Laila Snellman kertoo parisuhteistaan – eri elämäntilanteisiin kuuluu erilaisia suhteita - Ihmiset & suhteet - Ilta-Sanomat

Laila Snellman ei ole yhden liiton tyyppiä – nykyiseltä puolisolta irtosi viiltävä sutkautus kotiasioista

Laila Snellman on oivaltanut, että koko elämäänsä ei tarvitse pysytellä yhdessä parisuhteessa.

”Olen siinä mielessä miesmäinen, että ongelmistani en pukahda juuri kenellekään, vain joillekin läheisimmille tyttöystävilleni. Minun on pitänyt tottua pitämään fasadi on kunnossa”, Laila Snellman sanoo.

28.7. 8:30

Minulle on sopinut, että eri elämäntilanteisiin kuuluu erilaisia suhteita, Laila Snellman sanoo Elämäni oivallukset -haastattelussaan.

– En ole missään nimessä yhden liiton tyyppiä.

Mallitoimisto Paparazzin toimitusjohtajana tunnetun Lailan mukaan elämäntyyli ei tarkoita epäonnistumista, vaan on tulos siitä, että nykyään on sallittua elää niin.

– Rakkaus on yksi elämän vaikeimmista ja oleellisimmista alueista. Sen eteen pitää kai tehdä töitä koko ajan.

Laila elää nyt pisintä suhdettaan nykyisen avopuolisonsa, arkkitehti Iiro Mikkolan kanssa. Pari aloitti yhteiselon vuonna 2004, piti välillä kolmen vuoden tauon ja palasi sitten yhteen.

– Ikä tuo viisautta ja enemmän kärsivällisyyttä.

Iiron hauskin kommentti minusta on ’Suomessa olet muodin äänitorvi ja kotona pelkkä torvi’.

Lailan mukaan parisuhteessa tärkeintä ovat samanlaiset arvot, riittävästi yhteistä sekä omaa aikaa.

– Naiset ja miehet ovat erilaisia, se vain on hyväksyttävä, hän sanoo.

– Meidän yhtymäkohtiamme ovat huumori ja kiinnostuksen kohteet. Rakastamme matkustamista ja hyviä ruokia, viinejä sekä musiikkia. Golfia en rakasta yhtä paljon kuin mieheni, mutta ainakin yritän selviytyä kentällä enkä ole vielä myynyt mailojani pois. Iiron hauskin kommentti minusta on ’Suomessa olet muodin äänitorvi ja kotona pelkkä torvi’.

Lailan kolme lasta ovat hänen aiemmista liitoistaan. Kahden nuorimman lapsen isä menehtyi, kun lapset olivat teini-ikäisiä.

– Olen ollut nuorempien lasteni ainoa vanhempi vuodesta 2003. Se luo hirveän paineen itselle: minun pitää elää pitkään, koska en halua, että lapsistani tulee täysin orpoja, Laila sanoo.

Mitä muuta Laila on oppinut kuolemasta ja ikääntymisestä? Miksi hän haaveilee matkasta avaruuteen ja kehottaa naisia puhumaan avoimemmin vaihdevuosistaan? Miten mallipomo toteuttaa feminismiä? Lue koko Laila Snellmanin haastattelu Me Naisten uusimmasta numerosta 30/2021. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Lue lisää: Kun Marja Putkisto muutti Lontooseen, hän tutustui isoihin maailmanjulkkiksiin, joilla riitti rahaa – mielessä oli äidin oppi, jonka avulla kuuluisista asiakkaista tuli ystäviä

Lue lisää: Kun Leena Harkimo tapasi nykyisen kumppaninsa, hän antoi tälle yhden neuvon: ”Timo soitti perään ja pyysi kahville”

Lue lisää: Elina Knihtilä sai palautteen sovinistisesta mielipiteestä – se tuntui pahalta, mutta hän totesi opiskelijan olleen oikeassa: ”Hetkeksi menin siitä tosi huonoksi”

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?