaveilee? Lue Erin Anttilan koko haastattelu Me Naisten uusimmasta numerosta 19/2022. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Erin Anttila

  • 44-vuotias artisti ja lauluntekijä asuu Itä-Helsingissä muusikkomiehensä Vesa Anttilan sekä 6- ja 8-vuotiaiden lastensa kanssa.

  • Elokuussa ilmestyvältä neljänneltä sooloalbumilta julkaistaan uusi sinkku 13.5. Edellinen Seliseli-albumi ilmestyi 2016.

  • Erinin suomalaisia ja irlantilaisia sukujuuria tutkitaan Sukuni salat -ohjelmassa 22.5. (MTV3).

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?