Maria Veitolalta poistettiin leikkauksessa sisäelimiä painanut jättikasvain – kertoo nyt toipumisestaan: ”Olen niin kiitollinen terveen papereista” - Ihmiset & suhteet - Ilta-Sanomat

Maria Veitolalta poistettiin leikkauksessa sisäelimiä painanut jättikasvain – kertoo nyt toipumisestaan: ”Olen niin kiitollinen terveen papereista”

Maria kertoo voivansa paremmin kuin koskaan rintaontelostaan löytyneen kasvaimen poiston jälkeen.

Maria Veitola odottaa innolla uutta Yökylässä-kautta, jonka vieraskattaus paljastetaan myöhemmin. ”Jos saisin itse kutsua kotiini jonkun yökylään, se olisi varmaan Oprah Winfrey.”

27.7. 15:02

Juontaja, kirjailija ja toimittaja Maria Veitola, 48, paljasti yllättäen viime lokakuussa, että häneltä on leikattu suuri kasvain rintaontelosta. Maria kertoi Instagram-tilillään toipuvansa suuresta leikkauksesta Meilahden sairaalassa.

Maria oli saanut tietää kasvaimesta jo alkuvuodesta 2020. Hän oli kärsinyt pitkään oudoista ahdistusoireista ja ravannut eri lääkäreillä. Aina oireet oli laitettu stressin ja muun kuormituksen piikkiin.

– Olin vuosia kärsinyt ahdistuksesta ja miettinyt, mikä mua ahdistaa, kun kaikki on kuitenkin hyvin. Olin käynyt terapiassa ja tehnyt töitä mieleni kanssa. Silti tuntui, kuin joku istuisi rintakehäni päällä, enkä voinut hengittää vapaasti, Maria kertoo nyt Me Naisille.

Ahdistusoireille löytyikin fyysinen syy.

Lopulta kovat vatsakivut pakottivat Marian lääkäriin, jossa häneltä löydettiin suolistoameeba. Varjoainekuvauksessa näkyi yllättäen myös jättikokoinen kasvain. Se oli kietoutunut Marian ruokatorven ympärille ja painoi sekä sydäntä että palleaa.

– Se oli lääkäreidenkin mukaan hurja ja harvinainen löydös. Vietin sitten koronan venyttämässä leikkausjonossa 10 pitkää kuukautta, Maria muistelee.

Tilaa hengittää

Kasvain kirjaimellisesti painoi Marian sisäelimiä. Jos se olisi saanut jatkaa kasvamistaan, olisi se seuraavaksi voinut vaikeuttaa hengityksen lisäksi myös nielemistä.

– Ahdistusoireille löytyikin fyysinen syy. Kun kasvain poistettiin, niin olo tuntui kevyeltä ja ihanalta. Tunsin heti leikkauksen jälkeen, miten rintakehään tuli valtavasti tilaa hengittää, Maria iloitsee.

Onni onnettomuudessa oli se, että kasvain oli hyvälaatuinen. Myös leikkaus meni hyvin ja Maria toipui täysin. Kontrollikäyntejäkään ei lääkärin mukaan tarvittu.

– Ei tiedetä, kauanko kasvain oli ehtinyt kehittyä sisälläni, tai mikä kaikki olotilassani johtui siitä ja mikä jostain muusta. Joka tapauksessa: onneksi tarinalla on onnellinen loppu, koska tiedostan, että lopputulos olisi voinut olla myös toisenlainen. Suurkiitos suomalaiselle terveydenhuollolle, Maria toteaa.

Nyt lähinnä liihottelen, kun olen niin kiitollinen terveen papereista.

Maria kertoo voivansa nyt paremmin kuin koskaan. Aiemmin paniikkihäiriöstään puhunut juontaja ei ole leikkauksen jälkeen saanut yhtään paniikkikohtausta.

Maria on lomaillut heinäkuun ajan, mutta palaa ruutuihin syksymmällä Yökylässä Maria Veitolan sekä Masked Singer Suomen myötä.

Keväällä kuvatut uudet Yökylässä -jaksot ovat olleet Marialle henkireikä korona-aikana, kun elämä on keskittynyt lähinnä kotipiiriin.

– Aina sitä kaipaa omaa aikaa ja tekemistä, vaikka omaa perhettä eniten rakastaakin. Ja nyt muutenkin lähinnä liihottelen, kun olen niin kiitollinen terveen papereista, hän hymyili Masked Singer Suomi -ohjelman pressitilaisuudessa.

Lue myös: Kike Elomaa kertoo illasta, jona Kimmo-puoliso menehtyi sydänkohtaukseen – ”Minä vain elvytin ja elvytin”

Lue myös: Kipu vei Kerttu Niskaselta tajun kolme kertaa vuorokauden aikana – vasta Suomessa lääkäri kertoi musertavat uutiset loukkaantumisesta

Lue myös: 9 vuotta sitten TTK-tanssija Kia Lehmuskoski sai ikäviä uutisia täysin yllättäen – uran päättymisestä seurasi lopulta masennus

Artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?