TTK-tuomari Helena Ahti-Hallbergin avioliitossa roolit ovat selvät: ”Ihmisarvostani ei ole mitään pois, jos minä silitän mieheni paidat ja hän vaihtaa autonrenkaat” - Ihmiset & suhteet - Ilta-Sanomat

TTK-tuomari Helena Ahti-Hallbergin avioliitossa roolit ovat selvät: ”Ihmisarvostani ei ole mitään pois, jos minä silitän mieheni paidat ja hän vaihtaa autonrenkaat”

Tanssinopettaja Helena Ahti-Hallberg kertoo, että hänen avioliittonsa voi juuri nyt paremmin kuin koskaan.

Helena Ahti-Hallbergin ja Eric-puolison suhde on kestänyt 30 vuotta.

13.10. 8:30

Tanssinopettaja Helena Ahti-Hallberg, 53, on ollut puolisonsa Eric Hallbergin kanssa kimpassa 30 vuotta. Vuosien mittaan aviomiehestä on kasvanut paras kaveri, ja korona-aikana Helena mainitsee heillä olleen kotona kahdestaan ”rikollisen hauskaa”.

Helena pitää naiseutta mahtavana voimavarana ja kertoo peilaavansa naiseuttaan miehensä kautta.

– Olen sitä mieltä, että naisen pitää osata vaihtaa autonrengas, mutta ihmisarvostani ei ole mitään pois, jos minä silitän mieheni paidat ja hän vaihtaa ne renkaat, hän sanoo.

– Mieheni toivoo, että pukeutuisin mahdollisimman naisellisesti. Hän arvostaa sitä, että huolehdin itsestäni ja pukeudun näyttävästi.

Helena kertoo ottavansa myös TTK:sta saamansa positiiviset katsojapalautteet ilolla vastaan.

– Ihanaa, että tällaista yli 50-vuotiasta naista vielä myönteisesti kommentoidaan. Jos jonkun silmää miellyttää, niin hyvä.

Yksi Helenan parisuhdetta koskevista päätöksistä on ylitse muiden. Hän päätti vuosia sitten, että ei liity yhteenkään aviomiesten panettelukerhoon, vaan kertoo miehestään pelkästään positiivisia asioita, koska sen vaikutus on niin valtava.

– Sitä olen toteuttanut. Avioliittoni voi paremmin kuin ikinä. Ihan vain siksi, että itse puhun positiivisesti miehestäni, Helena sanoo.

– Sanojen kautta vaikutamme omaan ja toisten ajatteluun. Siksi pitää olla tosi tarkka, mitä ja miten puhuu.

Lisäksi Helenan mielestä suhteessa on tärkeä pitää huolta yhteisestä ajasta.

– Tänä viikonloppuna meillä on staycation Helsingissä. Syömme hyvin ja nautimme toisistamme.

Mitä Helena kertoo äitiydestään ja isovanhemmuudestaan? Mitä hän tuumaa vanhenemisesta? Miten elämänkokemus on muuttanut hänen suhtautumistaan työhön ja suorittamiseen? Lue koko Elämäni oivallukset -juttu tuoreesta Me Naisista 41/2021. Voit lukea jutun myös digilehdestä.

Lue myös: Hilkka Ahde oli 18 ja Matti 30, kun tämä kosi viidensillä treffeillä – tapa, jolla huikea rakkaustarina loppui, oli lääkärin mielestä suurin rakkaudenosoitus

Lue myös: Kaksi syöpää, sydänongelmia ja lapsettomuutta – Jari ja Kati Tervon liittoon on mahtunut haasteita, mutta pian pari juhlii 30-vuotishääpäiväänsä: ”Kaikesta selvitään yhdessä”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?