Missä menee ystävyyden raja? Vastaa 12 kysymykseen ja saat tietää, oletko samaa mieltä kuin muut suomalaiset

Saako ystävän elintapoja kommentoida? Entä pitääkö ystävälle lainata rahaa? Vastaa kyselyymme ja selvitä, oletko yhtä mieltä ystävyyden rajoista muiden suomalaisten kanssa.

Ystävyyden rajat eivät ole universaaleja totuuksia, vaan jokainen päättää niistä itse.

Usein puhutaan parisuhteen tai pettämisen rajoista, mutta missä menevät ystävyyden rajat?

Psykologi ja psykoterapeutti Elina Klén kertoo Helsingin Sanomien artikkelissa, etteivät ystävyyden rajat ole universaaleja totuuksia, vaan jokainen päättää niistä itse. Rajat ovat siis hyvin subjektiivisia, ja ne voivat joskus myös joustaa.

Yksi voi haluta jakaa ystävilleen kaiken, kun taas toinen haluaa pitää jotkin asiat täysin omana tietonaan. Jotakuta ystävän jatkuva myöhästely tai tapaamisten peruminen ei juuri hetkauta, mutta toinen saattaa pahoittaa mielensä.

Mikä kaikki on sinun mielestäsi sallittua ystävyyssuhteissa? Vastaa laatimaamme kyselyyn ystävyyden rajoista. Klikattuasi sopivaa vaihtoehtoa näet myös sen, kuinka monta prosenttia muista vastaajista oli kanssasi samaa tai eri mieltä.

Mitä tunteita ja ajatuksia ystävyyden rajat sinussa herättävät? Vastaa laatimaamme kyselyyn tästä. Vastauksia voidaan käyttää myöhemmin Me Naisten jutussa.

Lue myös: Suomalaiset kertovat, miten korona nakertaa ystävyyssuhteita – jakoi kaveriporukat kahteen leiriin: ”Selkeä erottelu on tapahtunut niihin, jotka kutsutaan salabileisiin”

Lue myös: Nyt selvitetään, missä menee pettämisen raja – vastaa 15 kysymykseen ja saat tietää, oletko muiden suomalaisten kanssa samoilla linjoilla

Lue myös: Oletko parempi naapuri kuin muut suomalaiset? 12 kysymystä paljastaa, oletko muita huomaavaisempi vai ärsyttävämpi seinäkaveri

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?