Elina Gustafsson erosi, muutti ja alkoi hengata kavereiden kanssa – sitten hän oivalsi yhden asian, jota ilman hän ei olisi nyt tässä - Ihmiset & suhteet - Ilta-Sanomat

Elina Gustafsson erosi, muutti ja alkoi hengata kavereiden kanssa – sitten hän oivalsi yhden asian, jota ilman hän ei olisi nyt tässä

Elina Gustafsson lopetti nyrkkeilyuransa viime vuoden marraskuussa. – Nyt olen löytänyt persoonani. Olen alkanut rakastaa ja arvostaa itseäni. Ilman sitä en olisi nyt tässä.

Elina Gustafsson sanoo, että on alkanut vetää aika tiukkoja rajoja. Kaikki eivät ole siitä pitäneet.

15.9. 8:30

Viime vuoden lopulla nyrkkeilyuransa lopettanut Elina Gustafsson, 29, on päässyt kahleistaan irti, ja se näkyy. Pirskahtelevaa puhetta, nopeita liikkeitä. Iloa. Paljon iloa. Energiaa, joka kaappaa ympärillä olijat mukaansa.

Porilainen suorasuu on löytänyt sen villin, iloisen luonnonlapsen, joka katosi nyrkkeilykehiä kiertäessä.

– En tajua, miten kahlitsin itseni täysin huippu-urheiluun ja nyrkkeilyyn, vaikka olen niin paljon muutakin. Kauheinta on, että kadotin itseni, hän toteaa.

– Nyt olen löytänyt persoonani. Olen alkanut rakastaa ja arvostaa itseäni. Ilman sitä en olisi nyt tässä.

Ensimmäisen kerran hän oli pohtinut lopettamista jo vuonna 2018.

– Mietin, oliko nyrkkeily tosiaan kaiken sen arvoista, mitä se vaati. Pääsisikö elämässä helpommallakin kuin ottamalla turpaan ja kyttäämällä syömistä?

Elina taisteli syömishäiriön, masennuksen, vähättelyn ja yksinäisyyden kanssa. Ja sen, ettei jaksanut itsekään etsiä niihin ratkaisua. Kaikki energia meni selviytymiseen.

Muutto Tampereelta Helsinkiin herätti elämän uuteen liekkiin. Oli kesä 2020. Elina oli eronnut pari vuotta kestäneestä suhteestaan ja oli sinkku. Hän treenasi ja vietti ensimmäistä kertaa kahdeksaan vuoteen paljon aikaa kavereidensa kanssa.

Ratkaisevaa oli, kun Elina lakkasi pelkäämästä, ettei riittäisi ilman suorittamista ja mitaleita.

– Kaikista tärkeintä on se, että saan olla minä. Saan tehdä asioita, joista nautin, eikä kukaan rajoita tai paina minua alas tai sano, että sinä et voi sanoa tai tehdä näin.

– Olen alkanut vetää aika tiukkoja rajoja.

Helppoa se ei aina ole ollut, eivätkä kaikki ympärillä ole rajojen vetämisestä pitäneet.

– Jos haluat itsellesi hyvää, sinun pitää sanoa itsellesi kyllä, muille ei. Olen tähän saakka elänyt juuri toisin päin.

Mitä Elina Gustafsson on oppinut menneistä parisuhteistaan? Mitä Elina kertoo syömishäiriöistään ja rankoista nuoruusvuosistaan? Mitä hän aikoo tehdä tulevaisuudessa? Lue koko haastattelu tuoreesta Me Naisista 37/2021. Digilehden voit lukea tästä.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?