Miss Suomeksi kruunattu Shirly Karvinen antoi itselleen luvan ihastua naisiin - Ihmiset & suhteet - Ilta-Sanomat

Shirly Karvinen antoi itselleen luvan ihastua naisiin – kertoo nyt, mitä siitä seurasi

Shirly Karvinen huomasi, että toistaa parisuhteissaan samaa kaavaa. – Mitä pidemmälle suhteet etenivät, sitä enemmän minusta tuntui, että en pystynyt hengittämään.

Shirly Karvinen on joutunut itseään etsiessään käsittelemään myös häpeän tunnetta. ”Onneksi olin terapiassa oppinut, että kaikkia asioita ei voi kantaa yksin.”

23.6. 7:00

Kun Shirly Karvinen purki viime vuonna Helsingissä muuttokuormaa uudessa asunnossaan, hän oli yhtä aikaa rikki ja hukassa, mutta myös helpottunut. Elämän kolmas parisuhde oli kariutunut samaan syyhyn kuin kaikki aikaisemmatkin. Shirlyä ahdisti.

– Huomasin itsekin saman kaavan. Mitä pidemmälle suhteet etenivät, sitä enemmän minusta tuntui, että en pystynyt hengittämään. En ollut onnellinen, vaikka olin saavuttanut päässäni rakentamani mielikuvan miehestä ja yhteisestä kodista.

– Mitä lähemmäksi tulivat seuraavat etapit, joita kohti mielestäni kuului mennä – kihlaus ja lapset – sitä enemmän minua ahdisti ja sitä onnettomammaksi itseni tunsin.

Jo ennen eroa Shirly oli aloittanut itsetutkiskelun, jonka aikana hän selvitti vastauksia moniin kysymyksiin, joita ei ollut aikaisemmin uskaltanut pysähtyä pohtimaan.

– Ensimmäistä kertaa kysyin itseltäni, mitä minä haluan? Kenen toiveita toteutan? Mistä pidän? Haluanko tai tarvitsenko parisuhdetta ollenkaan?

Shirly uskalsi kysyä itseltään myös kysymyksen, jota oli pohtinut alitajuisesti jo nuorena.

Olisinko sittenkin onnellisempi parisuhteessa naisen kuin miehen kanssa?

Nuorempana Shirly ei ollut halunnut miettiä asiaa syvemmin, sillä hänen energiansa meni pitkälle siihen, että ulkomaalaisen taustansa ja ulkonäkönsä takia hän yritti olla kuin kaikki muutkin.

– Halusin poikaystävän ja tehdä itselleni sellaisen tulevaisuuden, ideaalin, kuin olin päässäni muodostanut. Olisin jatkossakin kuin kaikki muutkin.

Shirly alkoikin seurustella, mutta vasta myöhemmin, 21-vuotiaana. Kaksi vuotta siitä hänet kruunattiin Miss Suomeksi.

Vasta nyt, seitsemän vuotta myöhemmin ja viimeisimmän parisuhteen kariutumisen myötä Shirly antoi itselleen luvan myös käydä läpi ja kyseenalaistaa seksuaalisuuteen liittyviä opittuja normeja.

– Huomasin, että parisuhteissani miesten kanssa oli aina jotain, mistä en saa kiinni. Vaikka kaikki on näyttänyt paperilla hyvältä, henkistä yhteyttä ei ole löytynyt, hän kertoo.

– Annoin itselleni ensimmäistä kertaa oikeasti luvan miettiä muita vaihtoehtoja. Tärkeintä koko prosessissa oli, että oppisin tuntemaan itseni. Mutta pelkästään se, että annoin itselleni hypoteettisesti luvan ihastua myös naiseen, vapautti jotakin.

Mitä Shirlylle tapahtui, kun hän antoi itselleen luvan ihastua naisiin? Miten läheiset ja ystävät ottivat asian vastaan? Entä millainen oli Shirlyn kouluikä Jyväskylässä? Lue koko haastattelu tuoreesta Me Naisista 25/2021. Digilehden voit lukea tästä.

Lue myös: Naiset kertovat 12 ihmissuhdeneuvoa, jotka olisivat halunneet tajuta jo ajat sitten – ”Et ole kenellekään mitään velkaa, et edes vanhemmillesi”

Lue myös: Seksiin haluamattaan suostuneet kertovat nyt, miksi sen tekivät – ”Ajattelin, että minusta pidettäisiin enemmän”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?