Yhteinen koti, pieni vauva ja avoin suhde – somevaikuttaja Miisa Nuorgam ja puoliso kertovat, miten toimii suhde, jossa kummallakin on lupa olla Tinderissä

Miisa Nuorgam on aina halunnut avoimen suhteen, Eetu Typpö ajattelee perinteisemmin. Miten toiveet sovitetaan nyt, kun kepeästä tapailusta kasvoikin kokonainen perhe?

"Tuntuu, että raskaus ja vauvakin ovat muuttaneet suhdettamme paljon. Ja se, että tunnemme toisiamme paremmin kuin alkuun", Miisa Nuorgam sanoo.

4.8.2021 18:00

Somevaikuttaja, toimittaja Miisa Nuorgam oli sopinut Tinderistä löytyneen Eetun kanssa, että kepeä tapailu päättyy jossakin vaiheessa. Suunnitelmat kuitenkin menivät uusiksi, kun Miisa teki positiivisen raskaustestin.

Yllätys oli valtava: kumpikin oli aiemmissa parisuhteissaan yrittänyt saada lapsia siinä onnistumatta, ja nyt oli tärpännyt juuri silloin, kun sitä vähiten odotettiin.

Tieto lapsesta oli onnellinen uutinen. Sen sijaan vanhempien oli alkuun vaikea sopeutua ajatukseen yhteisestä elämästä. Mahtuisiko suhteeseen muita?

– En ole koskaan kokenut olevani monogaminen ihminen, Miisa sanoo nyt.

Hän ja Eetu istuvat vieretysten yhteisen kodin sohvalla Tampereella. Sylistä toiseen siirtyy myös huhtikuussa 2021 syntynyt vauva, joka on äidin ja isän silmäterä ja hyväntuulinen pienokainen.

– Muistan jo lukiossa ajatelleeni, että ei minua kiinnosta vakiintua vain yhteen ihmiseen, Miisa jatkaa.

– Kaipaan sitä kihelmöivää tunnetta, jonka uusiin ihmisiin tutustuminen aiheuttaa. Tarvitsen sitä. Toisaalta kuitenkin kaipaan myös pitkän suhteen tuomaa turvallisuutta.

Eetu on lähtökohtaisesti suhtautunut parisuhteisiin perinteisemmin. Ennen Miisan tapaamista hän ei ajatellut, että voisi elää muussa kuin kahden ihmisen suljetussa suhteessa.

Kulunut reilu vuosi on kuitenkin pakottanut ajattelemaan asioita uudelta kantilta.

Miisan tapaaminen ja raskaus olivat valtavia muutoksia

Nykyisin Miisan ja Eetun suhde on ainakin teoriassa avoin.

– Olemme sopineet, että molemmilla olisi kyllä lupa olla Tinderissä, mutta ei meistä kumpikaan taida siellä olla, Miisa sanoo ja katsahtaa Eetuun.

– Joo, ei olla, Eetu vahvistaa.

Mitään parisuhdemallia Miisa ja Eetu eivät ole loppuelämäkseen lyöneet lukkoon. Juuri nyt Miisalle riittää vapaus sekä se, että asioista saa puhua avoimesti.

– Minä prosessoin tätä ei-monogamista suhdemuotoa edelleen, Eetu sanoo.

– Tällä hetkellä ajattelen, että mennään tilanteen mukaan ja keskustellaan asioista, kun siltä tuntuu. Yhdessä me opettelemme elämään omilla säännöillämme.

Miten Miisa ja Eetu kohtasivat? Mitä kieltä Miisa Nuorgam puhuu lapselleen? Lue Me Naisten tuoreesta numerosta 31/2021. Tuoreen digilehden pääset lukemaan täältä.

Lue lisää: Riikka Suomisen kolumni: Yksiavioisuudesta pitäisi varoittaa siinä missä avoimista suhteistakin

Lue lisää: Jenni, 36, päätyi kulissiliittoon: ”Elämä on mennyt niin, että mies sanelee, mitä tehdään ja mistä ostetaan talo”

Lue lisää: Virvellä ja Petrillä on onnellinen liitto, vaikka kumpaakaan ei kiinnosta seksi tippaakaan: ”Riitelemme vähemmän kuin seksiä harrastavat kaverimme”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?