Sohvi manifestoi itselleen unelmiensa miehen – kirjoitti kirjeen ja kolmen viikon kuluttua kumppani löytyi Tinderistä

Onko manifestointi huuhaata vai voiko mielellä oikeasti vaikuttaa tulevaan?

Susanna Toropainen ja Sohvi Nyman luottavat unelmien voimaan.

15.5.2021 19:00

Hei, ihana rakas mieheni! Tiedän, että olet tulossa elämääni…”

Näin alkoi kirje, jonka Sohvi Nyman kirjoitti kolme vuotta sitten Balilla haaveidensa kumppanille. Sade ropisi kattoon, kun Sohvi istui yöllä bambumajan terassilla ja kuvitteli, millaiseen ihmiseen haluaisi rakastua.

– Määrittelin kolmesivuiseen kirjeeseen kaiken. Arvot, elämäntyylin, henkiset ja fyysiset ominaisuudet, kuten kauniit hampaat, hymyn ja hyvän tuoksun – aivan kaiken. Välillä mietin, voiko tällaista ihmistä olla edes olemassa, Sohvi myöntää.

Idean kirjeeseen Sohvi oli saanut amerikkalaisen elämäntaitokirjailijan Janet Attwoodin Kätketty rikkautesi -kirjasta, jossa neuvottiin kirjoittamaan ensin kirjeet kaikille exille, repimään ne ja kirjoittamaan sitten tulevalle kumppanille. Menetelmää kutsutaan self help -kirjallisuudessa manifestoinniksi, ja se oli Sohville jo entuudestaan tuttua. Sohville manifestointi tarkoittaa vetovoiman lakia: kun unelmansa kirkastaa ja niistä alkaa ajatella kuin ne olisivat jo tapahtuneet, se vetää haaveita puoleensa – ja unelmista tulee totta.

Sohvi oli jo aiemmin tehnyt lukuisia tavoitekarttoja Brian Maynen Goal Mapping -sovelluksella ja kokenut saavuttaneensa niiden avulla kaikki stylistin uraansa liittyvät unelmat. Seuraavaksi hän alkoi pohtia, toimisiko metodi yhtä hyvin myös rakkausrintamalla; voisiko hän manifestoida rinnalleen unelmiensa kumppanin.

Avioerosta oli kulunut kuusi vuotta, mutta Sohvin oli yhä vaikea luottaa miehiin. Hän myös uskoi, että ei voisi saada sekä uraa että parisuhdetta.

– Tajusin, että minun oli muutettava uskomuksiani, jos halusin löytää rakkauden.

Ennen Balin-matkaansa Sohvi oli käsitellyt uskomuksiaan vuoden ajan erilaisissa valmennuksissa, NLP-harjoituksissa ja terapiassa. Hän oli päättänyt käyttää myös koko kuukauden Balilla itsensä kehittämiseen: hän joogasi, meditoi, kirjoitti ja söi terveellisesti.

– Halusin puhdistaa itseni kaikesta vanhasta. Tiesin, että minun on kasvettava parhaaksi versioksi itsestäni, jotta voin ottaa uuden suhteen vastaan, hän uskoo.

Suomeen palattuaan Sohvi avasi Tinderin. Profiiliinsa hän kirjoitti arvostavansa terveellisiä elämäntapoja ja ilmoitti, ettei etsi yhden illan iloja. Kuviinsa hän valitsi muun muassa meikittömän surffiselfien.

Sohvi Nyman tapasi Zabi Hoseinin vain kolme viikkoa sen jälkeen, kun oli kirjoittanut toiveensa hänestä.

Pari päivää selailtuaan Sohvi bongasi mielestään komean miehen, ja matchihan sieltä tuli.

Juttu eteni pian videopuheluihin, ja kahvilatreffit sovittiin parin päivän päähän.

– Keskustelu oli niin luontevaa, että näimme heti seuraavana päivänä uudestaan. Kolmansien treffien jälkeen poistimme Tinderit ja luin hänelle kirjoittamani kirjeen ääneen. ”Oot siis tilannut minut”, hän sanoi.

Kirjeen kirjoittamisesta oli kulunut kolme viikkoa. Vaikka Sohvi luotti mielen voimaan, hän ei olisi uskonut, että tilaus toimitettaisiin näin nopeasti.

Treffivuodet kirkastivat toiveet

Viisi vuotta sitten helsinkiläinen Susanna Toropainen oli täyttänyt 40 vuotta ja eronnut juuri pitkästä parisuhteestaan. Hän oli elänyt suurimman osan elämäänsä suhteissa ja halusi nyt olla yksin.

– Minun oli selvitettävä, kuka olen ja mitä haluan, jotta voisin vetää puoleeni suhteen, joka on minulle paras mahdollinen.

Ensimmäisen vuoden Susanna käytti itsetutkiskeluun NLP-opinnoissa. Sitten hän päätti ladata Tinderin.

