Eron jälkeen Sari Havas lähti seksuaaliselle tutkimusmatkalle ja löysi Riston – ”Meillä on keskenämme hullu intohimo” - Ihmiset & suhteet - Ilta-Sanomat

Eron jälkeen Sari Havas lähti seksuaaliselle tutkimusmatkalle ja löysi Riston – ”Meillä on keskenämme hullu intohimo”

Näyttelijä Sari Havakselle, 59, on selvää, että rakkaus ja intohimo eivät katso ikää. – Aina kun näen Riston, ajattelen, että onpa tuo kivannäköinen!

Sari Havas avioitui kaksi vuotta sitten. ”En uskonut meneväni uudestaan naimisiin, mutta tuntuikin hirveän tärkeältä ja ihanalta näyttää maailmalle, että olemme yhtä.”

12.5. 7:00

Tinder-treffeiltä puolisonsa Risto Saikon löytänyt näyttelijä Sari Havas, 59, ei olisi arvannut, että rakastuisi keski-iässä vielä tulenpalavasti saati menisi naimisiin. Pariskunta on ollut nyt yhdessä viisi vuotta. Naimisiin he menivät pari vuotta sitten.

– Tuemme ja rakastamme toinen toisiamme, ja meillä on seksuaalinen kiintymys toisiimme. Aina kun näen Riston, ajattelen, että onpa tuo kivannäköinen!

Puoliso on Saria kymmenen vuotta vanhempi.

– Vaikka olemmekin tämän ikäisiä, meillä on keskenämme hullu intohimo. Viisi vuotta sitten, kun aloimme olla yhdessä, meillä oli hyvin kiihkeää.

Arjessa pariskunta pitää huolta siitä, että vireys ja ilo säilyy.

– Aina ohi mennessämme koskemme toista ja nukumme yhdessä saman ison peiton alla.

Sari liputtaa seksuaalisuuden ja naiseuden puolesta.

– Osaan myös olla ylpeä omasta seksuaalisuudestani ja naiseudestani. Se on minulle merkittävä asia, hän toteaa.

– Uskallan nauttia ja tarttua tilaisuuteen sekä saada voimaa, joka seksuaalisuudessa on.

Erottuaan lastensa isästä, näyttelijä Pertti Sveholmista, vuonna 2007 Sari opiskeli parisuhde- ja seksuaaliterapeutiksi. Se oli hänelle samalla ikkuna omaan seksuaalisuuteen.

– Lähdin tuolloin myös tutkimusmatkalle, jossa oli mahdollisuus olla miesten ja naisten kanssa seksuaalisessa tekemisessä. Se, että kohtasin myös ihania naisia, vahvisti omaa naiseuttani.

Hän haluaakin rohkaista ihmisiä olemaan avarakatseisia: perhe- ja yhteiskuntahistoria kun on rajoittanut naisia hyvin paljon.

Sari Havakselle on sanottu usein, että hän on kiltti. Miten se näkyy ja mitä hän siitä ajattelee? Mitä Sari kertoo avioerostaan? Mitä hän ajattelee ikääntymisestä? Lue koko Elämäni oivallukset -haastattelu Me Naisten tuoreesta numerosta 19/2021. Digilehden voit lukea tästä.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?