Taktinen neuvottelu: näin saat keskustelukumppanin puolellesi - Ihmiset & suhteet - Ilta-Sanomat

Neuvottele, älä riitele – entinen poliisi kertoo 4 vinkkiä, joilla saat keskustelukumppanin puolellesi

Harri Gustafsberg on tottunut neuvottelemaan rikollisten kanssa. Hänen mielestään neuvottelu on taito, jota jokaisen pitäisi hyödyntää omassa elämässään.

Aika nostaa kissa pöydälle? Silloin ovat hyvät neuvottelutaidot tarpeen.

9.12.2021 7:00

Vaikeissa keskusteluissa tunteet ottavat usein vallan. Suusta pääsee ärräpäitä ja turhauttaa, kun tilanne ei tunnu etenevän haluttuun suuntaan. Mitä jos riidan sijaan tilannetta ajattelisi neuvottelutilanteena?

Mielen suorituskykyä tutkiva filosofian tohtori ja entinen poliisi Harri Gustafsberg uskoo, että neuvottelutaidot tarjoavat tärkeän avaimen hyvään elämään. Taitava neuvottelija pystyy neuvottelemaan itselleen paremmat asemat suhteessa ihmiseen, joka ei ole niin taitava neuvottelemaan.

– Monet asiat ovat pitkälti kiinni siitä, miten uskallamme ja osaamme neuvotella. Esimerkiksi kuinka taitavasti ihminen saa neuvoteltua itselleen lisää palkkaa tai korvausta tehdystä työstä.

Gustafsbergiltä ja niinikään aiemmin poliisina työskennelleeltä valmentaja, viestintäasiantuntija Sami Salliselta on julkaistu lokakuussa kirja Taktinen neuvottelu – Hallitse haastavat kohtaamiset.

Mikä ihmeen taktinen neuvottelu?

Taktinen neuvottelu on esimerkiksi poliisien käyttämä menetelmä, jossa neuvottelijalla on selkeä tavoite. Kotioloissa ei toki tarvitse saada rikollisia tunnustamaan tekojaan, mutta hyvä neuvottelu voi saada tiukan tilanteen ratkeamaan parhain päin kotonakin.

Haastavia tilanteita voi tulla eteen kaikissa ihmissuhteissa ja työpaikoissa. Haluatko neuvotella työnantajan kanssa palkasta? Pitäisikö kumppanin kanssa nostaa kissa pöydälle? Onko teinin kanssa erimielisyyksiä? Näissä tilanteissa tunteet ottavat helposti vallan.

– Mitä voimakkaampi tunnetila on, sitä todennäköisemmin joutuu katumaan sanavalintoja jälkeenpäin, Gustafsberg sanoo.

Hän kehottaa suuttumisen sijaan vetämään syvään henkeä ja miettimään, mitä haluaisi saavuttaa neuvottelemalla.

Äänenpainolla ja sillä, miten asiat sanoo, on iso merkitys siinä, miten viesti menee perille. Kireässä tunnelmassa matalampi äänenpaino ja rauhallinen puherytmi toimivat yleensä hyvin.

Rauhallisuus auttaa keskustelukumppanin luottamuksen saavuttamisessa – ja luottamuksen myötä yhteistyö sujuu yleensä paremmin. Vihaisuus taas toimii päin vastoin: kiukutteluun saa usein vastaukseksi kiukuttelua.

Luottamusta voi lisätä myös etsimällä yhteisiä arvoja ja tavoitteita, joiden saavuttaminen olisi kaikille osapuolille mieleen.

Tunnesäätely auttaa riidoissa

Gustafsberg ei voi tarjota tiettyjä taikasanoja, joiden avulla neuvottelut saisi aina ratkaistua mieluisalla tavalla. Siksi hän painottaakin kiinnittämään huomiota tunnesäätelyyn.

– Miten rauhoitat oman mielesi ja kehosi? Millä sanoilla lisäät luottamusta tilanteessa? Miten saavutamme tilanteen, jossa kaikki ovat riittävän rauhallisia keskustelemaan? Miten yrität ymmärtää vastapuolen motiiveja? Mikä ongelman juurisyy on?

Hyvä neuvottelija tuntee itsensä. Jos tietää vahvuutensa ja heikkoutensa, ei heikkouksiin kompastu niin helposti vaikeassakaan tilanteessa.

– Neuvottelu on vaikuttamista ja ymmärtämistä. Mitä paremmin ymmärrät kontekstia, toista ihmistä ja itseäsi siinä tilanteessa, sitä paremmin kykenet vaikuttamaan.

Taktisessa neuvottelussa ei ole kyse siitä, että manipuloi oman tahtonsa läpi. Hyvässä neuvottelussa molemmat osapuolet kuuntelevat ja kertovat.

– Parhaimmassa tapauksessa molemmat osapuolet voittavat ja kokevat neuvottelun hyödylliseksi molemmille. Se on paras neuvotteluratkaisu.

4 vinkkiä vaikeaan neuvotteluun

  1. Mieti etukäteen, mitä haluat saavuttaa neuvottelemalla.

  2. Pysy rauhallisena.

  3. Tuo itse esille asioita, jotka lisäävät luottamusta ja näyttävät, että tiedät, mistä puhut. Valitse sanasi niin, että kaikki voivat olla varmoja, että sovitusta pidetään kiinni.

  4. Kuuntele kertomisen lisäksi.

Lue lisää: Tällaiset riidat enteilevät eroa parisuhteessa – asiantuntija kertoo, mitä asialle voi tehdä

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?