Somevaikuttaja Jenni Rotonen halusi tienata enemmän ja teki yllättävän ratkaisun – seurauksena tulot triplaantuivat

Burnoutin partaalle ajautuminen sai Pupulandia-bloggaaja Jenni Rotosen miettimään uudestaan uravaihtoehtojaan. Hän otti ison riskin, irtisanoutui ja heittäytyi kokonaan yrittäjäksi.

Pupulandia-blogin Jenni Rotonen sanoo, että hän on siitä erilainen muotibloggaaja, ettei juuri osta uusia vaatteita.

18.8.2021 8:30

Bloggaaja ja somevaikuttaja Jenni Rotosen koko elämä pyöri pitkään pelkästään työnteon ympärillä.

– On ollut pitkä prosessi tajuta, että työ on vain tapa ansaita elanto. Sen ei pitäisi täyttää koko elämää.

Vakityöpaikka irtosi heti valmistumisen jälkeen. Blogimediayhtiön pesti tuntui unelmalta: Jenni oli perustanut Pupulandia-bloginsa muutamaa vuotta aiemmin ja pystyi yhdistämään työssään bloggaamisen ja viestinnän opinnoissa karttuneen tietotaidon.

Blogin suosio alkoi kasvaa nopeasti, ja sen pyörittämisestä tuli toinen päivätyö. Lisäksi Jenni teki freelancerina muita kirjoittamiseen liittyviä sivutöitä.

– Minulla oli käytännössä kolme uraa päällekkäin.

Valtavan työmäärän lisäksi taakkaa kasvatti huono työilmapiiri. Jenni ajautui muutamassa vuodessa burnoutin partaalle.

– Minun oli yksinkertaisesti pakko päästä pois. Ajattelin, että lepään hetken, kerään itseni ja lähden sitten etsimään uutta työpaikkaa.

Irtisanoutumisen jälkeen Jenni päätyi kaverinsa innostamana mielenkiintoiseen hankkeeseen, jossa perustettiin uutta lehteä. Kyseessä oli start up -projekti, josta kukaan ei nostanut palkkaa. Jennin ainoa tulonlähde oli blogi, josta noihin aikoihin tuli noin tuhat euroa kuussa. Tilanne kääntyi lopulta liian stressaavaksi.

– Päädyin burn outini kanssa ojasta allikkoon.

Jenni tunsi päätyneensä uuteen umpikujaan, kun sähköpostiin kilahti yllättäen työtarjous isolta mediatalolta. Se kuulosti melkein liian hyvältä ollakseen totta: kuukausipalkka korvauksena siitä, että Jenni jatkaisi bloginsa kirjoittamista. Pupulandia siirtyisi osaksi verkkomediaa, jolloin Jenni voisi vihdoin blogata päivätyökseen.

Työpaikka tuntui täydelliseltä muutaman vuoden ajan.

Pikkuhiljaa Jennin mielessä alkoi kuitenkin kypsyä ajatus omasta yrityksestä ja vapaudesta.

– Haaveilin oman asunnon ostamisesta, mutta tulotasoni oli sellainen, ettei säästöön jäänyt juurikaan rahaa. Mietin, mitä voisin tehdä parantaakseni tilannettani.

Jenni päätyi ottamaan ison riskin. Turvallinen päivätyö kuukausipalkkoineen vaihtui yrittäjyyteen ja omaan osakeyhtiöön. Rohkea veto osoittautui yhdeksi hänen tähänastisen uransa parhaista päätöksistä. Tulot triplaantuivat jo ensimmäisen yrittäjävuoden aikana.

– Yrittäjyyden tuoma vapaus on sellaista, jonka takia olisin ollut valmis laskemaan tulotasoani. Se, että olen ansainnut huomattavasti paremmin, on vain kirsikka kakun päällä.

– Taloudellinen tavoitteeni on ainoastaan se, että rahasta ei tarvitsisi hirveästi stressata. Muuten raha ei merkitse minulle mitään.

Jenni on kuitenkin ylpeä siitä, että on onnistunut luomaan itselleen uran tyhjästä ja että tulee toimeen omalla työllään.

– Someammattilaisten kohdalla valitetaan usein siitä, miten tällaisella työllä voi ansaita hyvin. Ajatellaan, että tämä ei ole oikea työ tai että kuka tahansa pystyisi samaan.

– Uskon, että jos tekisin työkseni mitä tahansa muuta, keskivertoa paremmat tulot eivät olisi kenellekään ongelma, Jenni toteaa.

– Kollegani Stella Harasek sanoi osuvasti, että jos tämän alan olisivat keksineet miehet, ihmiset olisivat vaan että vau, mikä juttu. Naisten kiinnostuksenkohteita pidetään edelleen vähempiarvoisina.

Lue tuoreesta Me Naisista 33/2021, miten paljon Jenni käytti viikossa rahaa. Millainen rahankäyttäjä hän on puolisoonsa verrattuna? Mihin hän satsaa, mistä pihistää? Voit lukea Jennin Viikko kukkarossa -haastattelun myös digilehdestä.

Lue lisää:

Jenni Alexandrovan poika toivoi joululahjaksi mikroa – sai sen lisäksi vain kaksi pakettia: ”Säästeliäisyys periytyy”

Johanna, 34, teki poikkeuksellisen valinnan ja on nyt juristi ja toimitusjohtaja – ja hän tekee monet asiat täysin eri tavalla kuin alalla yleensä

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?