Sara Sieppi osti yli 80-neliöisen kodin alueelta, jossa neliöhinnat hipovat kymppitonnia – kertoo, miten se oli mahdollista

Sara Sieppi sanoo olevansa suurpiirteinen kuluttaja, joka ei katso hintoja ruokakaupassa ja harvemmin siellä käykään. Hän on ulkoistanut arjestaan muun muassa siivouksen sekä ruuanlaiton.

Sara maksaa kuukausimaksua autostaan, suoratoistopalveluista, kuntosalijäsenyydestä sekä netti- ja puhelinliittymistään. Lisäksi on asunnon yhtiövastike. ”Tililtä juoksevat kulut ovat noin 3 000 euron luokkaa.”

27.4.2022 7:00

VIELÄ neljä–viisi vuotta sitten Sara Sieppi ei haaveillut omistavansa asuntoa. Hän asui tyytyväisenä vuokralla ja ajatus omistusasunnosta ahdisti – ettäkö hän olisi kiinni jossain kämpässä?

– Sitten aloin miettiä, miksi en säästäisi itselle. Kun ostin ensimmäisen oman kotini pari vuotta sitten, tein sen puhtaasti järkisyistä. Omistusasunto ei vielä ollut minulle mikään tavoite tai tärkeä saavutus.

Mutta tämän vuoden helmikuussa se jo oli. Silloin Sara osti toisen asuntonsa, ison kaksion, Etelä-Helsingistä alueelta, missä neliöhinnat hipovat 10 000 euroa neliöltä. Moinen arvoasunto on valtava hankinta kenelle tahansa, niin myös 30-vuotiaalle yksinyrittäjälle. Saralla kuitenkin pyyhkii loistavasti somevaikuttajan ja esiintyjän urallaan: vuoden 2020 verotietojen mukaan ansio- ja pääomatuloja kertyi 156 102 euroa. Sellaisilla ansioilla Sara oli pystynyt säästämään käsirahan isoa asuntokauppaa varten.

– Nykyinen tilanteeni on kymmenen vuotta jatkuneen työn tulos, mikään tästä ei ole syntynyt hetkessä. Olen menestynyt siinä, mitä teen ja saan nyt nauttia elämästä, jonka olen työlläni itselleni mahdollistanut, Sara miettii Viikko kukkarossa -haastattelussaan.

Sara käyttää mieluusti rahaa palveluihin ja on ulkoistanut arjestaan muun muassa siivouksen sekä ruuanlaiton. Hän tilaa ateriat usein kotiinkuljetuksella.

– Minulle ei ole tyypillistä pitää kirjaa menoistani, enkä katso hintoja ruokakaupassa. Tiedän suunnilleen, mihin rahani menevät, ja se riittää. Olen suurpiirteinen ja kun olen jakanut jääkaappini toisen ihmisen kanssa, en yhtään jaksa sellaista, että sinun jugurtit ja minun jugurtit.

Sara on huomannut, että tienatessaan enemmän, myös menot ovat kasvaneet.

– En tunne siitä huonoa omaatuntoa, hän sanoo.

– Minua ei ole koskaan harmittanut yksikään ostokseni. Ennemmin voi jäädä harmittamaan, jos en ostanut asiaa, josta pidin. Sellainen jää mieleen pyörimään ja todennäköisesti palaan hakemaan jutun myöhemmin.

Sara huomauttaa tekevänsä paljon töitä mahdollistaakseen elämäntyylinsä.

– Kun pyöritän talouttani yksin, saan käyttää rahat siihen, mihin haluan. Tuntuu hyvältä sijoittaa itseeni ja hyvinvointiini.

Paljonko Saralla kului viikossa rahaa? Miten varallisuus vaikuttaa ihmissuhteisiin? Miksi Sara saa välillä kuluttamisestaan huutia seuraajiltaan? Missä asioissa hän pihistelee ja mihin satsaa? Lue Sara Siepin haastattelu Me Naisten uusimmasta numerosta 17/2022. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Sara Sieppi

30-vuotias juontaja, malli asuu yksin Helsingissä ja on lähtöisin Torniosta. Vuoden 2011 Miss Suomi.

Suomen halutuimpia somevaikuttajia 224 000 Instagram-seuraajallaan. Meikkitaiteilijan koulutus.

eSIINTYNYT mm. ohjelmissa Iholla ja Selviytyjät Suomi.

Lue lisää: Pauliina Laitinen käytti viikossa 3 400 euroa – katso, mihin taidetohtorin rahat kuluivat

Lue lisää: Duunariperheessä kasvanut Jenni Toivoniemi huomasi helsinkiläisessä lukiossa, miten suuri vaikutus taustalla oli elämään – näin se näkyi vielä kolmekymppisenäkin

Lue lisää: Iina Kuustonen listasi kaikki viikon menonsa – katso mihin rahaa kului 500 euroa

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?