Treffeillä Susannalle alkoi nopeasti kirkastua, millaisia ominaisuuksia hän toivoi tulevalta puolisoltaan. Life coach -kouluttajana työskentelevä Susanna alkoi koota puhelimensa muistiinpanoihin Unelmien puoliso ­-nimistä listaa. Kolmen treffivuoden aikana listaan kertyi 30 kohtaa: herkkä, lempeä, sielultaan älykäs, sinut itsensä kanssa, sporttinen, valmis yhteiseen elämään…

– Listalla kirkastin sen, mitä haluan. Kokonaan toinen asia olikin se, olinko valmis vastaanottamaan toiveitani vastaavan miehen. Aluksi koin olevani, vaikka en oikeasti ollut.

Treffeillä Susanna tutki, millaisia tunteita vieraat ihmiset hänessä herättivät. Kun jokin pelko nousi ihastumisen myötä pintaan, hän kilautti valmentaja-kollegalleen ja pääsi purkamaan tunnetta. Epävarmuuksien prosessointiin meni 3–4 vuotta.

– On tärkeää selvittää, kokeeko aidosti olevansa unelmiensa arvoinen myös syvemmällä tasolla. Jos emme koe olevamme rakkauden arvoisia, emme voi sitä vastaanottaakaan, hän uskoo.

Viimein Susanna sai sisäisen rauhan ja luottamuksen: riitän juuri tällaisena kuin olen, ja unelmieni puoliso tulee, kun sen aika on.

– Tiesin, että se tapahtuu, kun molemmat ovat siihen valmiita.

Kului yhdeksän kuukautta, kun Susannan matcheihin ilmestyi kiinnostava tapaus. Sporttinen pyöräilykuva teki heti vaikutuksen, sillä Susannakin rakasti pyöräilyä.

Puhelimessa jutellessa Susannasta tuntui, että nyt se on menoa: tämä mies osasi kuunnella ja avautua. Ensi­treffien jälkeen pari vietti viikon yhdessä, ja syvällisten keskustelujen jälkeen asia oli selvä: 30 kohtaa täytetty!

Jaakko Antikainen täytti kaikki 30 kohtaa Susanna Toropaisen laatimalta Unelmien puoliso -listalta.

Laput pois silmiltä

Onko manifestointi pelkkää itsepetosta vai voiko sillä ihan oikeasti olla vaikutusta?

Psykologi Satu Kaski sanoo, että voimme itse vaikuttaa meille tapahtuviin asioihin paljonkin. Manifestoinnin voiman voi ajatella perustuvan siihen, että se vaikuttaa suurelta osin alitajunnan tasolla.

– Kun asettaa itselleen tärkeän tavoitteen, johon sitoutuu, alkaa huomata asioita, jotka tukevat sen saavuttamista. Samalla alkaa myös itse tehdä osin tiedostamattaan tekoja, jotka vievät tavoitetta kohti, Kaski selittää.

Mielessä luotu, itselle tärkeä tavoite alkaa ohjata havaintoja uudella tavalla: jos aiemmin kuljit laput silmillä, nyt voit huomata, kun työpaikan uusi kiva tyyppi hymyilee sinulle. Ehkä hymyilet takaisin, ehkä menet juttelemaan, ehkä siitä seuraa myöhemmin jotain enemmän.

Samaa metodia voi tietysti käyttää muuhunkin kuin unelmakumppanin metsästykseen – niinhän Sohvi ja Susannakin olivat tehneet. Urasuunnitteluun, tulevaisuudentoiveisiin, uuden taidon oppimiseen...

Oli toive mikä tahansa, aluksi unelmien taustalla olevat tarpeet on hyvä käydä huolellisesti läpi. Jos haluat vaikka hyvännäköisen tai koulutetun kumppanin, mieti, miksi juuri se on sinulle tärkeää. Mitä unelman toteutuminen tuo sinulle? Liittyykö toiveesi omiin arvoihisi eli itsellesi tärkeisiin asioihin vai onko toiveesi ulkopuolelta määritelty?

On tärkeää tietää, mitä haluaa, mutta samalla olla rajaamatta tavoitettaan liian yksityiskohtaisesti, sillä sanat voivat rajoittaa, Kaski muistuttaa.

– Jos kriteerinä on esimerkiksi, että kumppanin pitää olla pitkä, voi sivuuttaa muuten miellyttävän ihmisen.

Kaski suositteleekin houkuttelemaan unelmia myös kuvien, symboleiden ja tunteita herättävien mielikuvien avulla. Ne eivät rajoita yhtä paljon kuin sanat.

On myös tärkeää tunnistaa, millaiset uskomukset itsestä voivat olla unelmien toteutumisen esteenä.

– Rajoittavia uskomuksiaan voi alkaa tutkia kirjoittamalla ylös syitä, miksi ei usko kuitenkaan onnistuvansa. Näin uskomuksiin saa etäisyyttä. Uskomusten työstäminen edellyttää usein omien pelkojen käsittelyä. Siihen voi hakea myös ammattiapua, Kaski sanoo.

Yhtä tärkeää kuin pohtia unelmakumppanin ominaisuuksia on pohtia, voinko elää hyvää elämää ilman, että koskaan löydän unelmieni puolisoa, Kaski muistuttaa.

Kaski kannustaakin tekemään aarrekarttoja kepeällä asenteella.

– Vuosien päästä voi huomata, että osa unelmista on toteutunut ja osa menettänyt merkityksensä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?